Håkan Hellström på Slottsskogsvallen, del 2










Efter 45 minuters försening är vi varma, otåliga och förväntansfulla. Till tonerna av en vacker visa om Göteborg kommer han och bandet äntligen ut på scen. Mungiporna åker spikrakt uppåt. Håkan säger "Det känns som att hela familjen är här, kära göteborgare". Han sjunger och talar med en sån träffsäkerhet, inlevelse och kärlek så att det känns äkta. Mellansnacket är både skämtsamt men också allvar. Jag tycker om att höra honom berätta om vad låtarna betyder. Det bär jag med mig efter konserten och i vardagslyssnandet.

Han spelar många nya låtar men också, till min stora glädje, gamla godingar som En vän med en bil. Det blir som en tidsresa över hur han har utvecklats genom åren. Tänk att det är 11 år sen första skivan! På den stora skärmen bakom ser man gamla bilder och klipp. Publiken för det mesta väldigt energisk och stundvis skakar marken! Jag skrålar med så gott jag kan! Vissa texter sitter ju bättre än andra. Höjdpunkterna låtmässigt är Ramlar, Dom där jag kommer från, River en vacker dröm och såklart Känn ingen sorg för mig Göteborg. I den sistnämnda befinner jag mig i något slags eufori. Så fantastisk känsla som inte går att förstå ifall man inte var där.
Just det, när För sent för Edelweiss spelas är inte Håkan med sitt band utan med ingen mindre än Tomas von Brömssen (aka "han i Saltön"). Tomas säger att han "känner sig som Askungen, som får dansa med prinsen". Det var fint sagt! Håkan är märkbart rörd och säger att det är så stort för honom.

I slutet av konserten skjuts det plötsligt fyrverkerier! Det var väldigt vackert och kändes lite som Håkans sätt att sprida sin kärlek till publiken. Jag hade höga förväntningar och tänkte att sommar + Håkan Hellström aldrig kunde vara dåligt. Men att det skulle vara så fantastiskt bra som det var hade jag aldrig kunnat tro! Att ryggen värker och benen knappt bär mig längre struntar jag i eftersom jag är i ett lyckorus. Håkan, du är ett fenomen utan dess like och du kommer för alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.

Kommentarer
Postat av: Mamman

Fint väder, fina bilder, fin artist...

2011-06-06 @ 22:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0