Jorden värmde våra fötter där vi sprang


Vid den här tiden i fjol var jag på semester i Alicante.

Hej! Jag har vart alldeles för lat med kameran de två senaste dagarna så har tyvärr inga färska bilder att bjussa på. Igår började jag dagen med en knapp timmas träning på crosstrainern framför senaste avsnittet av The Tudors. Sen mötte jag Emilia inne i stan och vi åt supergod sallad på Café Vanilj. Vi kollade runt i butikerna och som tur var köpte jag inget. Sen åkte vi hem till henne och såg på HP och Toy Story 3, jag sover över.

Idag har det vart supervarmt och härligt, så jag har solat och badat hela dagen. Först låg jag i trädgården men sen åkte vi till Rådasjön. Min näsa är allt annat än vit, jag ser ut som Rudolf med röda mulen! Som tur var är resten av kroppen också lite solbränd så det blir väl nån form av uppvägning. Nu blir det snart grillat till middag och som efterrätt skall vi göra Gino för första gången. Bilder imorn?

Tack och hej!

Dagstur till Fjällbacka








Som ni kan ana av rubriken var jag inte hemma igår, utan på utflykt med mamsen. Vi rullade in i Fjällbacka vid halv två och där var vi hela eftermiddagen. Jösses så fin och mysig by! Är helt tagen. Vi strosade i ljuvliga små butiker (kunde inte motstå en Saint Tropez-blus på 50%), åt skaldjurssallad och fisksoppa på Skafferiet, promenerade bort till Badholmen (inget bad för mig!), tog en glass på Ingrid Bergmans torg och självklart gick vi upp till Kungsklyftan som delar Vetteberget. Väldigt läckert! Självklart var det massvis av turister som ville upptäcka Camilla Läckberg-land. Man kunde gå en guidad tur i hennes fotspår, vilket måste vara poppis. Själv så läser jag hennes fjärde bok, Olycksfågeln, just nu. Är ni på Västkusten tycker jag att ni skall åka till Fjällbacka, det är omåttligt vackert och den perfekta sommarorten. Det tar 1,5 timme att åka från Göteborg. Jag blev så inspirerad av visiten att jag håller på att skriva en liten novell om't.

But hey, it's still summer





Igår var jag med Dolmio-töserna dagen lång. Vi gjorde lite ditten och datten, men var framför allt och badade. Det var iskallt i vattnet, jag var helt hysterisk medan alla andra var kolugna. Familjen bredvid oss grillade för hela slanten och vi fick snopet sitta med röken i ansiktet. Men vi hade ju i alla fall Sofies hembakta bröd! På kvällningen åt vi en utsökt middag, som vanligt, och såg på Harry Potter 4. En väldigt trevlig sommardag i precis rätt sällskap!

Du är drömmarna jag drömde ibland





Efter drygt 10 timmars bilresa kom jag äntligen hem till västkusten. Det har varit lugna, avkopplande, soliga och rätt varma dagar hos mormor som bor på Höga Kusten. Jag har umgåtts med mina kusiner, gått promenader, vart på loppis, vart i minneslunden och lagt blommor till morfar, shoppat i Örnsköldsvik och ätit en massa. Imorgon drar jag igång med träning och rutiner! I fredags blev jag väldigt förvånad när det ropades från tv-soffan att en bomb exploderat i Oslo. Och inte nog med det så var det en stor och helt ofattbar massaker på Utöya. Det är så orättvist, sorgligt och fruktansvärt. Det gör ont i hjärtat helt enkelt.

Nu till något roligare! Imorgon skall jag till Lindome på äventyr. Det skall bli trevligt att få träffa kompisarna igen.  Jaja, nu ska jag sussa i min egen säng. Som jag saknat den!

It's just a way to remain sane


Hos mormor i julas!

Igår och idag har det bjudits på 25 grader och sol, så jag har mest vart ute i trädgården och solat. Imorse tränade jag på crosstrainern medan jag såg på Flashdance. Vi var och badade förut, brr vad kallt det var i vattnet! Nu är väskan nästan färdigpackad inför avfärd mot Ångermanland imorgon. Jag är premilinärt hemma igen på tisdag kväll. Vi hörs, njut av sommaren! Snart är det vinter igen...


Mila Hermanovski







Idag såg jag finalen av senaste Project Runway-säsongen. Jag har sett från och till under säsongen, men positivt överraskad när Mila visade upp sin kollektion. Kläderna var så fina och varje outfit var genomtänkt och tuff. Hon har gjort ett grymt bra jobb med att blanda olika textiler och material. Och trots att det bara är mörka färger så blir det inte alls tråkigt. Vill köpa varenda plagg! Jag hoppas verkligen att hon lyckas. Gå in på hennes webshop och kika!


En del av min barndom


För precis ett år sen var jag på Tjörn med Emilia. Det var underbart!

Hej, har vart lite less på att blogga så det blev ett litet uppehåll. Idag var jag och såg Harry Potter med töserna. Den var jättebra, jag blev inte besviken! Det känns väldigt tomt nu, jag har växt upp med filmerna men framför allt böckerna. Pappa läste de första fyra böckerna för mig och min bror, sen har jag läst själv från Fenixorden och uppåt. Även om filmerna är bra så finns det ju så mycket som är bättre i böckerna, vissa karaktärer får knappt plats! Så ett tips, läs böckerna om ni vill ha mer av HP!

På torsdag åker jag till min mormor på Höga Kusten i Ångermanland. Min släkt på mammas sida kommer att vara där. Vi tar tåget upp (var snälla nu, SJ...) och bil hem eftersom mammas särbo kör upp ett par dagar efter oss. Det är tänkt att vi är hemma på tisdag igen. Men det blir mer uppdatering innan jag åker, promise.

Over and out!

Barfota fötter genom hela stan







I tisdags var jag och Emma ute på Saltholmen på en liten utflykt! Trots att jag bor på västkusten så har jag inte varit så mycket i skärgården. Men det blir det ändring på, för det är ju supermysigt! Vi tog spårvagn 11 från stan och väl framme slog vi oss ner på en klippa och åt lunch. Sen hittade vi ett jättemysigt ställe där vi doppade fötterna i havet. Vi hade jättekul och trots att vädret inte var på topp så var det trevligt! Min pappa och styvmamma firade bröllopsdag också, så av oss barn fick de blommor och Lindt-choklad. Ja, det var min tisdag.


Well the pleasure, the privilege is mine



Min måndag har spenderats med familjen, och det är precis vad man kan behöva ibland. Mina halvmorföräldrar är här på besök med deras underbara, spralliga hund. Idag har jag vart och badat 2 gånger, jätteskönt i vattnet! Annars har jag spelat Monopol i 3 timmar med min styvsyster. En sommardag i min smak!

Change your ways while you're young




I lördags var jag med Felicia och Sofie i Sveriges näst största stad. I vanliga fall brukar vi planera i typ 8 år (citerar dig Foff!) innan vi ses men nu blev det ett spontant beslut. Och bra var väl det, för annars hade vi inte kunnat ses på jättelänge! Det var en väldigt härlig dag i sol och värme som mest spenderades picknickandes på en filt i parken vid vallgraven. Vi var också en sväng i Haga och på Järntorget. Ni kan ju tro att fötterna var trötta sen! Tack för en ljuvlig dag, mes amies!

Internt: Spanjorer är ivriga och tänker paso doble!

Falkenberg

Hej, jag skulle bara meddela att om en stund så åker vi ner till resterande delen av familjen i Falkenberg. Det här med plast- och styvfamiljer är så komplicerat så jag skriver förenklat. Vi ska förhoppningsvis kunna åka till Skrea Strand och bada! Och så blir det husmålning och annat trevligt. Jag är hemma imorn igen, kanske hörs då? Ha det!

For a second my mind started drifting






Igår var jag och Emma borta vid Hästviken och badade. En av mina favoritplatser där jag bor. Vattnet var inte supervarmt, men skönt! Efter badet gick vi bort till hästarna och tog lite foton. Ganska häftigt att bo 10-15 min från Göteborg men ändå ha så nära till djur och natur. Det gillar jag, trots att jag inte är någon friluftsmänniska. Vi cyklade runt på lite äventyr innan vi skildes åt på eftermiddagen. En mycket trevlig dag, och vi har alltid lika kul ihop! Jag skrattade så jag fick hicka. Ett gott betyg!

Jeudi, le 7 juillet



Så här ser jag ut idag!

Klänning (för kort, använder den som topp) Ellos, shorts New Yorker, halsbandet är en present från mamma och så de vanliga sandalerna!

Bråttom!

Halloj! Nu har jag lite bråttom för klockan tolv ska jag träffa Emma och då ska vi till sjön och bada. Blir supertrevligt, och tydligen är det 22 grader i vattnet! Jag har faktiskt bara badat utomhus en gång i år... Sen ska jag sova hos mamma (pappa är bortrest tills imorgon) så ni får ingen uppdatering förrän tidigast imorgon. Och på fredag skall jag till Falkenberg! Men ni reder väl er. Jaja, adjöken!


Future started yesterday



Så här såg jag ut i måndags:
Shortsdress Beyond Retro och gladiatorsandaler från Dinsko

Nu är det äntligen sommar, sommar på Liseberg!





Bilder från genrepet!

I måndags bestämde jag och Emma oss för att vara lite galna och gå på Lotta på Liseberg. Jag har vart där en gång förut, för två år sen, och då fick jag sjunga i mikrofonen! Så jag och Lotta är som ler och långhalm nu eller? Vi kom dit en halvtimme före insläpp och då var det redan massvis av folk där. Är The Poodles, Malena Ernman, Rasmus från Talang 2011 och Swingfly verkligen så märkvärdiga? Tydligen! Så vi fick inte så bra platser. Vi satt långt till vänster, men i alla fall på kanten. Kameran var nära oss jättemånga gånger, en gång var den precis bredvid mig men då filmas det inte, såklart! Men det var trevligt ändå. Och Swingfly tog på min hand! Han sprang nämligen ut i publiken och då sträckte alla ut händerna, och han rörde min handflata. Lyckan är gjord!


Weekend i Cph

    
   
(klicka på bilderna för att förstora)

I fredags tog vi buss 999 från Malmö till Köpenhamn. Sen checkade vi in på hotellet, Hotel Ansgar på Colbjoernsgade. Väldigt bra hotell! Enkelt men modernt och fräscht. Vi gick bort mot Ströget (kort promenad på 10 min) och där shoppades det en hel del! Jag köpte långklänning, tubtopp/bandeau och linnen. När man går längs gatan känns det som om den aldrig tar slut. Under dagen åkte vi också en båttur. Man fick se mycket av stan och framför allt många "nya" byggnader. Sen såg man också en och annan elefantstaty eftersom det pågår en utställning för att stödja elefanter. De var jätteläckra, i massa olika mönster! På kvällen åt vi middag på Jensen's Böfhus, mums.

På lördagen var vi rätt färdigshoppade så vi fokuserade mest på att utforska stan. Vi åkte sightseeingbuss till den omtalade fristaden Christiania och det är nog den märkligaste platsen jag varit på i hela mitt liv. Det är ett kollektiv där fattigare människor bor. Här säljs cannabis (alltså hasch/marijuana) helt öppet på Pusher St. Det är helt absurt! Det är förbjudet att fotografera där, invånarna gillar inte om man gör det. Man kan fråga sig varför, eftersom vem som helst kan gå in där och efter 20 meter se vad som pågår? Jag blev i alla fall rätt illa berörd av att vara där så det blev ingen lång visit. Christiania är Köpenhamns näst största turistmål.

Efteråt åt vi middag och sen gick vi till hotellet och vilade lite. Sen började det helt enorma regnvädret! Vi bodde högst upp och kunde bara se ut över innergården, så vi såg inte hur ofattbart mycket vatten det var på gatorna. Det största regnovädret jag vart med om! Det regnade lika mycket på 2 timmar som det vanligtvis gör på 3 månader!


RSS 2.0