Tillskott i skivsamlingen





Det är allt bra härligt med lite nya skivor! Jag och mamma har precis varit på Bengans i Majorna där de har stor rea. Den här gången blev det tre stycken skivor som fick följa med hem. Oskar Linnros Vilja Bli, Shout Out Louds Work och Elvis Presley Gold. Allt till ett pris av 257 kr!
Nu ska vi snart iväg till Gunnebo och promenera, ha en fortsatt bra söndagseftermiddag i solskenet!

One of my two bedrooms






Så här ser mitt sovrum hos mamma ut. Vi har gjort om med enkla medel. Tavlor, textiler, ommöblering. Jag har också en förkärlek till collage. Nu har jag en tavla där jag kan sätta upp saker som har med min idol att göra. Och så gjorde jag ett nytt med den enastående vackra reklamannonsen för Dior's parfym Miss Cherie och lite annat fint. Jag är jättenöjd, förut var det ganska färgglatt men nu har jag en mer lyxig och mogen stämning i rummet. Inspiration har varit Blair, as usual. Snart får jag hem en massa kopior på mina digitala foton och då vill jag göra ett vackert album.

Kyss mig inte det kommer bara leda till nåt ont ändå

En ny dag, och dessutom en ledig sådan. Precis vad jag behöver. Jag och mamsen håller på och grejar lite smått i mitt rum, vill ni se resultatet? Säg ja nu, så jag har något att blogga om! Skämt åsido, om en dryg timme ska jag åka till tennisträningen med Alice (som jag bor granne med varannan vecka) och det ska bli skönt att träna. Hade inte alls tänkt att vara så passiv som jag varit på träningsfronten den här veckan, men har känt mig lite risig.

Igår laddade jag hem säsong 1 av The O.C. (bästa tonårsserien ever?), känns bra att kunna höra Seth Cohens grymma ordvitsar när jag vill. Och så läste jag även ut en bok, tänkte göra en recension på den idag. Men vi hörs!
/Josefin

Fredag

Having a bad day.


A monkey needs to dance so do you

Hej mina få, men ack så underbara, läsare! Har ni haft en hygglig torsdag? Min har vart bra, trots ny tekniklärare som verkar lite förvirrad och redskap på gympan. Jag börjar sakta men säkert bli färdig med min deckare och har blivit färdig med både engelska- och SO-läxan. Och imorgon är det äntligen fredag! En efterlängtad en.
Hade egentligen inte så mycket mer att säga för tillfället, hoppas ni får en skön torsdagskväll så hörs vi imorn.

Lööööve Josefin (à la Tyra Banks)


Låt oss fly precis som Gil



Vacker solnedgång i söndags © Gula tulpaner -

Lillördag, yes! Helgen börjar närma sig. Idag har jag haft en väldigt seg skoldag från 10.40 - 16.00. Vi börjar helt sjukt sent, men trots att man har fått sig en rejäl sovmorgon är man näst intill död den sista lektionen. Som dessutom är 95 minuter lång, mums. Nåväl, inga sura miner här inte! För idag har vi även blivit tilldelade praoplatser. Vi ska praoa veckorna 8 och 9. Jag var nästan helt säkert på att jag skulle praoa på Mexx i Freeport, eftersom jag var den enda som sökt platsen, men så blev det inte. Och jag är nästan glad för det, jag tror inte att jag hade orkat pendla till Kungsbacka varje dag. Istället ska jag praoa på en skoaffär här i Göteborg som heter Furetti. Har faktiskt aldrig handlat där, men jag kanske känner igen den när jag ser den. Jag har arbetstid mellan 11 och 18, nice! Nu längtar jag. Och tanken på att vara läxfri, ah.
Nu ska jag laga middag, ikväll blir det lax med bulgur. Au revoir!

Mardi, le 25 janvier


© Gula Tulpaner -

Det här har jag på mig idag: T-shirt och kofta H&M, linne Gina Tricot, tjocka tights Åhléns

Ah, vilken skön tisdag. Det var bara 2 lektioner idag pga att lärarna har konferens en gång i månaden, och då slutar hela skolan vid 12/13-tiden. Hade först en ganska ineffektiv slöjdlektion (måste seriöst skärpa till mig) och därefter en jätterolig musiklektion. Vi skulle bilda små grupper och spela upp för resten av gruppen. Jag spelade piano och Emma bemästrade gitarren. De två andra killarna i vår grupp (de känner inte till min blogg så då vill de antagligen inte vara med på den heller) spelade bas och trummor. Olivia kom lite oväntat in och började sjunga. Sen kom vi på att man kunde sjunga vår vikarie Mihais namn i melodin till Whitney Houstons I will always love you. Haha, ja det hände en massor av roliga och interna saker.

Här hemma har jag haft en väldigt slapp eftermiddag. Känner mig inte helt 100%-ig, har ont i halsen och har haft huvudvärk. Känner inte för att bli sjuk, så vi hoppas att det inte är någon fara. Hade tänkt träna på crosstrainern men det kändes inte så roligt med en dunkande tinning. Så jag har sett på Gossip Girl och The O.C, tagit en lång dusch och fikat. Nu ska jag försöka skriva på min deckare. Motivation och peppning mottages varmt!
Ha en fortsatt trevlig tisdag! Och håll ut, vi är bara tre uppstigningar ifrån fredagsmyset.

Hugs Josefin

Vilodagen


© Gula tulpaner -

Åh, så här önskar jag att det kunde se ut idag. Varmt, grönt i naturen och ingen snö. Tyvärr är inte det min verklighet. Igår hade jag tennisträning och på kvällen såg jag på P3 Guld (från tvn, sorgligt nog). Jag måste säga att jag blev väldigt besviken när Håkan Hellström inte vann något pris. Robyn i all ära, men var hon verkligen värd både Guldmicken (årets live-akt), Årets artist och Årets låt? Jag tyckte det var helt självklart att Håkan skulle vinna Guldmicken. Men han gjorde i alla fall River en vacker dröm väldigt bra som inledning på galan. Annars tyckte jag mycket om Oskar Linnros framträdande med 25. Hur var Kitty Jutbring som programledare? Är inte så förtjust i henne egentligen, men hon var helt okej som konferencier.

Idag är det söndag. Då tycker jag man ska passa på att vila ut innan det är måndag igen. Så jag har sovit gott, ätit en god frukost, räknat matte och skrivit lite. Jag ska fortsätta läsa i min bok som jag började på igår, Karriär och köksbesvär med den alltid lika underbara Sophie Kinsella. Hon är verkligen en bra författare! Man blir så glad av hennes böcker och man kan aldrig lägga ifrån sig dem heller.
Ikväll är det Solsidan (veckans höjdpunkt) och Morden i Midsomer då det är dags för Tom Barnabys sista fall. Jag kommer att sakna honom.

En soffa och ett ljus, ett bord med massa gott


Kände för att vara lite casual idag..

U-ringad tröja Abercrombie & Fitch, jeans Gina Tricot och halsbandet fick jag i julklapp av Emilia.

För mycket HP?



*äter glasstrut*
"Jag gillar rån." säger jag
"Jag gillar också rån. Rån Weasley."

- Emma, jan 2011


Me and Bobby McGee


Klänning Monki

Då hade halva veckan redan gått. Idag har jag haft en riktigt bra dag. Imorse fick jag sova ut ordentligt, duscha, äta en god frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Vid 10-tiden gick jag till skolan. Jag ringde Nathalie och frågade om hon ville gå ihop till skolan (hon bor 15 min bort, på vägen till skolan). Det är en väldigt trött Nathalie som svarar, hon hade tydligen vaknat av att jag ringde. Så hon fick skynda sig och sen gick vi ihop. Sen hände ytterligare en komisk sak, Nathalie gjorde världens vurpa och när jag vänder mig om ser jag att hon ligger där som att hon ska göra en snöängel. Vi började gapskratta och en lastbilschaffis (det hände precis efter att vi gått över övergångstället) glodde så att det bildades en kortare bilkö bakom honom. Sen så kom två hurtiga pensionärer med stavar och frågade hur det gick. Vilken morgon..
I skolan har vi haft svenska nästan hela dagen. Jag har skrivit på min deckare som jag verkligen inte är nöjd med. Tycker att det är så himla svårt att bygga upp en bra handling och allt runt om kring. Och den ska vara färdig om 3 veckor, nice! Känner mig inte alls stressad.

Just det, måste berätta om en så himla sorglig händelse. När vi var på Coop Konsum på rasten så var det en tant som handlade jättemycket varor. När hon höll på och lastade allt på bandet så tar hon upp en grillad kyckling ur vagnen. Men hon tappar kycklingen på golvet. Och sen blir det helt oljigt på golvet och hon är så snäll och plockar upp kycklingen. Då tänker man, är hon tvungen att köpa den nu? Men det var hon inte, hon fick gå och hämta en ny. Då blev man glad. Jag och Emma tyckte så synd om henne när hon tappade kycklingen..

Nej, nu har jag inte tid att svamla längre. Måste sätta igång med plugget, adjö!

Och vinnaren är...


Bildkälla

Igår var det Grammisgalan i Stockholm. I tidningarna läser man att Robyn är den store vinnaren (all heder till dig), men vem var det som tog hem 3 priser om inte vår käre herr Hellström? Grattis Håkan! Årets artist, årets manliga artist och årets textförfattare. Jag hoppas innerligt att du ror hem priser på P3 Guld också!

What a beautiful place... to be with friends


BILDKÄLLA

Vilken trevlig söndag! Imorse åt jag och mamma en god frukost framför Nyhetsmorgon, därefter städade jag och möblerade lite i mitt rum. Sen träffade jag Emilia i centrum och vi köpte biogodis på Hemköp innan vi tog bussen in till stan för att se den senaste Harry Potter-rullen. Jag hade inte så höga förväntningar, för jag blir lätt besviken, men den var faktiskt jättebra! Självklart inte sensationell men det sparar filmmakarna till det absoluta slutet. Det är otroligt hur dessa skådespelare och dess karaktärer har utvecklats med åren. Filmerna blir bara bättre och bättre. Wow!

Sen så hämtade mamma oss och sen tog jag en dusch. Men nu ska jag göra färdigt middagen! Ikväll blir det Solsidan och sedan Morden i Midsomer. Bonsoir!

In a room without a window in the corner I found truth









Så var nästan en hel lördag redan förbi. Men det har varit en bra en! Jag har spelat tennis och servat ca 1000000 gånger (kind of...) och sen gjorde mamma kycklingpaninis till lunch. Därefter åkte vi till Frölunda Torg och fixade med skalmen till mina glasögon och lite shopping hanns självklart med. Det blev två stycken fina nattlinnen, en sport-bh och lite cleansing wipes. Jag har inte använt det förut, något att spara i badrumsskåpet?

Nu är det snart middag och ikväll blir det soyamarinerad fläskfile med tagliatelle, basilika och parmesanost. Sen så ska vi mumsa på gotte framför New York, I love you. Jag såg den på bio med Foff och Sofie i somras, men mamma har ej sett den och själv har jag längtat efter att se den igen. En riktig goding.

/Josefin


I wasn't aware that robots got jealous. Did they update your software when I was away?



Min stora inspiration när det kommer till mode är Blair Waldorf från Gossip Girl, spelad av Leighton Meester. Blair är den som fick hela världen att älska preppymodet med skoluniformer, knästrumpor, hårband. Jag tycker att nästan allt hon har på sig är fabulous, och på bilderna ovan är några av mina favoritoutfits. Jag försöker inte kopiera hennes stil, men jag inspireras och sätter dessutom min egen prägel. Ibland när jag ser något snyggt klädesplagg kan jag utbrista "Åh, den är så Blair!". Leighton Meester är oerhört vacker och hon är absolut någon att räkna med i modebranschen.

Bababa


Vinter vid tjärnet © Gula Tulpaner .

Och så drog skolan igång igen! Efter en mycket god nattssömn steg jag upp kl 7. Vid 8.30 gick jag till skolan. Gick? Snarare gled jag. Det fanns inte en enda trottoar som inte var helt täckt av is och snörester. Jag går lika snabbt som tant Agda, 82. Men jag kom fram, och kl 9 var det samling i klassrummet där våra kära mentorer delade ut nya block, sudd och pennor. Madde var glad att se oss som vanligt! Sen så stod musik på schemat och det var inte ett kärt återseende. Vi har olika perioder så nu har jag inte haft musik sen förra vårterminen. 2 timmars musiklektion om rockens historia är inte så nice. Speciellt när man som jag inte är ett dugg musikalisk. Men sen var det dags för bambalunch och där praktiskt taget slängde vi oss korv stoganoffen. Gott! På mattelektionen skulle vi spela sänka skepp, vilket jag aldrig gjort, och nu skulle vi dessutom göra det i någon mer avancerad variant. Jag förstod inte särskilt mycket och Nathalie satt mest och garvade medans jag sa några siffror hit och dit. Tur att Birgitta inte lade märke till mig. Därefter var det en lång, tråkig franskalektion om hur man böjer adjektiv. Jag tycker om franskaämnet, men just adjektivens böjning och placering är inte så upplyftande. Till sist, spanskalektionen.

När jag kom hem från skolan (promenerade med musik i iPoden, nice!) var jag så trött att jag kastade mig på soffan och såg en På spåret-repris. Sen så lagade jag middag, idag chili med tortilla. Mycket gott och uppskattat!
Nu ser jag och mamsen på Bygglov, skall lägga mig kl 22. God natt!

Sista timmarna av jullovet...



Änder på Mölndalsån © Gula Tulpaner -

Just nu har nog de flesta eleverna i Sverige slutat sin första skoldag efter jullovet. Ha, inte jag! Jag har studiedag idag, men ändå så gick jag upp kl 7.30. Jag tror att jag klarar av att gå upp tidigt imorn eftersom jag började ställa tillbaka dygnet redan förra veckan. Vad har jag gjort idag då? I förmiddags promenerade jag till frisören och fick min lugg klippt, sen åt jag lunch och såg på film. Därefter tränade jag på crosstrainern i 30 minuter samtidigt som jag såg på repris av Biggest Loser. Bra motivation! Sen så duschade jag och nu gör jag i princip ingenting. Snart skall jag börja laga till måndagens middag, makaronipudding står på menyn.
Ikväll ska jag se på Halv åtta hos mig, och tänkte lägga mig relativt tidigt så jag är redo för skolstart imorgon.
Ha det bra!


The day after tomorrow

...börjar skolan igen. De flesta börjar ju imorgon men på min skola är det studiedag imorgon så det blir en extra dags lov kan man väl säga. Dock känns det som en typisk söndag idag. Har varit hemma och läst, städat och tränat 30 minuter på crosstrainern. Imorgon ska jag till frisören och klippa luggen, annars ska jag bara vara hemma och vila mig i form inför tisdagen. Det var väl det jag hade att skriva, ha en trevlig söndagskväll! Och för er som har skolstart imorgon, gå och lägg er i tid! Ni lär vara trötta imorgon ändå.

You name it!


Monopolspelande © Gula tulpaner -

Då var jag hemma i skogen igen efter ett dygn hos Felicia och Sofie! Åh, vad trevligt det var att ses igen. Vi har haft det jätteroligt. Igår spelade vi Monopol Göteborg, såg på Let's Dance, åt gott (mmm, risotto) och hade det mysigt. Innan vi skulle sova började vi se på Mysteriet på Greveholm som vi har sett på även idag. Skulle kunna skriva en massa interna skämt här, men det blir tråkigt för utomstående. Anyway, idag har vi varit en sväng på Frölunda Torg där jag hittade en snygg vardagsklänning på Monki för hundralappen. Den blir snygg i vår till skinnjacka och converse. Vi åt lunch på Donken och sen åkte vi hem igen och drack afternoon tea. Finare vänner får man leta efter!

Avfärd


© Gula Tulpaner -

Goddagens! Igår hade vi sen inflyttningsfest här hemma, därav uteblivet bloggande. Jag lagade mat och fick agera ledsagare när folk kom från bussen. Det var trevligt fram till att man började bli ganska trött vid 22/23-tiden. Då var det inte heller särskilt populärt från min sida när de sista gästerna inte lämnade huset förrän vid 1. Men så länge det inte händer varje helg är det väl okej.

Idag är det fredag och den sista dagen på jullovet! Fast jag börjar inte skolan förrän tisdag, eftersom det är studiedag på måndag. Men ändå, hur kan ett lov gå så fort? Jag känner mig inte alls sugen på att gå in i studymode igen. Men fördelen med att det är vårtermin är att det oftast går bort många skoldagar eftersom det är PRAO, sportlov, påsklov, Kristi Himmelfärd och allt vad heter.
Men eftersom det här är den sista jullovsdagen så ska jag ta vara på den på bästa sätt genom att åka hem till Sofie & Felicia och sova över. Vi har inte setts sen slutet av november (1 advent tror jag!) så det lär bli ett kärt återseende. Sofie verkar vara lite krasslig men då får vi ta det lugnt helt enkelt. Dessutom är det ju Let's Dance ikväll med Anders Bagge i spetsen! Det ska bli intressant.
Men nu ska jag slute babbla och göra mig i ordning för dagen. Hoppas att ni får en jättetrevlig fredag och ett bra slut på ledigheten!

Kram Josefin


Trettondagsafton

Hejsan! Idag har jag och mina styvsyskon varit på Åbybadet och åkt rutschkanor (det heter varken ruschelkana eller ruschelbana!). Jag passade också på att träna lite så jag simmade 1000 m på motionssimningsbanan. Det var skönt! Jag gick i simning ett par år men jag slutade för 2 år sen pga bristande motivation. Men de gånger jag faktiskt simmar tycker jag att det är roligt!

Imorgon kväll skall vi ha mingelfest här hemma. Det kommer ca 40 pers, holy moley! Nästan alla är vuxna också. Lär ju inte känna igen många ansikten, men jaja. Bye bye!

If I was a flower growing wild and free all I'd want is you to be my sweet honey bee




© Gula Tulpaner -

Ovan ser ni lite bilder från när jag och Emma var ute på isen och fotade idag. Vi har hängt hemma hos mig hela dagen. Först agerade jag husmor och lagade köttbullar och makaroner till hela huset (max 8 st!), glasögonen immade när jag skulle hälla av pastavattnet i durkslaget. Men hushållet verkade uppskatta lunchen.
När all disk var färdig gick vi ut och fotade på isen. En sur längdskidåkare snäste åt oss att inte gå i spåren. Några pojkar spelade bandy. Vi upptäckte privata bryggor och när vi blivit alldeles röda om näsorna bestämde vi oss för att gå hem. Då agerade vi husmor igen och bakade kokoskaka! Mycket delikat, fast den är till den fest så jag får tyvärr inte äta upp den. Too bad! Sen så har vi bara chillat och skrattat åt allt och inget. Fabulous tuesday!

En dag på Universeum








© Gula Tulpaner -

Igår var hela pappafamiljen ute och motionerade vid Delsjön. Det var jobbigt, så jag bloggade inte någonting. Men idag är det en ny dag och då tar man nya tag! Så jag och mina två yngre styvsyskon tog oss ett besök på Universeum. Har varit där förut men det är ändå roligt att gå dit igen någon gång vartannat år.
Den avdelning som jag är mest förtjust i är Akvariehallen. Det är som taget ur Hitta Nemo! Man hör sig själv säga "där är en Doris! Och där är en Marwin!". Och med alla färgglada fiskar och dess omgivning blir det så vackert. Det är också häftigt att se alla hajar. Vi fick se när de blev matade och det var rätt fascinerande hur de jagade fisken. Jag skulle kunna skriva mycket mer om det här men jag sätter punkt nu. Vi låter bilderna tala för sig själva. Dock är de lite oskarpa eftersom man inte får fotografera med blixt.

Imorgon ska jag träffa Emma, yäy!
/Josefin


Oh there's quiet on New Year's Day


© Gula Tulpaner -

Idag är det första dagen på det nya året, nyårsdagen. Men det är banne mig inte mycket som händer idag. Alla affärer har stängt och folk håller sig mest i tv-soffan. Men jag och mina styvsyskon tog oss minsann utanför dörren och gick ner till tjärnet och åkte skridskor. Det gick hyggligt trots dåligt underlag. Sen så har vi fikat här hemma och bara slappat. Nu tänkte jag gå och duscha och sen lägga mig i soffan och se på film. Det blir en fortsatt lugn kväll för min del. Hoppas att ni inte är allt för trötta efter nyårsaftonens bravader och att ni är pigga och alerta imorgon.

/Josefin


RSS 2.0