iFORM-loppet


Bildkälla

Idag skall jag springa iFORM-loppet! 18.30 springer jag 5 km i Slottsskogen tillsammans med en massa peppade tjejer. Även om jag inte älskar löpning så tror jag att det kommer bli kul, jag springer med min styvmamma V och styvsyster M. Dessutom får man en härlig goodiebag + vattenflaska och en t-shirt. Heja heja!

Update onsdag: Hehe, skulle tidsinställa men råkade puclicera. Det är alltså idag jag springer, om närmare bestämt mindre än 3 timmar! Hjälp! Håll tummen för att jag orkar...

Mardi, le 30 août


Älskar den här kompositionen.

Hej! Excusez-moi, jag orkade inte blogga igår. Gårdagen var en helt vanlig måndag, med allt vad det innebär. Det känns lite konstigt att vi är äldst på skolan, och sexorna är ju så små! Igår när jag och mina små vänner satt och väntade på NO-lektionen kom det fram en liten kille från 6an till Emilia. Han tittade på hennes pennor som låg bredvid henne och så frågade han om det var hennes (antagligen tänkte han ta en). När han får reda på att det är hennes ser jag hur han riktar rumpan mot pennorna och ger ifrån sig en hög, ljudlig prutt! Sen springer han iväg. Jag och Emma grät nästan av skratt (utan krydd)! Men det är ett normalt beteende eller?

Idag har vi haft fotografering, och för fjärde året i rad fick jag sitta längst fram. Fotografkillen var väldigt trevlig att se på, kanske var därför som jag såg så glad ut på bilden? Idag har jag börjat läsa en ny bok, Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm, som vi skall arbeta med i svenskan. Det var längesen jag läste en riktig ungdomsbok. Vi hörs!

It's a celebration





Igår var jag hos Felicia och Sofie för att fira den förstnämnde. Frida var också med och det var jättekul att ses igen! Vi hade jättemysigt, spelade spel, drack te, åt middag etc. Och när det var dags att välja film såg vi Skönheten och Odjuret och Inception. Måste säga att Odjuret var lite skrämmande ibland! Och så kom vi fram till att han var snyggare som odjur än som prins. Sen sov vi gott och nu på morgonen har vi haft lite brunch med hembakt bröd och sånt. Nu har jag vart hemma i 2 timmar och resten av eftermiddagen tänker jag baka och måla mina naglar. Och så har jag fått tv på mitt rum, iiiiih! Jag och min bror har en gemensam liten tv som hittills stått i hans rum. Men nu är den "min"!

Iväg på festligheter

Hej bloggy! Lördag, underbart. Jag har vart ute och joggat i regnet på förmiddagen, det var jobbigt men välbehövt. Idag har jag ingen tid för att blogga för om ett par timmar skall jag hem till Felicia och Sofie, där också Frida kommer vara. Vi ska fira den förstnämnde som fyllde 18 i måndags. Det ska bli jättekul, och Frida har jag inte träffat på evigheter! Jag nanar hos dem så vi ses på bloggen imorgon. Ha en kanonlördag!

Put your back on me



Tunika Gina Tricot, halsband från New York (present av mamma), shorts New Yorker

Jag hade nästan glömt den här känslan. Fredag eftermiddag och ruset man får av att det är helg! Lovely it is. Dagen har vart späckad av lektioner och nu börjar jag komma in i rutinerna. Men visst kändes det somrigt när det i eftermiddags var 25 grader och sol ett par timmar? Jag lade mig ute för att pressa men efter en kvart gick solen i moln och har inte kommit tillbaka. Så gick det med det! Ikväll blir det hederligt fredagsmys med mor och imorgon bär det av på party. Berättar mer imorn, ha en trevlig kväll!


Camilla Läckberg



Camilla Läckberg behöver knappast någon närmare presentation. Från civilekonom till en av Sveriges mest lästa författare. Sommaren som gått har jag läst alla hennes böcker, från Isprinsessan till Fyrvaktaren. Nästa bok, Änglamakerskan, kommer ut i september! Man läser inte sju böcker av samma författare i onödan så ni förstår att jag verkligen gillar böckerna. För att vara kriminalromaner är de precis lagom ruggiga och de innehåller också mycket vardag, en gnutta humor och beskrivningar av Fjällbacka. Jag och mamma åkte ju dit på utflykt för en månad sen och det var verkligen över förväntan. Efter att bara vart där en gång så känner man till de flesta ställen som är med i böckerna. Det känns roligare att läsa när man vet hur platserna ser ut. Mina favoriter i serien är Isprinsessan, Stenhuggaren och Fyrvaktaren. Läs!

Glasvegas - Shine like stars



Den här låten ger mig rysningar. Herregud vad bra Glasvegas är.

I don't wanna feel like it's an end of a summer



Slutligen kommer bilder från de sista sommarlovsveckorna i augusti. Nu när jag ser alla bilder inser jag hur jag bra jag haft det denna sommar. Det är därför det känns så sorgligt att det är 10 månader kvar till nästa. Tack alla som spenderat lovet med mig, ni är bäst!

Halkidiki, Grekland



Bildkälla

Den 26 september åker jag till Halkidiki i norra Grekland med "pappafamiljen", i en vecka! Det skall bli jättehärligt att åka till Grekland igen, det blir min 3 gång. Har varit på Rhodos 2 gånger förut och det var jättefint. Och en paus från höstrusket i Sverige lär kännas bra. Är riktigt peppad!


Nån slängde ut dig som en sommarkatt till slut

Sen länge hemma efter ännu en dag i skolan. Vi har mest planerat inför när vi ska på läger i september. Jag och tjejerna ska tälta, det kommer bli bättre än bäst. Vi ska också praoa vecka 39-40, men jag är ledig ena veckan så för mig blir det bara 40. Mer om det i nästa inlägg! Gick in på lokaltidningen och frågade om de hade praoplats, det hade varit en bra erfarenhet. Men det hade de inte, så jag får söka via praktikplatsen.se istället... Just nu signerar och spelar Serenades på Bengans, men jag orkade inte åka dit. Synd, för de är så bra! Hade velat få min Shout Out Louds-skiva signerad. Ikväll tänker jag se Fångarna på Fortet för andra kvällen i rad, riktigt kul!


Living for the day, worries far away



Min julimånad 2011. Så många fina dagar! I Köpenhamn, Ångermanland men framför allt i älskade Göteborg.

It was a time of innocence



Min junimånad 2011. Låter bilderna tala.

Just turn the music up and keep your mouth shut



Kavaj H&M, jeans Lindex, halsband Gina Tricot och skorna är mammas och möjligtvis från Scorett.

Snofsiga inköpsställen! Kanske ska jag sluta skriva ut dem? Hur som helst, nu har jag gått min andra skoldag och vi har mest gått igenom måluppfyllelse och annat ointressant. Klockan 18 ska jag på step och träna, skönt!

You sang along til' your face turned blue











Traditionsenligt var jag igår på Rix Fm Festival med mina goda vänner Felicia och Sofie. En dag som bjöd på värme, solsken, churros och framför allt musik. Vi var i upplevelsebyn ett tag och försökte norpa t-shirt och nyckelband, utan vinst. Men hey, vi fick i alla fall gratis Ballerina! Klockan 16 äntrade husbandet Ramsells scenen för "uppvärmning" i ca 45 minuter. Sen flöt det på, den ena medelmåttiga artisten efter den andra. Det var väl först när Andreas Johnson (Sheeee-eee-eeeeeeeee..) kom som det började bli lite fart på't. Erik Segerstedt spelade piano, Chris Medina sjöng sin What are words och allt avrundades med Danny och EMD. Även om det inte är musik jag lyssnar på tycker jag att Danny är himla kul att se live. Hög partynivå!

Helt okej konsert men på tok för lång med sina 3 timmar. Och en stor besvikelse var att MorronZoo-Roger var sjuk, han är bäst! Trots allt var Rix Fm med vännerna ett perfekt avslut på sommarlovet.

Förlåt att inlägget blev lite osammanhängande, det där med sammanfattning är inte min starka sida!

Sista dagen i frihet



Sara Varga (till höger) innan hon blev känd!

Bilder från förra årets festival!

Idag är det sista dagen på sommarlovet, men den kommer jag ta vara på. Jag, Felicia och Sofie ska på Rix Fm Festival i år igen! Börjar bli lite av en tradition. Och vi är självklart där för att få se Rix Morronzoo, heja Roger! Och lustiga Ola (här är det meningen att ni ska skratta). Vi höres!


Take my out tonight, take my anywhere







Igår var det lördag och för min del en ganska späckad en. Först var jag i stan med mor. Vi provade klänningar på NK (såklart köpte vi ingen!) där vi sen köpte med oss bagels från deras American bakery. Vi slog oss ner på Lejontrappan och avnjöt dem i solen. Sen strosade vi runt på Gustav Adolfs torg innan vi avslutade eftermiddagen med churros och chokladsås. Man får ju passa på! Jag var hemma en stund innan det var dags för stan igen, denna gång med "pappafamiljen", vi åt middag på Vino Pasta. Det var gudomligt gott. Vi åt holländska pannkakor innan det var dags för hemfärd. På bussen satt några tjejer i 17-årsåldern som konverserade väldigt högt. Bl.a så sa en av dem "Assååå ibland när jag nyser så kommer det slem från halsen!" och de andra utbrast "Ååååååååh, va äckliiiiiigt!!!!". Jag kunde inte låta bli att fnissa, det kändes som det var taget från Tjuvlyssnat.

Fredagsfilm

Jag är säkert en av många som varje fredag sitter och grubblar på vilken film man skall se på kvällen. I min familj är det ett pussel, det är nästan alltid en av oss som redan sett det som erbjuds. Så här kommer lite tips på filmer, kanske är det någon som får nytta av detta.


Forrest Gump
En av mina favoriter! Fin film med både allvar, humor, vänskap och kärlek. En tidsresa från mitten till slutet av 1900-talet.


Pulp Fiction
Om du tål blodigt så är den här verkligen att rekommendera! Väldigt bra skådespelarinsatser från bl.a. John Travolta och Bruce Willis.


Dum och dummare
Till sist en fånrolig komedi, en av de få där Jim Carrey faktiskt är kul och inte jobbig.

Gemensam nämnare: 1994


Jens Lekman - Your arms around me



Längesen jag tipsade om någon låt här på bloggen. Den här är riktigt fin.

He spoke just like a dane




Idag är det helg för de flesta, men för mig är det sista dagen på sommarlovet. Vädret har ju inte vart mycket att hurra för. Men jag trotsade regnet och begav mig till stan i förmiddags. Gick lite ärenden som får vara hemliga ett par dagar till. Sen lunchtid har jag varit hemma och sett på tv-serier, läst bok och druckit te i myskläder. Inte helt fel det heller. Ikväll blir det god middag och förhoppningsvis en bra film. Vi hörs!


Jag ramlar dåliga gatan fram








Igår hade jag en riktigt rolig dag med bästa Foff på Göteborgs gator. Drack te på Fröken Olsson och tjötade, åt langos som var gott men inte så speciellt. Vi såg mindre lustiga Marika Carlsson men desto roligare Robin Paulsson och Måns Möller på Skrattfesten. Därefter var det konsertdags, Eldkvarn stod på Götaplatsens scen. Vi trängdes med alternativa indiekids och 40-plussare. Det var helt okej, men jag hade nog gillat det mer om jag kunnat låtarna. Skyndade ner till Kungsportsplatsen och köpte churros, som var sagolikt goda, och cappuccino. När vi går ut från 7 Eleven hör vi Boro Boro spelas från Götaplatsen och vi skyndar dit. Mycket riktigt, Arash har redan börjat. Jag hade inga höga förväntningar på konserten, men oj oj vad fel jag fick. Vilket drag! Det var helt omöjligt att stå still. Något som var väldigt fint var att människor i alla åldrar, hår- och hudfärger samlades. När vi åkte hem värkte både ryggar och fötter men vi kunde konstatera att det var en fantastisk kväll!

Home is wherever I'm with you


Sommar för mig

Denna morgon känns lite speciell. Min bror har precis börjat sin första dag på gymnasiet, föräldrarna jobbar och själv har jag fortfarande sommarlov. Räknas 17 grader och regn som sommar? Och solbränna, pfft. Som tur är finns det lite att göra, som att gå på Kulturkalaset inne i stan. Dit ska jag med Foff i eftermiddag. Vi ska väl strosa, äta från alla möjliga matvagnar och förmodligen se Eldkvarn på Götaplatsen ikväll. Ha det!

Oskar Linnros födelsedagskalas







Efter 4 timmars väntan i en mix av värme/kyla/sol/regn slog klockan äntligen 20.00. Jag och Emilia hade helt perfekt plats, vid gallret längst fram (inte närmast scenen), så att ingen kunde skymma eller trycka oss bakåt. Och skönt att luta sig mot. Nog om det, Oskar var på strålande humör och Debut var helt perfekt som inledning! Han hade bra kontakt med publiken och visade upp sitt band precis lagom mycket. Sen blev det väldigt fint när orkestern från Trollhättan och Hvitfeldtska kom in och spelade hans låtar på stråkar. I mellansnacket berättade Oskar om att han faktiskt fyllde 28 år dagen till ära, men det visste vi ju redan. Genom eld var förstås grym som avslutning! När man gick därifrån tänkte jag "vart tog tiden vägen?". Men en timmes deltagande i Oskars födelsedagskalas är något jag sent lär glömma.

Bilderna är gryniga som vanligt, men annars skulle det ju inte vara min blogg!

Den som väntar på något gott...


Bildkälla Foto: Frank Nordenberg

...väntar på Oskar Linnros! Jajamen, när detta inlägg publiceras sitter jag och Emilia vid Stora scenen på Liseberg och taggar inför grym konsert. Jag har sett fram emot detta hela sommaren, och detta är en perfekt start på slutet (sista sommarlovsveckan).

Dessutom fyller Oskar 28 bast idag, grattis!

Mindre onyttig sockerkaka




En supergod sockerkaka med väldigt lite fett.

Ca 10 bitar

Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl dinkelmjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl lättyoghurt

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Blanda i yoghurten och rör till en jämn smet.
4. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter i mitten av ugnen.

Marstrand








I lördags sken solen så jag och mamsen åkte på utflykt (älskar det ordet, tänker alltid på dagis/fritids) till Marstrand. Väldigt smidigt att ta sig dit, egentligen behövde vi inte bilen eftersom det går direktbuss till Ytterby och sen Marstrand Express-bussen. Först strosade vi runt i de fina butikerna, sen köpte vi med oss fika på Bergs konditori och tog med till fästningen där man har en otrolig utsikt över havet. Vi var där ett par timmar, jättemysigt. Dagen avslutades med mjukglass och karamellströssel. Sommar i en bägare!

Marstrand är verkligen jättefint med sina små gator och de pampiga villorna. Och alltid fullt av turister. Hit har jag åkt många gånger och det lär bli fler! Åh, vad jag älskar västkusten.

Pride & Prejudice


Bildkälla

Såg på Stolthet och fördom i onsdags med Felicia, för kanske femte gången. Det är en av mina favoritfilmer, fantastisk!

- "So what do you recommend to encourage affection?"
- "Dancing. Even if one's partner is barely tolerable"

tristess

Har börjat dagen med en god bok och frukost. Utomhus - 13 grader och moln. Har inga specifika planer förutom Step på Friskis kl 18. Idag startar Way Out West i Slottskogen så det lär vara mycket folk i stadens alla hörn. Nu ska jag försöka göra något vettigt av mitt liv. Jag börjar få slut på saker att göra.


So this is where the outcome unfurls and the truth is being told



Igår - Säldammen
Idag - parkeringen börjar bli en damm..


Efter att ha vart förkyld och hängig i helgen så är jag tillbaka på banan igen. I måndags var jag på 3-årskalas hos grannen. Man blir väl aldrig för gammal för barnkalas? B fick en alldeles egen "Blixten McQueen" till sin stora glädje. Igår började jag dagen med träning och på eftermiddagen mötte jag Felicia i stan! Vi tog 6:an till Linnéplatsen för att gå till Slottsskogen och picknicka. Vi satt och fikade medan solen värmde våra ryggar. En bebis kröp över till vår filt och började plocka i ordning våra saker. Han försökte belöna sig med lite kaka men det gick inte för sig. Sen åkte vi hem och Foff sov över. Jättemysigt!

Idag har vi, på ren svenska, skitväder. För en vecka sen var det stekande sol och 27 grader.

/J


Ljuva sommardagar i Skåne







Hemma igen från underbara Skåne! Vi har hälsat på släkten och haft det alldeles för bra. Badat i sjön (ett par hundra meter från huset), läst deckare i solstolen, spelat tennis på utomhusbana, suttit på bryggan och skrivit, ätit slottslunch och massa annat gott. Sista natten sov vi på Scandic i Malmö, superfint hotell. Kände mig som en kunglighet! Det är med stor sorg jag inser att sommaren snart är slut. Vill inte tänka på skolan och faktumet att det är nästan ett år till skolavslutning igen. Nej dessa 2 veckor som återstår kommer jag ta vara på!


Andas, andas men det är för varmt

Förmodligen är resten av världen lika upptagen som mig, så det gör inget att det blir lite glest mellan inläggen. Igår hade jag och mor planerat att åka till Tjolöholm för att sola och bada, men icke för då började det regna! Resten av dagen var grå och kvalmig. Så det blev det städning istället, välbehövligt! Det är fascinerande att när man väl börjat går det nästan inte att sluta. Vi fick mycket gjort!

Idag har det varit helt underbart. Jag och Felicia badade, det var jättegött i vattnet. Sen åkte jag och pappa till farmor, där det blev gräsklippning. Och jag blev 100 rikare! Ja, det var väl min måndag. Imorgon åker jag till Skåne ett par dagar. Vi ska hälsa på släkten, bada och ha det gott. Vart tar sommaren vägen egentligen? Man åker ju bara iväg hela tiden. Missförstå mig inte, jag tycker att det ska bli jättetrevligt. Men sommaren försvinner ju verkligen lika fort som den kommer! Bara 3 veckor kvar, inte peppad.

Nu blir det film, Thor!

RSS 2.0