I'm moving


Hahaha, bilden....

Hej! Idag har jag pluggat och sen var jag och mamsen iväg och shoppade. Jag orkar inte ta några bilder just nu, men det blev en höstjacka från Gina Tricot, ett halsband från Lindex och en skjortklänning på H&M. Väldigt nöjd med detta!

Jag har ju nämnt att jag ska flytta, och imorgon är det dags. Huset är helt underbart! Stort, fräscht och modernt. Mitt rum har vita väggar med en cerise/rosa-mönstrad fondvägg. Väldigt stylish.
Jag kommer inte ha tillgång till Internet än, vi får se när det blir fixat. Men om inte annat så bloggar jag om 1 vecka, när jag är hos mamma igen.

Ha det bäst!

My mother said I would be the biggest man alive



Tischa MQ, jeans Bik Bok, väska H&M och Converse.

Late night bloging


Bild tagen av mig.

Om ni undrar varför jag är uppe så här sent så får ni svar på det nu. Bostadsrättsföreningen har kräftskiva och de skrattar och stojar så det är ingen mening med att gå och lägga sig förrän det blir tyst. Nog om detta!

Idag har Felicia och Sofie varit här och vi hade det minst sagt trevligt. Vi tog oss en liten promenad runt tjärnet när det helt plötsligt kommer en störtskur så vi får rusa hemåt. Väl hemma är vi blöta och frusna så vi tog oss varsin värmande kopp varm choklad och åt de smaskiga chokladbollarna jag bakade igår. Och så kollade vi på Håkan Hellströms konsertdvd och hade gåshud på både ben och armar.
Sen så har vi gjort en löjligt rolig film och nu på kvällen har vi ätit gott och (tyvärr) tittat på Dansfeber. Det var så pinsamt dåligt så man visste inte vad man skulle ta sig till. När jag såg Morgan Alling i trikå så blev jag så chockad att jag brast ut i ett rungande skratt.
Sen så tittade vi på Bröllopsfotografen men vid 22-pausen var det dags för mina fina vänner att bege sig hemåt. Mycket sorgligt, men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa gång vi ses.

Nu ska jag gå och lägga mig, bonne nuit!

Lika barn leka bra


Detta är bara en månad sen! Alicante 2010.

Hej världen! Här sitter jag och längtar, för som sagt idag så kommer Sofie och Felicia hit! Det är ju inget vidare väder ute, så vi lär väl hålla oss inomhus antar jag. Men med dessa töser kan man ju inte ha annat än trevligt, så det gör faktiskt ingenting alls. Felicia fyllde ju år för 1 vecka sen, så hon ska få födelsedagspresent och jag kan tänka mig att det blir en fika också..


When the sun goes down I am with you




Gårkvällen när solen gick ner bland molnen. Bilderna tagna av mig!

Our hopes and expectations, black holes and revelations




Tunika Lindex, scarf H&M, jeans Bik Bok och stövletter från Dinsko.

Så var det fredag och äntligen helg! På den sista lektionen för veckan sitter man bara och längtar hem. Nu på eftermiddagen har jag bakat chokladbollar och tittat på Beverly Hills, med andra ord bara haft det gött. Snart så kommer mamsen hem och då blir det säkert en utsökt middag och sen är det fredagsmys. Imorgon väntar jag besök, närmare bestämt av Felicia och Sofie! Det kan helt enkelt inte bli bättre just nu.
Take care, folks!

Elle fait un sourire


Bilden är ful men den får duga.

Kofta och linne Gina Tricot, leggins H&M, halsband köpt i Spanien och sandaler från Dinsko

Hej bloggy! Idag började dagen med hemkunskap där vi skulle göra grekisk sallad. Avancerat? Nej, det blev som en vanlig sallad och man fick äta världshistoriens minsta portion.
Därefter SO, vi jobbar med politik och ideologier nu inför valet. Jag tycker faktiskt att det är intressant och lärorikt.
Hungern satte in så då var det dags för lunch i bamba där det bjöds på torftlig fisk med ett "frasigt" täcke som mest smakade mjöl.
Sen så var det gympa och vi hade kast med liten boll. Det är som spjutkastning, men att man byter ut spjutet mot en boll på 300 g (en tennisboll väger ca 80 g). Killarna kastar dubbelt så långt som mig. Men jag kämpar på!
Slutligen var det svenskalektion och sen var skoldagen slut och jag trampade hem på cykeln. Sen tittade jag på Beverly Hills och nu pluggar jag glosor och lyssnar på musik.

Det var allt!

Dancing the whole way home



Kofta och klänning Lindex, leggins Åhléns, sjalen är mammas och stövletter från Dinsko

Nu är jag hemkommen från skolan och ska snart sätta igång med franskaläxan. Have a splendid afternoon!

Anna Järvinen & Annika Norlin - För varje hjärtslag



Adorable.

Me llamo Josefin

Utomhus så öser regnet ner, men själv så sitter jag i sängen med min dator och lyssnar på ljuvlig musik så som Ane Brun och Salem Al Fakir. Och förut åt jag plättar med hallonsylt, magen var belåten. Det enda som saknas är lite sällskap, fast jag tycker det är skönt att vara ensam just nu.

Idag har jag påbörjat en halsduk på slöjden. Vad som bör nämnas är att jag inte har stickat i hela mitt liv (snart 14 år), och jag känner stor respekt för de som är duktiga på det för jösses vad det var pilligt! Men jag får ta det som en utmaning!
Och så har jag haft min första spanskalektion. Jag har valt det som C-språk (ett tredje språk efter engelska och franska) och kommer att ha det 1 gång i veckan. Det verkar roligt och ganska lätt. Lite omväxling från den avancerade franskan.

Nu ska jag gå igenom SO-läxan en gång till och sen ikväll ska jag titta på Fångarna på fortet. Adiós!

Pratkvarnen


Höst 2009, bild tagen av mig.

Jag är medveten om att jag inte uppdaterat sen i lördags men detta är pga av att jag haft ganska fullt upp med att packa flyttlådor, jag flyttar ju den här veckan! Jag har faktiskt inte riktigt tagit till mig det än, men det ska bli roligt. Jag har en kompis som jag kommer bo granne med, vilket jag ser fram emot.

Jag har fått mail från tennisklubben att träningen drar igång nästa vecka, yes! Jag har faktiskt längtat, och nu är Emilia med i min grupp också. Mycket trevligt.

Det har inte hänt särskilt mycket idag. Vi hade NO för första gången med nya läraren. Han verkar jättebra, och det är ju glädjande. Och han har en kompis som känner Håkan Hellström, så han har träffat och pratat med självaste Håkan! Där snackar vi coolt.

Imorgon ska jag ha min första lektion i spanska, jag har valt det som C-språk. Är lite nervös men det går säkert bra! Eller det lär vi ju se imorgon...

Känner att det blev ett väldigt bra inlägg det här! Tumme upp!


Smashing sushi




Har precis kommit hem från centrum där jag köpte sushi till middag, smarrigt! Med detta önskar jag er en mysig lördagskväll, för det är det som jag ska ha nu.

Baby, we were made of gold



Igår hade jag på mig detta, typisk vardagsklädsel för mig.

Kofta Gina Tricot, t-shirt Lindex, jeans Cheap Monday, väska H&M och Converse.

Friday afternoon



Igår eftermiddag så tog jag bussen in till stan för födelsedags-shopping med min alltid lika ljuvliga vän Sofie. Planen var att hitta den perfekta presenten till Felicia som fyller år imorgon. Jag tror att vi lyckades väldigt bra!
Vi gick runt i alla möjliga butiker och regnet duggade på oss, så vi bestämde oss en för att ta en fika på världens bästa Espresso House. Vallgatan (nära Kungstorget) om jag inte minns fel. Anyway, där smaskade vi på varsin muffin och jag tog en liten varm choklad också. Mums är det bäst beskrivande ordet.
Vid 18-tiden var det dags att säga adjö, men vi har planer för nästa vecka så då får vi längta lite tills dess.
Det är underbart att ha så fina vänskapsband!

Lonely was the song I sang, 'til the day you came


Bild tagen av mig

Min dag började med att jag kom till skolan, men att lektionen tydligen blivit inställd. Sånt glädjer mig verkligen inte, speciellt inte när jag då hade kunnat sova 1 timme längre. 
Och så var det dags att fotograferas tillsammans med klassen. Jag tror inte det blev så fint, men det brukar det ju inte bli heller. Desto bättre blev det enskilda skulle jag tro.
På svenskalektionen var vi på biblioteket och lånade böcker. Jag lånade Solstorm av Åsa Larsson, den verkar spännande och så ska vi snart börja skriva deckare i skolan! Jag som älskar att skriva ser verkligen fram emot detta.

Imorgon ska jag åka till stan efter skolan, jag och Sofie ska shoppa. Planen är att hitta den ultimata födelsedagspresenten till Felicia som fyller år på söndag. Vi är duktiga på att shoppa båda två så det lär inte vara några problem.

Au revoir!


Läsbart




Igår fick jag äntligen hem min beställning från Adlibris! Där i Egoboost! av Isabella Löwengrip aka Blondinbella och Klubb Död av Charlaine Harris, bok 3 i serien om Sookie Stackhouse som också är förlagan till True Blood. Började läsa Egoboost! igår kväll och är redan på sidan 73, kan knappt släppa den.

By the lake


Bild tagen av mig

Är hemma efter ännu en dag i skolan. På förmiddagen var det betygsnack som gällde. Jag blir bara mer nervös när jag ser alla mål som jag ska uppfylla. Allt står på rena grekiskan så jag känner mig som ett enda stort frågetecken.
Sedan var det dags för den hederliga bambalunchen och därefter cyklade hela 8:an till sjön, för idag stod simning och livräddning på schemat. Det var bara 100 m sim, men det var ändå så fruktansvärt kallt i vattnet. Hade aldrig gått i om jag inte varit tvungen. Sen så skulle vi 2 och 2 öva på lite livräddning. Det gick bättre för nu låg solen på lite. Dock så gjorde jag ett otroligt fult banandyk, men det såg inte gympaläraren tack och lov. Jag är jättedålig på att dyka, har aldrig gillat det.

Imorgon är det skolfoto. Jag tror att jag ska ha på mig någonting i den här stilen. Jag tycker det är så jobbigt när man ska ta kort tillsammans med klassen, för då vet man inte om alla ska vara vardagsklädda eller lite mer finklädda. Vill ju inte ha partyklänning när alla andra har jeans, det skulle kännas löjligt. Så den klänningen blir perfekt, den är enkel men snygg!


Walls

Jag ska försöka att inte skriva så mycket om skola i bloggen, det är nog inte så kul att läsa. Men men, jag kom hem kl 14 och har kollat på Beverly Hills 90210, åh vad jag älskar den serien! Mycket intriger, precis som jag vill ha det. Nu är jag nyduschad och lyssnar på Shout Out Louds. Är lite arg på Adlibris där jag beställde 2 böcker i måndags, och har ännu inte fått dem. Idag ska de senast vara här, så hoppas verkligen att de levereras idag.
Det var nog det ja.

/Josefin


Bild tagen av mig


Retour à l'école

Så var jag hemma från den första "skoldagen". Det var knappt 90 minuters skola. Jag kom cyklandes på min röda damcykel och såg Olivia & Felicia som jag inte sett på månader. Så vi pratade en stund medans jag kikade runt efter några från min klass. Och där ser jag Linnéa, Emma, Emilia på en bänk tillsammans med Sofia. Det var som att vi aldrig haft sommarlov. Mycket roligt var det att se alla frisyrbyten! Min fd mentor hade rakat av sig håret, andra hade solblekt hår och andra hade längre.

Nu går jag alltså i åttan. Det är nu det börjar känns det som. Till julen blir det betyg. Det känns lite ångestfullt. Tänk om jag är mycket sämre än jag tror. Hade jag fått bestämma så hade man fått betyg redan i sexan. Jag menar, om man har jättedåligt betyg i åttan så har man inte vidare mycket på sig att förbättra dem innan man ska söka gymnasium.

Nu ska jag sluta babbla och se om man kan få tag på någon lunch i det här huset.



Bild från i lördags

Rix Fm Festival








Alla bilder tagna av mig!

Felicia & Sofie när vi åt lunch, sen skrev vi Roger & Lustig med kajalpenna i pannorna, Roger och Ola Lustig på scen, Darin tar i från tårna, Ola kör fullt ös, EMD avslutar konserten.

Som sagt, igår var vi på Rix Fm Festival. Ett icke-behagligt skyfall öste ner på eftermiddagen, men vi lyckades få några regnponchos på Göteborg Energi och sen fick vi ta skydd i ett tält. Sedan var det dags att gå bort mot stora scenen. Det var mycket folk redan 1 timme innan, men vi lyckades få hyggliga platser ändå.
Konserten inleddes av ett förband (som inte behövdes) som sjöng covers på hitlåtar som spelas på Rix Fm. Det visade sig sedan vara körsångarna och husbandet, vilket inte förvånade mig.
Sen så drar det igång på riktigt. Rebound, Love Generation (som sjöng playback och avslöjades när musiken avbröts mitt i låten, haha), Erik Hassle, Erik Grönwall (som var högst hotfull) och alla andra. Typisk utfyllnad var Apollo Drive, Broken Door och Anders Fernette.
Den sista timmen är det självklart de bästa. När Darin kommer ut på scenen så skriker man av glädje (gillar Lovekiller, hehe) och det hoppas och klappas. Där Darin slutade tar Ola Svensson över och det blir ett härligt ohoh-ande till Overdrive. EMD avslutar konserten (ändå så frågar de om vi är igång?) och sen går man hem med ömma fötter efter 3 timmar av musikyssnande.


Himlen är oskyldigt blå



T-shirt och linne Gina Tricot, jeansshorts H&M

Last day of summer

Sommarlovets sista dag. Eller det var väl egentligen i fredags om detta nu räknas som helg, men ändå. Det känns lite vemodigt men ändå okej, för jag har ju gjort så himla mycket. Jag har vart med mina käraste vänner Felicia, Sofie, Emilia, Emma, Friday, Sofia och träffat min släkt. Jag har blivit solbränd, ett Beverly Hills-fan, badat i både hav och sjö och börjat blogga. Jag har sett Marit Bergman live. Jag har vart hemma (Göteborg) och i Stockholm, Tjörnarp, Malmö, Tjörn, Falkenberg och i Alicante. Jag kan ju inte vara annat än nöjd faktiskt.

Men denna dag kommer inte att slappas bort. Nej nej, för idag ska jag och Foff in till stan och på eftermiddagen ska vi gå på Rix Fm Festival! Det ska bli jätteroligt mest för sakens skull, men också för att höra lite musik. Ser verkligen fram emot detta!

Och ikväll somnar jag med vetskapen om att sommaren 2010 var min bästa någonsin (hittills!).




Tjolöholm, Tjörn, Stockholm. (Bilder tagna av mig)

New design!

Som ni ser så är det ny design här på min blogg. Det är min underbara vän Sofie som gjort den så ett stort tack till henne!

Hela världen är så underbar



Bilder tagna av mig

Detta har jag på mig denna ljumma, soliga lördag.

Tischa MQ, chinos Gina Tricot och gladiatorsandaler Dinsko

The thrill of escape



Igår tog jag bussen hem till Felicia & Sofie för en dag full av trevligheter. Frida kom också dit och då åt vi hamburgare och spelade Harry Potter-Cluedo. Jag kan inte säga att jag var allt för bra på't!
Sedan gjorde vi en oförglömlig filmatisering av Det Okända. Vilka skådespelarinsatser säger jag bara!
Mamma Foff & Fiz lagade en utsökt kycklingsallad med bulgur i. Vi åt duktigt och magarna var nöjda. Efter det traskade vi neråt "staden" för att hyra film. Små skandaler (Easy Virtue på eng.) bidde det. Den var väl trevlig att se på men den gav mig ingenting. Därefter kom mamsen och hämtade mig. En underbar dag med mycket skratt!

Felicia till vänster, jag i mitten och Frida till höger.
Klänning och väska H&M, leggins Åhléns och ballerinaskor Vagabond.

Mes amis

Jag tänkte bara att jag skulle skriva ett blogginlägg lite kvickt. Nu har jag gjort mig i ordning och om en stund ska jag gå ner till bussterminalen. Jag ska nämligen vara med Foff, Sofie och Frida idag! Det ska bli ett sant nöje att träffa dem igen.
Jag bloggar ikväll när jag är hemma igen, have a nice day!

/Josefin


Jag skickar brev till mig själv

Jag kom precis hem från sjukhuset. Läkaren sade samma sak som förra gången och alla gånger innan dess "Vi kallar in dig om 1 år igen". Mamma och jag frågade oss själva hur ett sjukhus kan ha tid/råd att kalla in en person som inte har ont...

Hursomhelst, när jag skulle kolla om vi hade fått någon post i brevlådan så ser jag ett kuvert som ser väldigt bekant ut. Då ser jag till min stora förvåning att det är ju jag själv som jag har skrivit det! I förrgår skrev jag ett brev till en släkting i Skåne, och då skrev jag min adress på baksidan av kuvertet för att visa vem som var avsändaren. Men det förstod de tydligen inte på Posten. Här är lite spekulationer till varför de skickade tillbaka mitt brev.

1. Postmannen tyckte inte att det var ett bra brev och krävde att jag skulle finslipa det.
2. Postmannen var trött och såg inte skillnaden på fram- och baksidan av brevet, inte heller var frimärket satt.
3. Postmannen hade tråkigt och ville driva med någon stackare.

Även det gyllene valthornet har sina svagheter...


Bildkälla

I think it's a rainbow


Jag måste bara poängtera att min ena hand lyckas bli otroligt tjusig på alla mina bilder!

Klänning Stradivarius (Spanien), legginsen är mammas, halsband från Guldfynd och pumps från Dinsko.

I got soul, but I'm not a soldier

I eftermiddag ska jag till ortopeden på undersökning av min rygg. För över ett år sedan fick jag reda på att min rygg hade en krökning på 10 grader. Om krökningen skulle vara över 15 grader så skulle man göra något åt det, men det var den alltså inte. Sedan dess har jag växt en del så på den näst senaste undersökningen så fick vi reda på att krökningen bara var på 5 grader, vilket är i princip ingenting. Då tänkte jag att då behöver jag väl inte komma hit fler gånger, nu när den är på väg mot rätt håll. Men de säger alltid "Det ser bra ut, vi kallar in dig om 6 mån igen". Jag ska förtydliga att jag aldrig upplevt någon smärta av krökningen, den märker jag inte av. Så nu hoppas jag att detta är mitt sista läkarbesök på grund av ryggen.

Nu ska jag snart gå ut och ta en bild på hur jag ser ut idag. Den kommer upp här på bloggen inom kort.
/Josefin


Bilden föreställer Pyrenéerna sedda från ovan. Jag tog bilden från flygplanet på hemresan från Alicante.


Laakso & Peter Jöback - Italy vs Helsinki



Videon är löjlig men låten är så otroligt bra! Gillar combon med Markus Krunegård och Peter Jöback.

Passagerare

Jag vaknade (någorlunda) tidigt denna morgon så jag bäddade ner mig i soffan med en filt och såg en mysig film. Och nu har jag ätit plättar till brunch och funderar på vad jag ska göra idag. Det ska inte vara något vidare väder så det blir väl att hålla sig inomhus och slappa. Gud så tråkigt. Men det kan vara skönt nu när skolan snart börjar, för då måste jag vara 'fit for fight'! 8:e klass med betyg, massvis av läxor, möjligtvis ett nytt språk och allt vad det nu kan innebära. Men samtidigt längtar jag lite också.. (detta lär jag ångra att jag sagt)
Nu ska jag sluta svamla och starta denna dag.


 
Bilden är på Emilia från i lördags.


Dagens failure

Jag bestämde mig för att ta ett fotbad. Jag tog fram en balja och ställde den i badkaret för att fylla den med vatten. Jag vred på kranen, tog fram duschslangen och lade den i baljan. Men då vred sig slangen och på mig så sprutade den en massa vatten! Så nu är min t-shirt och min kjol jätteblöta. Great! /Josefin

If you fall hard, I fall harder



T-shirt Pimkie (Spanien), kjol Stradivarius (Spanien), leggins och väska H&M, halsband köpt på Lisebergs marknad för x antal år sen, ballerinaskor Vagabond.

Jag har precis varit hos frisören och fått min lugg klippt. Den var så lång innan, nu ser det mycket bättre ut. Just nu så lyssnar jag på Shout Out Louds och chattar med Frida på msn. Jag ska träffa henne, Foff och Sofie på fredag. Det ska bli trevligt det!
För övrigt så har jag inga större planer för denna tisdag. Några grannar kommer på middag ikväll. Då ska mamma ha bakat en kaka, mums.

/Josefin

Blommor och kyla


Nu är sensommaren här och vi går mot höst och mörkare tider. Men jag deppar inte över detta. Hösten innebär mörka kvällar med tända ljus, vackra och färgglada löv på träden, alla bra tv-serier börjar igen och framför allt så kommer alla snygga höstkläder in! Detta hade jag gärna velat ha på mig!

Klänning Rare Fashion, strumpbyxor Ellos.se, boots Dinsko och väskan är från Friis & Company.

The words came just like a hard rain

Igår sov som sagt Emma och Emilia över hos mig. Vi möttes i centrum för att hyra filmer och köpa gotte. Sen så kom vi hem och skrev berättelser och fjantade oss med pappas skjortor. Vid middagstid så stod vi för matlagningen. Vi lagade cannelloni (ungefär som lasagne) och det var minsann uppskattat av övriga familjemedlemmar. Glupsk som jag är så mumsade jag i mig allt för många. Men mumsigt var det.
Vi kollade på filmerna som vi hyrt och åt godis. Vi såg på The Wolfman (riktigt dålig efter bara 30 min) och Valentine's Day (jättemysig!). Sen så somnade vi gott i våra sängar vid 2-tiden.

De cyklade hem för en timme sen och nu är jag lite sugen på att ta en promenad i regnet. Känner mig som den tjocke efter all mat igår, så det ska bli skönt att få ut och röra på sig lite grand. Självfallet tas min kära iPod nano med som sällskap.

Vi ses i sommarregnet!
/Josefin


Bild tagen av mig

Smiley faces

Goddagens! Nu är jag redo för en härlig dag i värmen. Om en liten stund ska jag cykla ner till centrum och möta Emma & Emilia, vi ska vara hemma hos mig och ikväll så sover de över här. Det ska bli mysigt det.

För övrigt är det lite stök och bök (Där fick jag till det Foff!) här med saker som ska slängas inför flytten. Flytten? Japp, om en knapp månad så ska jag flytta till ett helt nybyggt hus här i orten. Det är såklart spännande, men jag är också lite trött på att flytta eftersom det är något jag gjort 3 gånger förut. Men jag ser fram emot det.

/Josefin


Bild tagen av mig

Regndroppar faller som tårarna gör

Igår var jag som sagt med mina vänner Emma och Emilia. Det var helt underbart att ses igen, efter så lång tid. Vi pratade i flera timmar och bara tog igen allt som hänt sedan sist. På kvällen såg jag på Shutter Island. Jag tyckte den var väldigt spännande, men den var lite väl svår för min smak. Det blev verkligen en helomvändning mot slutet. Absolut sevärd!

Idag vaknade jag av ett stort skyfall utanför mitt fönster. Jag tycker det är mysigt med regn, men man skulle ju faktiskt önska några fler soltimmar nu innan skolan börjar (bara 10 dagar kvar!).
Just nu lyssnar jag på Ted Gärdestad och lite Hello Saferide, snart ska jag åka till farmor och hälsa på en stund. Ikväll ska min pappa och styvmamma på teater på Gunnebo. Jag, min bror och mina styvsyskon ska vara hemma och ha det klassiska fredagsmyset.

Glöm inte paraplyet idag!
/Josefin


Bild tagen av mig, maj - 10

Bloody breakfast

Igår kväll såg på film med familjen, Up in the air. George Clooney var väldigt trovärdig och bra i sin roll. En väldigt bra film som var både humoristisk och tragisk. Rekommenderar den varmt.

För övrigt så mår jag mycket bättre idag, så jag ska vara med mina vänner Emilia och Emma. Emilia har jag inte träffat på två veckor, och Emma är det en månad sen jag träffade. Hon hart vart i Ungern och Italien så hon är säkert brun som en pepparkaka vid det här laget! 

Enligt vädersajten jag går efter ska det bli regn idag. Men just nu är det strålande sol med stora, vita och ljusblå moln på himlen. Hoppas det håller i sig!

/Josefin


Bild tagen av mig - juni 2010

Allt gör mindre ont sen

Nu ska jag ta och berätta vad som hänt sen senaste inlägget. Kl 14 kom Felicia hit. Det var ett kärt återseende. Vi stekte grillare, spelade spel och sen åkte vi in till Liseberg. Vi gick runt där inne och åt lite. Sen så begav vi oss mot Taubescenen, och där träffade vi Sofie och hennes kompis Paulina. Vi satte oss längst fram, och så småningom kommer Marit Bergman ut på scenen och sätter sig vid sitt piano. Det var en väldigt trevlig och mysig konsert, med några särskilda favoriter så som I will always be your soldier och Can I keep him?.
Sen så sov jag lite spontant över hos Felicia och Sofie. Vi kollade på Morden i Midsomer och drack te.

Idag vaknade jag av att jag var väldigt varm (febrig) och örat värkte. Så tog jag en ibumetin, men det hjälpte inte och det blev allt värre. Så vid 11-tiden var jag tråkigt nog tvungen att åka hem för att jag mådde så dåligt. Jag har bara legat i soffan hela dagen och tittat på tv, sovit och läst lite. Supertråkigt. Det är tur att jag har så fin familj som pysslar om mig nu när jag inte mår bra fysiskt. Nu har jag fått pencellin så förhoppningsvis mår jag bättre imorgon.

/Josefin


Come back and haunt me

Jag har fått öroninflammation, sing hallelujah. Man ska tydligen inte göra så mycket åt det, enligt farbror doktorn. Lite ont gör det, men blir bättre med lite ibumetin i kroppen! Jag har antagligen fått det nere i Alicante, när jag har badat i havet.

Som tur är så är det inte smittbart, så jag kan träffa Foff idag! Hon kommer till mitt husene vid 14-tiden, och ikväll ska vi gå på Marit Bergman som spelar på Taubescenen på Liseberg. Det ska bli jättekul!

/Josefin


Bild tagen av mig, Alicante-10


Après moi


Klänning Svea, kofta och leggins Gina Tricot, gladiatorsandaler Din Sko

Alicante 27/7 - 1/8

Miljö: Jättefin strand och mysig stad. Stora alléer av palmer. Typisk medelhavsarkitektur, det finns både "ruckel" och nybyggda, moderna höghus. Längst ner i stan finns det en fin park med vackra, stora träd. Högst upp i bergen finns en stor borg som ger staden en pampig känsla. Det finns massvis av fontäner!


Utsikt från vår balkong 
Läcker kontrast mellan gammalt och nytt.


Borgen Castillo de santa Bárbara


Stranden


The Simpsons i sand
En konstnär gjorde massor av fräcka figurer i sanden. Förutom The Simpsons så gjorde han en perfekt kopia av Shrek!

Väder: (Juli) Soligt! +35 grader på dagen och +30 grader på kvällen. +28 grader i vattnet (Medelhavet).


Stranden

Befolkningen: Trevliga! Här är det tanterna som är ute på restaurangerna om kvällarna, mot natten kommer de unga. Även om man inte kan språket så förstår de (oftast) vad man menar. Mycket dåliga på engelska dock.

Shopping: Det finns ett stort köpcentrum, Plaza Mar. Och inne i stan finns det också fina butiker. Väldigt mycket skönhetsbutiker, här är kvinnorna mer kvinnliga än hemma utseendesmässigt. Vart de än ska så är det höga klackar. Jag tycker särskilt om en affär som heter Stradivarius, fina kläder till bra priser.


Stradivarius

Kuriosa: Charlotte Perrelli har hus i Alicante.

Sammanfattning: Vi var inte där tillräckligt länge för att se allt vad Alicante hade att erbjuda, men det är en mysig stad med bra förhållanden till sol och bad. Rekommenderar att man lär sig lite spanska innan man åker dit, eftersom de som bor där inte är så bra på engelska.


Home sweet home

Igår kväll kom jag hem efter 6 dagar i Alicante. Det var både en bra och mindre bra semester, pga en ledsam historia i släkten.
Jag håller på och skriver ett stort inlägg om Alicante, det kommer upp senare idag.

/Josefin


RSS 2.0