HAPPY NEW YEAR!

Gott nytt år, du som läser! Jag är hemma med Emma och vi har inhandlat allt som krävs för att vara uppe "hela" natten. Hoppas ni får en härlig nyårsafton! Nytt år, tagga änna!

They made a statue of us and put it on a mountain top

Tänkte berätta om min fredag på stan med den alltid lika härliga, fina vännen Felicia, aka Foff. Vi kikade runt lite på rean, men det var nog mest för att ha någonstans att ta vägen medan vi pratade och skrattade. Framtidsplaner och citat från Greveholm blev det mycket av. Jag haffade en musiktidning med Timbuktu på omslaget inne på Weekday, lycka. Sen mot Biopalatset där vi försökte välja film, men då utbudet var lite knapert fick vi ta oss en funderare. Så vi knödde in oss på Espresso House och jag lyxade till det med söderte och grillad kycklingmozzarellaruccolapestosurdegsbrödmacka, medan Foff tog kaffe med påtår. Det var himla gott. Åter till bion, där vi i all hast valde film. Skojade länge om att se Stig Helmer story, och nu i efterhand hade det nog varit ett bättre val. Vi såg Martha Marcy May Marlene, som verkligen inte var någon höjdare. Usch och blä, orkar inte ens skriva vad den handlar om. Den var bara så hemsk och eländig. Det blev lite av en moodkiller men det var i alla fall en väldigt rolig och trevlig dag på ett par av Göteborgs gator.
Trots att jag sett tre nyårsprogram nu på kväll kan jag inte fatta att det imorgon är år 2011:s sista dag...

Jag kommer sen


Glömde mitt exemplar hos fader så fick sno en google-bild. På julaftonsmorgonen läste jag ut boken ovan. Boken handlar om den fruktansvärda branden i Backaplan 1998. Anne-Britt Söderberg förlorade då sin dotter Johanna och boken är skriven ur hennes perspektiv. Hur hon sörjer, vad som sker i familjen och hur hon så småningom reser sig. I grund och botten är det här en bra bok, förstås väldigt gripande, men som fångar läsaren. Dock blir det inte så objektivt när man bara får läsa Anne-Britts syn på saken, jag hade gärna läst historier från andra familjer. Men jag förstår att den här boken är ett bra stöd för andra drabbade. Boken är bra, men hade kunnat vara bättre ur en mer objektiv synvinkel.

Decemberstorm

Bildkälla
Efter en varm dusch avnjöt jag sen frukost framför Stolthet och fördom, en av mina favoritfilmer. Jag har nämligen valt att skriva en karaktärsanalys av Elizabeth Bennet i engelskan. Idag tänker jag hålla mig i inomhus för att undvika det fasansfulla vädret. Skall leta recept nu, känner för att laga en redig middag ikväll som den äkta kvinna jag är.

Mercredi, le 28 décembre

Som ni ser har bloggen fått sig en ny förpackning (tryck på F5 om du inte kan se)! Min första design som jag gjort själv, lite stolt minsann. Dock kanske jag fixar till bakgrunden och textsnittet lite, men just nu låter jag det vara. Vid 16 skall jag möta Emma och Emilia i centrum, vi ska handla lite gott inför kvällen. Jag skulle egentligen sova över men med tanke på min rådande förkylning är det nog bäst för alla parter om jag åker hem ikväll. Det är ju inte supermysigt med någon som hostar och andas genom munnen. Men nu kurrar magen, vi hörs!

You're moments ago but seconds away

Tröja Hollister, kjol och väska H&M och skor från Åhléns. Självklart hade jag jacka och halsduk över detta, det är ju trots allt december.

Happiness hit her like a train on a track

Här gör jag comeback på bloggen efter julhelgens bravader. Vi hade det jättebra med släkten i Skåne. Vi har umgåtts, ätit gott, lekt med hundarna, sett på film och allt som hör julen till. I söndags for vi till Malmö och övernattade på hotell. Igår kom vi hem och jag hann med att träna och se på film. Jag såg på Du är vad du äter medan jag körde på crosstrainern (för att bli motiverad) och jag kan säga att det kommer dröja innan jag kan äta korv igen. Anna Skipper är mästare på att äckla med maten, och igår skulle hon visa vad korv innehåller. Hon hade lagt dit en enorm fettklump och sen hällde hon på massa blod. Usch och fy.
Idag har jag varit i stan med Emma och Emilia. Vi gick på rean och åt sushi på Haiku. Det var riktigt festligt och gott. Det enda jag köpte var en ögonskugga och en concealer, tyckte inte rean var något vidare i de butiker vi gick i. Det fanns en del fint men inget som jag kände att jag ville ha med hem. Kanske bara är bra egentligen. Klockan sex tränade jag step på Friskis och nu ser jag på Arne Dahl-deckaren på tv.

GOD JUL

God jul till er som läser min blogg hoppas att ni får fina julklappar. För visst har ni varit snälla i år?

Vendredi, le 23 décembre

Har inte haft en särskilt god nattssömn av någon ointressant anledning men nu har jag i alla fall så smått börjat piggna till efter en dusch. Vi åker hemifrån om typ 1,5 timme och då skall vi förbi farmor och ge henne en julklapp. Sen blir det full fart mot Skåneland! Tror ni att vi kommer vara ensamma ute på vägarna? Knappast. Hoppas ni har hunnit med att fixa julklappar så ni slipper rusa runt i ett fullproppat Nordstan idag. Vi hörs!

Then a snowflake fell and it felt like a kiss now I'm okay

Idag tog jag mig en promenad hem till Emma där Emilia redan befann sig. Vi tittade på massa gamla bilder och filmer från typ 7an, känns som väldigt mycket längre bort än 2 år sen. Huvudsakliga anledningen till träffen var att byta julklappar, som gjordes med varm choklad och pepparkakor etc. Jag fick dessa fina ting; hårinpackning, mysiga strumpor, två snygga nagellack och en väldoftande "luktgrej" (kom inte på ett bättre ord). Självklart blev det lite Greveholm på slutet, denna fantastiska julkalender. Vi hade i alla fall jättemysigt och det blev både skratt och seriösa samtal. Kom hem för cirkus en timme sen och lyssnar på Glasvegas etc. Imorgon åker vi ner till Skåne för att fira jul med den ingifta släkten på pappas sida. Det lär bli lite kaos, eftersom vi är 12 pers och 2 hundar i en halvt vinteranpassad sommarstuga. Men vad vore julen utan lite stök och bök?
Dessutom fick jag hem betygen idag. Det såg ungefär likadant ut förutom höjning i både idrott och engelska. Hurra!

You want a revelation, some kind of resolution

Jag är trött och sliten men det gör ingenting för nu är det lov i underbara 19 dagar. Vi hade vanlig skoldag fram till 13 (tack Bernt för att du var så noga med den där gympalektionen på slutet, tack) därefter städning och så traskade vi bort till fabulösa Hemköp och köpte gåvor och fika. Avslutningen började med att vi inte fick komma in i aulan för att vissa betedde sig som apor, man blir så stolt över att gå i samma klass. Förutom rektorernas tal så var det lite uppträdanden och så. Sen dags för fika i klassrummet och på julklappsleken vann jag minsann en påse skumtomtar och en kortlek. Inte fy skam! Vi tog adjö av lärare och sen blev det lite kramar i korridoren. Höll Emma sällskap när hon väntade på sin fader innan jag for hemåt. Ja, det var det. Imorgon tänker jag sova ut innan det blir lite julklappsbyte. Au revoir.

När du borde gått och lagt dig men valde att blogga istället..

Foto:Sofie Carlsson/SR
Bild från Musikhjälpen
Lovar att detta är sista gången i år jag tjatar om Musikhjälpen. Men 18 miljoner?!?! Det är sjukt stort och jag är så lycklig över hur fina vi kan vara i Sverige. När Jason, Kodjo och Gina fick komma ut och möttes av folkets jubel blev jag så rörd. Det kom faktiskt ett par tårar. Att Furuhällsskolan, inte långt ifrån mig, bidragit med så mycket som 15 000 är så fint. Jag har lyssnat i princip hela veckan och det har hänt så häftiga saker. Som när Sue Edwards läste upp ett meddelande från Kofi Annan. Nu är det plötsligt som vanligt i P3 och inte längre kan man åka in till glasburen och se dem live. Dessa tre härliga människor, framför allt Jason har varit så roliga att lyssna på. Vet inte riktigt vad jag ville få sagt med det här inlägget men jag är bara förvånad över hur stor påverkan det har fått mig under veckan och hur bra det känns att ha varit med. Och det är okej att de inte spelade The Sound Of Silence med Simon & Garfunkel, som jag önskat mig. Jag är tacksam ändå.
Ikväll har vi firat "lilla julafton" och mamma hade gjort ett lite nyttigare, fräschare och framför allt godare julbord än vad man får i t.ex. skolan. Sen öppnade vi paket och jag har redan den 18 fått så fina julklappar. Jag orkar verkligen inte ta kort så ni får helt enkelt lita på mig. Det var örhängen, en karamellskål, en fin tröja, en snygg klänning, vantar, SF-presentkort, pengar, två modetidningar, choklad, ett par flanellshorts, pengar och kanske något mer som jag glömt. Tack finaste mamma, som fick en cool tvättmedelsburk och en egengjord bok/fotoalbum av moi.

När staden snöat över och gården blivit vit

Julstämningen är total hemma hos oss den 18 december. Musikhjälpen har stått på hela dagen och jag hör hur mamma stökar med julmaten nere i köket. Jag har klänning på mig och har nyss ätit dagens chokladbit ur chokladkalendern. Coooozy times.

Två bilder

Två favvisar: Tomten och Jason. (Förutom Bernt, Marina och Joakim förstås)

Konstig morgon...



För det första vaknade jag 11.07?! Kan faktiskt inte ens minnas senast jag vaknade så sent. Och för det andra är det snö ute. Fast även en vinterskeptiker som jag måste säga att det är lite fint...
Igår så jagade jag julafton/nyårsklänning på Allum med mor min. Och den fann jag! It's superchic, som Michael Kors skulle sagt. Sen bakade jag en julklapp som kommer hållas hemligt fram mot kvällen. Felicia smsade och undrade om vi inte skulle åka in till stan, så vid 17.30 satt vi på den gröna expressen. Vi ställde oss på Gustav Adolfs torg utanför glasburen. Jason, om du någonsin ser det här, du är förmodligen den charmigaste kille i detta avlånga land. Har en liten crush på dig. Vi lyssnade på Mohammed Ali och syntes en hel del i rutan, haha. Ghettobarn indeed! Väl hemma igen så fixade jag och mamma lite inför dagens lilla julafton. Nu känner jag att jag måste sätta punkt innan detta inlägg blir ännu rörigare.

I've looked at love from both sides now

Här sitter jag och lyssnar på musik (TACK SPOTIFY FÖR ATT NI ÄR SÅ GENERÖSA MED TIMMAR..) och ska precis börja slå in julklappar. Den troligtvis enda fördelen med att vara skilsmässobarn är att man får två stycken julaftnar, så "den första" är redan på söndag. Då skall vi fira med mamsen, om en vecka är vi nere i Skåne. Ha en mysig fredag med allt vad det innebär!

Brott och straff

Nu, efter cirkus 26 har jag läst ut Dostojevskijs världskända roman från 1866. För er som inte känner till den så är det en psykologisk historia om den fattiga Rodion Raskolnikov som begår mord. Efteråt blir han sjuk och samtidigt anländer hans mor och syster till Petersburg. Man får följa Raskolnikovs tankar tillsammans med möten med bikaraktärer i staden. Boken kretsar kring människans psyke, skuldkänslor, moral etc. Jag tyckte om den här boken för att den trots sina kanske inte allt för händelserika kapitel fångar mitt intresse och gör att man inte riktigt kan lägga den ifrån sig. Det är lite svårt att sammanfatta boken i ett lite ytligt blogginlägg men jag tycker absolut att man ska läsa den om man vill ha något att "bita i".

Jag kan inte ens stå när du inte ser på

Och så var det torsdag. Hade en mucho rolig slöjdlektion idag, möjligtvis inte särskilt produktiv. Fick tillbaka engelskauppsatsen med ett finfint betyg och så har vi sett en tråkig film om Första världskriget. Skoldagen slutade tidigt och hemmavid har jag gjort lite språkläxor, jäst och önskat en låt till Musikhjälpen. I eftermiddag/kväll tänker jag se på Gossip Girl, läsa ut Brott & Straff och kanske blir det lite pyssel med julklappar. Toodeloo.

För mitt hopp är en skadskjuten kråka




Kavajen är mammas, tights från Åhlens och it-påsen med Håkan Hellström. För övrigt är jag kär i Jason (Timbuktu).
Äntligen är matteprovet gjort! Att det dessutom gick bra är ett plus. Nu har jag inte mycket plugg kvar denna termin så förhoppningsvis kan bloggen bli aningen mer exciting. Idag har jag och Sofia skrivit en ny låt på franska, en som är lite mindre cheesy än den förra. Den handlar om att skriva en låt, himla bra. Ni har väl inte glömt att stötta Musikhjälpen? Jag har hittills bara bidragit med 10 kr, men jag tänker nog bjussa lite mer. Pengarna går ju till något så fint som målet att alla flickor skall få gå i skolan.
Om cirkus 1,5 timme skall jag på step med alla hurtiga på Friskis, heja heja!

When you try your best but you don't succeed

Hej bloggen min! Min helg har vart fullkomligt ointressant; matte, träning, ärenden i stan och läsning. Let's leave it to that. Jag hade tänkt träna idag men det är massa annat som stökar tyvärr. Imorgon är det först luciafirande och sen skall hela skolan iväg och åka skridskor 1 mil på Ruddalen.  Min kära vän Emma var väldigt taggad inför de fina formerna som skridskoåkning medför, så sant. Nu är jag hungrig och måste räkna matte. Om 2 dagar är det sista provet för den här terminen. Dör lite hur skönt det ska bli.

Les jours tristes

Tumblr_kqoor63muf1qzy4l0o1_500_large
Amelie-bild från Weheartit.com
Idag är inte blogginspirationen på topp så jag lånade en fin bild. Sitter och lyssnar på soundtracket till Amelie from Montmartre och tar en paus från matten. Min dag har inte varit allt för spännande. Myste kvar i sängen och läste Brott & Straff på morgonen. Jag och pappa gjorde lite ärenden i stan efter frukost och sen vi kom hem har jag inte gjort mer än att ha ätit, lyssnat på musik, läst lite bloggar och räknat matte. Orkar inte riktigt vara ute i detta fasansfulla decemberväder. Hörs när det finns nåt mer intressant att förtälja.

Vendredi, le 9 décembre

Det är storm och regn ute och det är lite så som det känns i mitt huvud. Idag hade vi prov på August Strindberg. Jag hade läst väldigt mycket och jag kunde en hel del, och vips när provet kommer så är det världens lättaste G-prov? Det var lite snopet, många timmar åt "ingenting". Men nu är det gjort och det stundande matteprovet är på onsdag. Jag måste därför plugga algebra typ hela helgen, hörde jag någon ropa hurra? Tänkte se lite serier nu innan det är dags att plugga. Ciaaao.

Oh this town kills you when you're young

Kavaj Zara, t-shirt Monki, jeansshorts H&M och skärpet är mammas.
Jag har precis kommit hem efter att ha julshoppat med Emma i Nordstan. Alltså det är verkligen stället jag undviker när jag är i stan, men nu var jag tvungen. Även fast det är torsdag är det folk överallt och typ +50 grader. Men nu är jag i alla fall helt färdig med årets julklappar. Vi såg även Gina "Ana Gina" ute i vimlet! Dock var i alla fall jag rätt ofräsch och hade precis avnjutit en McDonalds-cheeseburgare så vi kände oss inte jättesugna på att gå fram. Men lite coolt ändå! Nu har jag inte tid att sitta här för jag har prov om August Strindberg imorgon. Dessutom är det matteprov på onsdag och jag känner mig allt annat än redo. Kill me.

Guldbiljetten

Så här på lillördag har jag gjort mitt historiaprov och det känns jättebra. Sen var jag, Emma, Emilia & Sofia på bibblan och "pluggade". Sen gick de två sistnämnda och det var väl då som det gick utför för våra studier. Jag tror inte att alla i vår omgivning var så jätteglada på oss men men... Vi fönstershoppade i vårt storslagna centrum och sen var det dags för skolans redovisningskväll för föräldrar. Mucho trevligt! Mina lärare är ganska sköna ändå, även om alla kanske inte är tiptop. På något sätt gillar man dem. Imorgon är vi lediga så jag tänkte plugga Strindberg, matte och handla julklappar.
Och ja, för att förklara bilden. Jag, Emma och Emilia ska på P3 Guld-galan i januari! Det kommer bli helt fantastiskt. Markus Krunegård, Veronica Maggio, Laleh, First Aid Kit; Fibes, Oh Fibes och massa andra kommer. Dessutom är Salem Al Fakir konferencier!

Den enda rätta julkalendern

Det enda rätta i juletider att se Mysteriet på Greveholm. Vem gillar inte Melitta, Leif, Ivar, Lillan, Astrid, Måns, Jean, Staffan etc? Astrids matchande kläder, Melittas "entusiasm", Måns gocart... Allt är så himla bra!
"AAAH! En spindel! Och jag som hatar spindlar!" - Melitta

Throw your arms around the world at Christmas time

Igår var jag på öppet hus igen, just nu har jag två skolor som jag gillar jättemycket så jag vet inte vad jag skall ta mig till. Orkar inte vara förvirrad tonåring med världen för mina fötter.
Startade dagen med att skriva färdigt min engelskauppsats, sen var jag ute en kort stund och sen satte jag och mamma igång med julbak! Vi bakade saffransbiscotti och hallontryfflar, och gott blev det! Annars så har jag läst om Strindberg, räknat matte och gjort lite annat denna eftermiddag. Nu skall jag se Gossip Girl, resten av kvällen läser jag om Första världskriget varvat med Brott och straff. Bonne soirée!

Don't deny me, call me back I'm so alone

Hmm, här borde jag egentligen inte befinna mig. Men tanken på att jag behöver plugga en fredagkväll gör mig väldigt deppig. Söker ingen sympati för typ alla befinner sig i samma sits. Så är det. Fredagen har bjudit på massa spektakel i skolan. Dessutom blev jag precis taggad som en apa på FB av min kära vän Emilia, tackar tackar! På tal om kära vänner så är stackars Emma sjuk, krya på dig!
Den här helgen skall jag plugga, gå på öppet hus på två gymnasieskolor, stöka med julklappar, baka och möjligtvis träna. A fabulous life indeed.


RSS 2.0