Bokmässan 2010


Pia Hagmar (Dalslandsdeckarna)
denise rudberg
Denise Rudberg
mia törnblom
Mia Törnblom
charlie & mathias
Charlie Söderberg & Mathias Andersson

Igår så dök jag upp hemma hos Sofie & Felicia vid 17-snåret. Vi åt en utsökt och efterlängtad middag, och sedan så tittade vi på en dvd full av godbitar från Idolåren 04-09. Tänk så många som man bara glömmer bort! Lars Eriksson, Daniel Karlsson, Christoffer Hiding, Sebastian Karlsson m.fl... Det var också roligt att se den gamla juryn med Kishti Tomita i spetsen. Som jag och Foff ofta poängterade, det var bättre förr!

Idag så var vi ganska alerta på morgonen, och kl 11 var vi inne i Göteborg för ett besök på Bokmässan. Redan efter ett par minuter såg vi den första kändisen. Jag skriver en lista över alla kändisar vi sett längst ner i detta inlägget, för det var väldigt många vi såg.
Vi vandrade runt därinne och till slut började man (med betoning på började) hitta någorlunda bra. Vi satte oss vid en liten scen där Denise Rudberg intervjuades för hennes nya ungdomsbok, men jag gav mig ganska snabbt därifrån då Mia Törnblom intervjuades längre bort. Mycket mer lockande! Mia var lika sprudlande och härlig som vanligt, och efteråt så vågade vi oss fram och frågade om hon kunde tänka sig att ställa upp på bild. Det kunde hon, och hon log stort in i kameran. Hennes glädje och energi smittar verkligen av sig, så inga falska leenden här inte! Hon var precis lika trevlig som jag trodde att hon skulle vara.
Snart så blev vi hungriga och gick bort mot Scandinavium för en lunch på McDonalds. Det satt som en smäck och sen så gick vi tillbaka in på mässan. Mot eftermiddagen var Felicia tvungen att åka hem, tråkigt men inget att göra åt. Jag och Sofie stannade kvar och gick mot V-hallen där Håkan Hellström skulle ha någon form av seminarium ihop med Filip Hammar & Fredrik Wikingson. Tyvärr så var det fullt så vi fick inte komma in. Jag blev väldigt besviken, arg och ledsen. Mest på arrangörerna, som tydligen inte tänkte på hur många fans Håkan har.
Sedan så kom mamma och hämtade mig och nu på eftermiddagen borde jag egentligen ha läst lite läxor, men jag var så otroligt trött så jag skulle nog inte ha varit så effektiv ändå. Det får bli till att plugga ikväll och imorgon istället.

Alla kändisar vi såg idag

Henrik Schyffert
Denise Rudberg
Ola Lindholm
Mia Törnblom
Morgan Alling
Jonas Jonasson
Martina Haag
Katerina Janouch
Dick Harrison
Blossom Tainton
Carin Hjulström
Babben Larsson
Charlie Söderberg & Mathias Andersson
Johan Unenge
Johanna Lindbäck
Pia Hagmar
Nils Petter Sundgren
Björn Hellberg
Kjell Eriksson

Till slut... Jag såg att Egoina vann Årets blogg på VR Blog Awards igår! Jag blev otroligt glad, finally it's your turn to shine! Som trogen läsare sen ett år tillbaka röstade jag på dig 4 gånger. Och det gav ju som tur var resultat! Så ett stort grattis till dig!

/Josefin

Samedi, le vingt-cinq septembre

Hej! Jag vaknade vid 9 alldeles utvilad och har nu ätit en god frukost och gjort mig i ordning. Om 1 timme ska jag iväg och möta Alice och sen ska vi cykla till tennishallen för 1 timmes träning. Är sugen på att få röra lite på mig, så det ska bli kul.
I eftermiddag ska jag åka till Sofie & Felicia och det ska bli alldeles underbart att få träffa dem igen! Det blir en mysig kväll, och så ska jag sova över där till imorgon. För då ska vi nämligen in till stan och gå på Bokmässan! Ska bli jättekul, jag gillar verkligen att läsa så jag ska spana in om det finns några böcker som är värda att skrivas upp på önskelistan inför min födelsedag (fyller 14 om 3,5 veckor).
Nu startar vi den här helgen!

/Josefin

We ran through streets at night, when we were winning



Jeansskjorta Gina Tricot, tröja (under) Lindex, tygpåse Sonia Rykiel pour H&M och Converse.

Äntligen helg!
Efter en stressig skolvecka belönas man med 2 dagar ledighet. Och det är vi minsann värda!
Har haft en helt vanlig skoldag, men särskilt matten hade sina roliga stunder. (Internt, Emma förstår vad jag menar)
Jag måste bara skriva att jag tror inte att folk anar hur svårt det är att få till en duglig outfitbild med självutlösare. Kära hjärtanes, jag såg förmodligen helt virrig ut när jag stod där i trädgården i en kvart. Men vad gör man inte för alla trogna läsare!
Ser ut att bli en vanlig fredagskväll med allt vad det innebär. Skall passa på att umgås med mamma, vi har inte setts alls många timmar den här veckan känns det som. Eftersom att vi bara ses varannan vecka gäller det att ta vara på tiden.

Helgen kommer bli helt amazing, det är jag övertygad om. Mer om detta imorgon, ha en mysig fredagskväll!

/Josefin

När jag ser dig ser jag hur jag var


Bild tagen av mig
 
Igår kväll så satt jag och stickade, medans jag kollade på Halv åtta hos mig. När mannen som är kvällens värd är och handlar inför kvällen så tycker jag att mataffären ser väldigt bekant ut! Det visade sig vara Hemköp där jag bor! I bakgrunden såg jag också en tjej som har gått på min skola. Väldigt coolt enligt min mening!

Idag har varit en bra dag. Hade sovmorgon till kl 10, så det var en pigg och glad Josefin som kom till skolan idag. Hade en effektiv SO-lektion och sedan var det lunchdags. En duglig fiskgratäng var det som serverades.
Därefter var det gympa och vi övade på stafetter. Det var roligt, men ansträngande. Jag sprang 300 meter spurt mot klassens snabbaste kille, så ni förstår nog att jag var trött efteråt.
Till sist hade vi svenskalektion. Jag skrev på mitt tal, nu känns det som att jag vet vad jag gör för en gångs skull.
På vägen hem såg jag en polisbil och en brandbil inom 10 min. Det är ganska ovanligt i min ort. Jag bor en kvarts bilfärd från Göteborg. Här är det väldigt stillsamt och barnvänligt, men samtidigt får man sin dos av storstad när man åker dit.
Nu har jag gjort engelska- och franskaläxa och lyssnar på min spellista. Ikväll ska jag sticka, läsa i min bok och titta på televisionen.

Bonsoir!

Le soleil brille, le mercredi



Kavajen är mammas (köpt på H&M), sjalen är också H&M, fodralklänning Lindex, baskern är en present och Converse på det.

Man kan inte sätta heder som inte finns på spel


Bild tagen av William

Hej käraste blogg! Igår var ingen bra dag på bloggfronten, och på alla andra fronter också så det är förklaringen till min tillfälliga frånvaro.
Denna onsdag har varit oerhört bra må jag säga. Inleddes med svenskalektion, då jag satt och skrev manus till mitt tal. Mitt tal kommer att handla om varför vi skulle behöva mer idrott i skolan, och då tas ämnen som övervikt och fetmarelaterade sjukdomar också upp. Tanken är att jag ska försöka skaka om klassen och ge en tankeställare, som jag själv även skulle behöva ibland.
Därefter var det NO-lektion och då har vi grupparbete. Vi jobbar med ekologi just nu, projektet är att undersöka ett ekosystem. Jag jobbar tillsammans med William och vi undersöker en liten damm i Wendelsbergsparken. Så vi cyklade dit och fotograferade en massa svampar, växter och träd. Det är så himla vackert i naturen just nu, när hösten har kommit. Gulliga svampar och färgglada löv.
Sen så åt vi en mindre god lunch, bestående av blodpudding och potatisbullar. Att man fortfarande tillagar denna måltid!
Slutligen var det SO och kl 14 så var skoldagen slut. Sedan dess har jag fotat lite i trädgården, ätit och säckat framför TV:n. Ska snart se om jag kan påbörja en läxa och arbeta lite på min stickning.

Have a splendid evening, folks!


En höstkväll i min smak

Autumn chill

Linne och pyjamasbyxor från H&M, tofflor Dinsko, tekopp Indiska, te "Lust och Fägring" Kobbs, ljus IKEA och choklad "Dark Raspberry" Marabou

River en vacker dröm



Hej bloggen! Jag kommer med goda nyheter, nästa får jag förhoppningsvis Internet hos pappa! Då slipper vi dessa tråkiga avbrott som det har varit nu.
Idag har jag studiedag så det är därför jag är hemma. Jag har dock räknat matte och gjort läxorna i spanska och franska, så lite plugg har det blivit. Nu när jag tänker efter så har jag räknat matte hela helgen i brist på annat att göra...

Igår fyllde pappa år! Av mig och min storebror fick han en pocket bok (Hundraåringen) och en påse Ahlgrens bilar. Och sedan bjöd vi farmor på fika i form av en hallonpaj (ni vet den där tv-reklamen för Ekströms när de ska få det att se ut som att de slitit med en smulpaj, när de i själva verket bara hällt på bär och smulor).
Sen så såg vi en jättedålig film som hette Kick-Ass. Om ni inte vill förlora 2 dyrbara timmar av ert liv, se den inte.

Denna veckan har det hänt 2 stora hurra-nyheter i musikvärlden! 1. Håkan Hellström har släppt två låtar från sin kommande skiva 2 steg från paradise. Saknade te havs och River en vacker dröm. Den sistnämnda är bara fullkomligt underbar! Längtar längtar längtar till 6 november, då jag ska på hans konsert i Scandinavium.
2. Säkert!s skiva Facit har släppts. Har inte bildat en riktig uppfattning om den, men spåret Isarna är grym!

Det var det.

The sun sets and you're afraid of that itching in your skin



Jacka och fodralklänning H&M, bootsen är mammas.

Det blir ingen bloggning denna veckan eftersom jag inte har Internet hos min pappa än (pga flytt). Så vi hörs igen om en vecka, ha det gött!

Dimanche, le 12 septembre


Bild tagen av mig

Söndag, en av de värsta dagarna som finns enligt mig. Helgen är snart slut och måndagen närmar sig... Ångest.
Igår hade jag i alla fall den perfekta lördagskvällen. Mammas väninna (som är mamma till en barndomsvän) kom hit och det var väldigt trevligt. Till middag åt vi fläskfile med tagliatelle och en simpel men ljuvlig kladdkaka till efterrätt. Sen så tittade vi på det grymma musikprogrammet The Seventies och därefter det lite läskiga Mördare okänd. Mysigt var det!

Idag vaknade jag vid 10.30 så jag är rejält utvilad. Jag ska snart åka in till stan med min mamma och bror, och i eftermiddag ska vi se den kritikerrosade filmen I rymden finns inga känslor! Jag ser verkligen fram emot det. Bill Skarsgård är ju med, så nu är det upp till bevis om han är lika duktig som sin übersnygga bror Alexander.
Kanske skriver en recension också, vi får se. Ha en härlig söndag!

/Josefin


Topshopfanatic

Samedi, le 11 septembre
Collaget blev fult men jag orkar inte göra om det. Allt kommer från TopShop.

I'm not one of those who can easily hide


Bild tagen av mig

Jag var, som ni kanske märkte, frånvarande här på bloggen igår. Efter skolan gick jag, Emilia och Emma till centrum och hyrde film och köpte godis. För vi skulle nämligen sova över hos Emilia på kvällen. Vi lagade tacos till middag och efteråt låg vi nerbäddade i soffan med täcken medans vi tittade på film. Först så såg vi Flickan från ovan och sen Remember Me. Jag hade världens crush på Robert Pattinson förut, men nu så märker man att han inte gillar sitt kändisskap vilket leder till att han blir väldigt tråkig och dyster.
Sen så låg vi och pratade och somnade vid 2.30. Då var jag helt förbi av trötthet, hehe.
Jag vaknade imorse av att det var någon som kittlade mig under foten. Då var det Emilia som berättade att klockan nu var 11.30 och att vi var tvunga att gå upp. Sen så cyklade Emma hem och jag och Emilia åkte till tennisträningen. Det var väldigt jobbigt och svettigt idag, men skön känsla efteråt!
Ikväll ska jag vara hemma och slappa och så kommer mammas väninna på middag kl 19, det ska bli trevligt.
Jag ska försöka att göra några blogginlägg till idag, så stay tuned!

/Josefin


Framför mina ögon öppnar sig en solig väg till dig



Tröja Bik Bok, jacka och scarf H&M, baskern är en present, Converse

Hello hello. Jag beklagar att det är lite trista inlägg här på bloggen just nu, men det är så himla mycket i plugget och det suger verkligen musten ur mig. Men jag får försöka ha lite positiv spirit på bloggen ändå!
Idag har inget speciellt hänt, vi börjar bli klara med So-arbetet vilket känns skönt. Är dock lite nervös inför redovisningen, men det ska nog gå. På gympan hoppade jag längdhopp, är inte atletisk över huvud taget. Men som vi vänner hejar på varandra!
Just nu lyssnar jag på John Mayer och snart ska jag börja med middagen. På kvällens meny finnes köttbullar med potatismos, enkelt men mumsigt.

Vi hörs senare!

Jag drömde att jag kunde sjunga, men det kan jag inte


Bild tagen av mig
Good evening! Idag har jag gått i skolan till kl 14. Har haft ganska roliga lektioner idag. Sen så gjorde jag läxan och vid 16 bestämde jag mig för att ta en promenad runt sjön. Det är ca 6 km runt. Så det gjorde jag, men när jag gått i 1 timme så kände jag inte igen mig längre. Men det var en bilväg där så jag tänkte att jag lär väl känna igen mig snart. Och då ser jag att jag har gått typ 3 km för långt! Benen var trötta, så det var bara till att försöka ta sig hem så fort som möjligt. Så var jag hemma igen vid 17.30. Jag hade gått ca 1 mil. Det är i alla fall alltid skönt efteråt.
Nu ska jag snart äta middag och jag tror faktiskt att jag ska lägga mig i soffan och kolla på Halv åtta hos mig nu. Ha det!

/Josefin


Kan du älska mig som sjömannen älskar haven?


Skjortklänning från H&M

Buenas tardes! Idag hade jag bara 2 lektioner så jag slutade kl 12. Idag har jag haft en riktig pluggdag, och gjort läxor i franska, spanska, biologi och hemkunskap. Det är fullt ös just nu, nästa vecka ska jag hålla ett argumenterande tal inför klassen och redovisa ett arbete om Moderaterna. Och så ska vi påbörja ett stort grupparbete i NO:n också. Det är nu som det verkligen märks att vi väntar på betygen. Och jag tror att det inte finns någon som inte är nervös. Nej, usch nu lämnar vi detta.
Jag hade planerat att gå ut och röra på mig, men jag är alldeles för trött. Kanske blir det en promenad ikväll i så fall.
Hoppas i alla fall att du som precis läst detta får en härlig kväll!

/Josefin


Höstplagg



Förra veckan köpte jag denna urcoola parkas på Gina Tricot för 499 kr! Ett fynd, för det är en sådan här som jag verkligen letat efter. Den kommer värma gott på kalla höst- och vintermorgnar.


Bonjour tout le monde!



1 vecka utan Internet, det är inget jag rekommenderar för sådana som mig! Jag har som sagt flyttat till ett alldeles nybyggt hus och än så länge har vi ingen internetuppkoppling (grrr på er Telia!), detta är orsaken till min frånvaro. Huset däremot är något av det flottaste jag sett. Det är stort, vitt med rymliga ytor med ett väldigt fint ljus utifrån. Det ligger högt upp, så varje kväll ser vi solnedgången på ett enastående sätt.
Mitt eget rum är vitt med en ceriseblommig fondvägg, den ser ut som klätterväxter ungefär. Väldigt modern! Första natten i huset var jag lite nervös, men nu känner jag mig någorlunda hemmastadd. Och så är min närmsta granne en god vän till mig, så det känns tryggt.

Nå, vad har hänt i mitt spektakulära liv denna vecka då? Vardagarna har bestått av att göra läxor, nu har lärarna minsann vridit upp volymen. Inte till min stora glädje! Och nu i lördags var jag på höstterminens första tennisträning. Det kändes skönt att träna igen, och nu är Emilia äntligen med i min grupp också! Någon att sikta bollen på med andra ord, höhö. Skämt åsido, kul att hon är med i truppen.
Efter träningen följde hon med mig hem och vi hängde och hade kul. På kvällen så lagade pappa mumsig middag bestående av lammkött och pommes med bearnaisesås och sallad.
Igår var jag på IKEA med min styv/plast/bonus-mamma och min styv/plast/bonus-syster (kära barn har många namn). Jag köpte skolådor, ett överkast, en bordslampa och pärmar. Därefter åt vi 2 korvar vardera och eftersom IKEA har fri påfyllning på dricka drack jag en 3/4 liter läsk, för att till fullo utnyttja erbjudandet! 15 spänn gick lunchen på, hurra.

Idag har vi vart i Göteborg med klassen. Vi har ett grupparbete i SO där vi ska undersöka partierna inför valet. Jag har Moderaterna, så idag stod jag vid Moderaternas valstuga och intervjuade en riksdagsledamot (Cecilia Magnusson hette hon). Det var en bra intervju, men när jag skulle lyssna på den efteråt (vi spelade in) så var den borta! Den hade alltså inte spelats in. Först så blev jag bedrövad, men när jag sedan tänkte efter så hade hon sagt det som vi redan hade läst om på Internet. Tur det.

Jag kommer att kunna blogga denna vecka, så vi ses här! Right?
/Josefin


RSS 2.0