When the sun goes down I'm with you


(ser ut som att jag är världens muskel men det är bara hur tunikan ser ut)

Tunika In Wear, Burberrymönstrad scarf och boots från Dinsko

Hej hej! Idag har det varit en riktigt go' skoldag. Vi började med att åka buss till Åby Ishall för att åka skridskor. Jag har åkt förut, men varje gång är man ju på hal is som Bambi till en början. Men det var faktiskt roligt, vi fick göra en massa balansövningar och därefter också spela bandy. Som sagt, roligt!
Sen så åkte vi tillbaka till skolan för att därefter gå upp till pizzeria Ferrari. Jag åt en capricciosa, det är min favorit. Sen så var skoldagen slut kl 13.25. Mer sådana här dagar, skolan!
Nu ska jag plugga och ikväll ska jag titta på ännu lite fler glasögonbågar. Ha det!

/J

En söndag i gott sällskap





Bilder tagna av moi

Vilket underbart slut på helgen! Idag har finaste (x 2) Felicia & Sofie varit hemma hos mig. Det var verkligen ett kärt återseende. Vi var ute och halkade runt i kylan, åt sparrissoppa till lunch, tog en massa bilder, gjorde en film, fikade, pratade massvis och jag fick en födelsedagspresent i efterskott. En jättefin pyjamas med cupcakes på, det är nog jag i ett nötskal.
Kort sagt, det har varit en underbar dag och jag hoppas att vi ses snart igen för ni får mig att må så förbannat bra! Ni är bäst.

/J

Friends for life

Glad första advent! Det känns faktiskt lite juligt ute, här i Göteborg har det snöat hela morgonen. Burr.
Idag så kommer mina goa vänner Sofie & Felicia hit! Vi har inte setts på två månader så det ska bli riktigt trevligt att träffas igen. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det blir förmodligen roligt som det brukar när det vankas dolmio!
Jag måste också hinna med lite plugg, men det skjuter jag på tills ikväll. Nåväl, ha en trevlig dag!

/Josefin

Nya utsmyckningar till flickrummet




Foto: Jag

Så här ser en del utav mitt sovrum ut. Nu när vi flyttade så behövde jag köpa nya kuddar, eftersom de gamla var i helt fel färg gentemot den nya tapeten. Jag hittade inga fina på IKEA så då fick jag ett tips om att H&M Home hade ett bra sortiment. Ni måste gå in och titta, det är jättesnygga hemredningsartiklar som dessutom inte kostar skjortan! Jag valde dessa två kuddar, en svart med "ruffles" och en grå med något slags rosmönster. De passar jättebra in mot det mörkrosa tycker jag.

/J

Julförberedelser


Foto: Jag

Hej på er! Vilken trevlig lördag jag har haft. Jag och pappa har satt upp julstjärnor och adventsljusstakar här hemma. Vi handlade en massa bra saker i centrum. Vi tog en lussekattsfika hemma hos farmor och på eftermiddagen har jag lyssnat på musik på högsta volym medans jag har städat mitt rum. Skönt att bara ta dagen som den kommer. Ikväll ska vi äta tagliatelle med scampi (jätteräkor) och så har vi hyrt An education på dvd.
Hoppas att ni också har en mysig helg. Take care!

När du träffat botten, kom ihåg mig då


Foto: Jag

Hejsan svejsan! Denna veckan har känts väldigt pressad så det känns skönt med helg. Fast dessvärre har jag en hel del skolarbete att göra så som SO-fördjupning (uppsats, minst 2 A4), måltidsanalys i hemkunskapen, skriva en deckare och räkna matte (algebra). Åh, så fruktansvärt frestande!
Har faktiskt inte mycket mer på hjärtat, så vi hörs senare antagligen.

/J


YES YES YES!


© Gula Tulpaner -

Åh, jag är så himla glad! Håkan Hellström, the one and only, spelar på Trädgårdsföreningen den 4 juni och gissa vem som har biljetter om inte jag och Sofie! Fick sms av Sofie imorse där det stod "We got the tickets!". Det här kommer bli så himla roligt. Sofie + sommar + Håkan är ju den perfekta combon.

Just nu pluggar jag lite och sen skall jag in till stan en kort stund, trots att det är helt kolsvart ute. Men men, jag har ju far med mig!

Lost when the wind blows


© Gula Tulpaner -

Hej på er! Idag har det varit en alldeles vanlig onsdag. Fast mysigt med lite vinter, förutom att man numera måste akta sig för snöbollar varje gång man går in och ut ur skolan.
Jag har börjat skriva på min deckare, tror faktiskt att den kan bli riktigt bra. Skall påbörja en SO-fördjupning imorgon, är inte ett dugg taggad för det. Och jag som brukar gilla SO! Då är det illa.
Nu till något roligt och läsvärt, det är så att min underbara, bästa vän Emma ska börja blogga! Hon jobbar på designen just nu men gå in och kika! Länk finns i fältet till vänster.
Det var det.

Wednesday morning



Foto: Jag

God morgon, världen! Det snöar och är riktigt kallt ute. Fint men samtidigt inte något jag föredrar.
Jag börjar sent idag så jag har sovit riktigt gott inatt. Nu skall jag äta frukost och sedan skall jag promenera ner till skolan. Det tar 30 minuter från dörr till dörr.
Ha en jättebra dag så hörs vi!

/J


Gamla musikidoler

Alla har vi varit små och haft någon typ av idol. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina gamla favvisar från 90- och 00-talet. Nu kör vi innan jag ångrar mig, hehe.



Bildkälla

Britney Spears

Britney var min första och största idol när jag var ca 5 - 8 år gammal. Bilden ovan hade jag som stor affisch i mitt rum. Favoritlåten var I love rock n' roll.



Bildkälla Bildkälla

Idolerna

År 2004 var jag 8 år och då började Idol sändas på tv4. Daniel, Kishti, Claes och Peter Swartling satt i juryn. Programmet var något alldeles nytt och jämför man konceptet då med nu när de får åka på turnéer och allting så inser man att det inte var så coolt egentligen. Men då tyckte man det. Jag och en kompis tyckte att Darin var jättesöt (hahaha) och jag köpte Darins, Agnes och Sebastians skivor när de kom ut i butik. Dessa har jag slängt för längesen.


Bildkälla

Kelly Clarkson

År 2004 släpptes hitarna Behind these hazel eyes och Since u been gone med Kelly Clarkson. Jag tyckte då att hon var "tuff och cool" så jag köpte skivan (slängd idag). När jag gick i 3an så hade skolan en melodifestival och då ställde jag och några gamla kompisar upp med Since u been gone. Jag stod och mimade, hoppade och headbangade framför både klassen och föräldrar, haha.


Bildkälla

Justin Timberlake

För 3 år sen lyssnade jag mycket på killen här ovan. Jag tyckte att hans texter var väldigt personliga och att det var ett "fräckt sound". Han var väl min idol i 1/2-1 år.


BILD TAGEN AV MIG OCH FÅR INTE KOPIERAS

Efter att ha lyssnat på väldigt kommersiell och mainstream musik sen barnsben så hände något för 2-3 år sen. Jag blev väldigt trött på allt som spelades på radion och jag insåg att vi hade jättemycket bra musik hemma. Det var så här jag började lyssna på Håkan Hellström. Idag är mina stora idoler Håkan Hellström och Kent.

/Josefin

Dom gick iland och jag flöt iväg

Idag är det fredag och det betyder helg. Hallelujah-moment! Det skall bli helt underbart med 2 dagar bort från det som pågår just nu. Jobbiga tider detta. Tur att jag har vänner som förstår. Ni är så förbaskat fina.
Okej, det är inte alls lika dramatiskt som jag får det att låta. Men lite drama har ingen blogg dött av!

Helgen kommer att innebära fredagsmys, tennisträning, sushi och chill med vännerna, plugg och Håkan Hellström på Robin's. Kl 21.30 imorgon på ettan, missa inte! Är riktigt nyfiken på hur det kommer att bli, tyckte inte att Skavlan verkade riktigt förstå honom. Eller den intervjun blev lite fumlig i alla fall.
Ikväll ska laga nachos med kyckling och förmodligen se på Doobidoo. Det kan faktiskt vara ganska charmigt, trots att det är lite töntigt med alla textremsor och memoryn.
Med detta hoppas jag att ni får en jättefin kväll!

/Josefin


Den är lika ren som ett barns ögon, lika skitig som marken på en tågstation

Hej! Med tanke på mitt föregående inlägg är jag lite förvånad över att jag sitter här och skriver. Men det gör jag!
Varför är världen så full av problem? Alltid är det något som är jobbigt. Om någon har en biljett till paradiset så tar jag den gärna!

På svenskan läste vår lärare ur Edgar Allan Poe's novell Det stulna brevet. Kan inte säga att jag förstod mycket alls förutom slutet. Då blir det lite knepigt när man sedan ska sammanfatta novellen i en tankekarta hehe...
Vi har ett jätteavancerat moment i SO just nu, om befolkningsutveckling. Det är väldigt utmanande, men det kan nog vara vad jag behöver enligt min lärare.
Snart så kommer mamma hem och då ska vi åka iväg till Hendéns Optik och kika på nya bågar till mig. Det skall bli roligt. Och det är onsdag vilket betyder... Grey's Anatomy ikväll! Tack Kanal5 för att ni visar denna underbara serie.

À bientôt!

No words

Hej. Jag har lite bloggsvacka just nu. Och full rulle hela tiden.

Il niege beaucoup aujourd'hui

Hejsan! Jag hade inte tid med att sitta vid datorn igår, så därav bristen på uppdatering. Den här veckan ser ut att bli lite rörig, så jag skall försöka testa det här med tidsinställda inlägg så att det ändå finns något att läsa.
Igår var det ju första dagen i skolan efter höstlovet. Inte för att vi hade varit ifrån varandra superlänge, men det var ändå kul att träffa klassen igen. Detta är internt men det hände en så himla kul grej på engelskan. Vi kollade på film (About a boy) och så kommer det fram en bild på kattungar i bild. Då utbrister William (HÖGT): Kitties!!!
Alla vänder sig om och tittar, och så säger engelskaläraren (som är bäst i världen), "Ja, de var söta!". Kanske inte så roligt för utomstående, men var bara tvungen att skriva det hehe...

Idag har det snöat, snöat, och snöat ännu lite till. Usch, det är inte ett dugg uppskattat! Snön får gärna hålla sig så långt borta från mig som möjligt. Den får lov att vara i skidbacken men ingen annanstans. Förstått?
Vi dansade på franskan och hade skriftligt prov i spanska bl.a. Det gick ganska bra, första spanskaprovet. Men jag kan ju inte säga att språkkunskaperna är särskilt breda, utan väldigt grundläggande.
När jag kom hem såg jag att min granne satt ensam utanför dörren till sitt hus och pratade i telefon. Det visade sig att hon var utelåst och att ingen var hemma, så jag räddade henne och bjöd in henne på en kopp te och så pluggade vi medans vi pratade om allt möjligt. Det var ett trevligt avslut på dagen.

Nu skall jag ha en riktigt lugn kväll. Ciao!


London calling!

I've got big news for you, my friends. Why I'm writing in English? Because... I'm going to LONDON!
Min kära pappa och min kära styvmamma har bokat in en weekendresa dit för hela familjen i december. Alla platser jag vill besöka! Tower of London, Buckingham Palace, Oxford Street, Notting Hill, Harrods, Hamley's, Big Ben, Hyde Park (där hotellet ligger) ...
Jag är övertygad om att detta kommer att bli helt fantastiskt. Vi åker dit 2 veckor innan jul, och London är känt för sin julskyltning så allt lär ju vara jättefint. Gud vad jag längtar!

Se bara på dessa bilder:


Bildkälla


Bildkälla



Bildkälla


Bildkälla


Bildkälla


Håkan Hellström @ 101106 Scandinavium










De något suddiga bilderna är tagna av mig och får inte kopieras!

Här sitter jag och bloggar och skall försöka sammanfatta gårkvällen. Det är i princip omöjligt, men jag skall försöka.
Jag och Sandra kom fram till Scandinavium vid 15-tiden. Till vår stora glädje och förvåning var inte kön särskilt lång alls. Vi hade förväntat oss att den skulle ringla runt hela stan... Men det gjorde den inte!
Vid 18-tiden var det insläpp och vi rusade fram för att få komma in. Slänge fram biljetten till vakterna och sprang till scenen. Och vi kom ganska långt fram.
Jag hade vinterjacka och tung axelbandsväska på mig hela kvällen = svett och ont i axlar och rygg. Jag hade knappt druckit något vatten alls, detta ledde till att jag kände mig fruktansvärt svimfärdig 2 gånger under kvällen. Och det är ju inte mycket att göra något åt nu, men jag är besviken på att jag inte kunde ge 110 % energi. Jag mår som tur är bättre idag.

Men nu går vi vidare till allt det positiva. Håkan Hellström - alltså var skall jag börja någonstans? Detta göteborgska energiknippe, fullkomligt fantastisk är han! Publiken och Håkan blir ett under hela konserten. Det är glädje, sorg, vänskap, kärlek och trohet. Jag hoppar, skriker, vevar med armarna och är bara rent ut sagt så förbannat, obeskrivligt lycklig. 
Håkan Hellström, det finns så otroligt mycket fint jag vill säga till dig. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Och i min dator, för där har du minsann en egen mapp!

Kvällens bästa låtar: Dom där jag kommer från, Ramlar, Shelley, River en vacker dröm.


Du är det finaste jag vet

Jag tror inte att ni anar inte hur länge jag har gått och längtat efter den här dagen. Den 6 november 2010. Alla helgons dag. Och denna dag skall jag se ett helgon i musikvärlden, live. För idag så håller Håkan Hellström konsert på Scandinavium här i Göteborg. Det finns egentligen inga ord för att beskriva hur mycket jag tycker om honom och hans musik och hur jag mår när jag hör hans röst. Den känslan som man har på hans konserter, när man är så förbannat lycklig, ska ingen behöva gå miste om.
Jag skall dit med min vän Sandra, vi åker in vid 14.30/15-tiden. Vi räknar inte med att komma längst fram, men det gör ingenting, för upplevelsen är densamma. 5 timmar är tillräckligt lång väntan.
Vi hörs kanske inte förrän imorgon, för ikväll lär jag sväva på moln.

Håkan, snart ses vi.

In the real-time world no one sees her at all, they all say she's crazy


Bild tagen av mig idag

Salut! Jag har precis varit nere hos frisören och klippt mig. Hon klippte bort det slitna, klippte upp topparna och klippte luggen. Det syns ingen större förändring, men håret känns mycket lättare och fräschare. Och så luktar det gott av frisörstyling, mums.
Har inga direkta planer för dagen, skall försöka plugga lite även om jag inte är det minsta sugen på det. Snart är det måndag, hua.
Vi hörs.

Due Date


Bildkälla

I eftermiddags var jag, Emma och Emilia och såg denna filmen. Jag hade inte särskilt höga förväntningar, men gissa om jag blev överraskad! Den var jätterolig med genomtänkta skämt och bra skådespel. Det är samma regissör som har gjort Baksmällan (The Hangover) och Due Date påminde mycket om den. Men det behöver ju inte vara negativt.
Anyway, jag rekommenderar Due Date till den som vill se något lättsamt, roligt och helt galet.

Inspired by Blair Waldorf



Blus Topshop (ny) , baskern har jag fått i present, halsband Lindex och mina älskade boots från Dinsko

En sådan vacker höstdag! Och jag skall ta vara på den genom att spendera den på bästa sätt, genom att umgås med mina fina vänner inne i stan. Vi tar bussen in vid 12, och så skall vi gå i affärer och äta lunch innan vi i eftermiddag skall gå på bio! Vi skall se Due Date, det är någon komedi så det blir säkert roligt.
Nåväl, ha det bäst så hörs vi här på bloggen ikväll.

/Josefin

Köpenhamn i november





Bilder tagna av mig

Igår spenderade jag dagen i Köpenhamn med min mamma och bror. Vi tog bussen över från Malmö och steg av vid Kongens Nytorv. Sen så gick vi bort mot den fabulösa shoppinggatan Strøget där vi spenderade strörre delen av eftermiddagen. Vilka affärer! Jag var inne på Louis Vuitton och det enda kan jag säga är, très bien! Inne på Topshop köpte jag en blus, ni får se den i morgondagens look. Vero Modas butik var awesome, den var så stor så att jag knappt hittade ut.
Vi åt sen lunch inne på Jensens bøfhus, mums vad gott. Dock förstod jag knappt vad servitrisen sa, danska är verkligen fascinerande.
Efter lunchen var vi inne på Illum (ungefär som NK) och sen så åkte vi hem med buss. Men såklart var det rusningstrafik och köer genom hela Köpenhamn, så det tog 1,5 timme istället för 40 min att ta sig hem. Awful.

Imorse körde vi hem från Malmö och kom hem för drygt 2 timmar sen. Resten av dagen skall jag bara ta det lugnt, för imorgon väntas en fullspäckad dag på stan med Emma & Emilia!


Pildammsparken

Hej! Vi kom fram till Malmö vid fyratiden. Nu har vi vart på promenad i parken och ätit middag.
Imorgon skall vi eventuellt till stan, men frågan är om vi kanske skall åka över till Köpenhamn istället.. Det vore roligt, men jag kan nöja mig med Malmö också.
Nu ska jag titta på televisionen, vi hörs när vi hörs.

/Josefin

RSS 2.0