Köpenhamn/Malmö



Bilder från en dagstur till Köpenhamn i nov förra året.

Tidsinställt inlägg!

När detta publiceras är jag troligtvis i bilen på väg mot Malmö. Där skall vi hälsa på en släkting och övernatta innan vi åker på weekendresa till Köpenhamn! Vi sover där 2 nätter, så jag är hemma igen på söndag eftermiddag/kväll. Det skall bli trevligt, tycker om den stan. Och självfallet blir det middag på Jensen's Böfhus, det är tradition. Och shopping på Ströget... Danmark, her kommer jeg!

Took one step forward and two steps back



Så här såg jag ut idag:
T-shirt Desigual, shorts Weekday, väska H&M och gladiatorsandaler från Dinsko.

Turbulens





Holy moly, vilken dag! Den har varit både trevlig, varm och jobbig. Jag och käraste Emma var i stan och kollade på rean. Fyndade en ljuvlig sommarklänning på Oasis (NK). Så åt vi varsin sub och drack islatte vid vallgraven. Mums! Sen kom en tjej och började ställa massa frågor till oss om arbete och facket(?). Jag tror hon trodde att vi var lite äldre, men det tar jag som en komplimang. Hemvägen var en mardröm. Vi stod och väntade på bussen i typ 40-45 minuter innan en kille kom fram till oss och sa att det skett en trafikolycka i Kungälv så att bussen inte kom förbi. Då gick vi och väntade på spårvagn 4 istället. Vi hann åka med den till Berzeliigatan innan jag ser bussen komma! Så då skyndar vi av vagnen och går på. Där hade vi verkligen tur (i oturen). Så jag var hemma typ 1,5 timme efter att vi börjat vänta på bussen. Nice! Älskar Västtrafik! Nu är jag helt utmattad men åtminstone lite fräschare efter en kalldusch.

Over and out!

Let the sun wrap its arms around me





Hej! Idag har vi haft ännu en fantastisk sommardag. Jag och Emma har solat i trädgården, ätit jordgubbar och glass och haft det allmänt bra. Bränna har jag fått, hurra! Egentligen känns det lite konstigt att jag inte befinner mig på Where the action is. Många bra spelar ju; Coldplay, Glasvegas (kärlek), Brandon Flowers, Serenades etc. Men nu har jag gjort mitt val, och det kommer ju fler chanser. Ikväll är det premiär för nye Barnaby i Morden i Midsomer. Får se hur det blir. Nåväl, vi hörs!

Ännu skiner solen på brunbrända ben

Hallå skriver jag från ett somrigt Göteborg (hehe 10 min utanför...)! Jag har vart ute hela dagen och solat, lyssnat på musik, målat naglarna och läst. Jag brände mig lite i solen, aoch... Hmm, vad mer finns det att berätta? Igår var jag i stan med fader och bror. Vi kikade lite på rean, jag fyndade ett par shorts på Weekday. Så lunchade vi på Cappuccino (Göteborgs bästa uteservering?) och sen åkte vi hemåt. Sen joggade jag runt lilla Delsjön, ca 6 km. På kvällen såg vi Limitless med Bradley Cooper i huvudrollen. Klart godkänd!

Nu ska jag se säsongspremiären av True Blood, adiós!

Midsommarafton






Hej allesammans! Jag var hur trött som helst igår så det här inlägget fick skrivas idag istället. Min midsommar firades med Emma och vi hade det riktigt trevligt! Till middag gjorde vi Flygande Jakob (har fortfarande inte förlåtit er, bambatanter..) och sen såg vi på några filmer. Först Adjustment Bureau, som var rätt bra men lite seg. Sen (500) Days of Summer som var fullkomligt underbar! Och sist men inte minst, Easy A, rolig och lättsam komedi. Till filmen åt vi Ben & Jerry's och det var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag åt Phish Food (chokladglass med marshmallows och chokladfiskar) och Emma åt Chunky Monkey (bananglass med chokladbananer). Mums!Sen så dansade vi lite till Popular och andra töntlåtar som Tokyo, Vi kan gunga, Lovekiller... Somnade väl vid 3, gött. Ja, det var en väldigt rolig midsommar med min käraste vän! Och anledningen till att jag inte skrev så mycket om det i fredags var att vi inte ville att någon skulle få reda på att vi hade föräldrafritt och starta värsta spritfesten...

Idag vet jag inte riktigt vad jag skall ta mig för. Kanske blir det en sväng till stan. Och så måste jag aktivera min kropp, har inte tränat sen i tisdags. Ha det!

En midsommarnattsdröm


Omkring denna tid förra sommaren var jag och Emilia ute och cyklade i solskenet... Gillar den här bilden!

Hola! Beklagar utebliven uppdatering. I onsdags var jag med Emma & Emilia större delen av dagen, ytterst trevligt! Det var sista gången på 3 veckor jag kommer träffa Emilia, för nu är hon nämligen i Spanien och har det alldeles för bra. Även Felicia lämnade landet för bilsemester i Europa. Igår var jag med Alice och vi promenerade runt sjön och såg på film, Shawshank redemption (Nyckeln till frihet). Riktigt bra, förstår varför det är världens bästa film enligt Imdb. Idag är det midsommarafton och allt jag kan säga är att Emma ingår i mina planer. Och vädret är hemskt, 13 grader och moln. Hur ska detta sluta? I alla fall, jag tänkte inte berätta så mycket mer idag utan ni får helt enkelt höra (läsa?) mer imorgon. Until then - ha en trevlig midsommar!

/Josefin

Update: Nu såg jag att även Foff och Sofie har lämnat landet för 2 veckor i Alperna! Hela världen flyr!

Den här stan drar ner oss till botten av ån




Igår kände jag att jag inte kunde sitta hem och häcka längre, så jag tog mig en tur till stan. Kollade in NK-rean och där såg jag prislappar man inte är van att se där, på ett bra sätt! Jag begav mig däfefter mot Nordstan och då går jag förbi tre gatumusikanter - vem ser jag sitta där om inte Sofie? Jag blev så förvånad. Men jag log och vinkade och skickade ett sms efteråt. Ville ju inte avbryta mitt uppe i sången! När jag gått därifrån kom jag på att jag kunde gett en slant, men det får bli nästa gång! Det lät i alla fall jättebra det jag hann höra. Sen gick jag på Åhléns och lite andra ställen innan jag tog bussen hem. Förresten, det är nya bussar nu och då har de en sån röst som läser upp hållplatserna. Och varje gång låter det som att han pratar om det bästa stället i världen, typ "Soooolsten" och "Platååååvägen". På kvällen tränade jag och efter en god nattssömn sitter jag här. Emilia & Emma kommer hit vid 12, vi skall passa på och träffa den förstnämnda innan hon åker till Spanien i 3 hela veckor! Jag vill inte tänka mer på det nu. Adjö!


Eric Saade







Igår kväll var jag på Liseberg med mina två käraste vänner och såg på den populära manspojken Eric Saade. Jag kan inte säga att jag kände mig allt för häftig när publiken mest bestod av barn och fjortisar. Och för att passa in i omgivningen skrev vi hans namn i pannan och på armarna med kajalpenna. Det kändes faktiskt som att han kollade på min panna en gång och log, men jag är inte säker. Jag lyssnar inte på hans musik så jag kände bara igen tre låtar. Publiken verkade inte heller kunna hans texter så det var rätt tråkig stämning. När han skrek "Hoppa!" så var det ett fåtal som gjorde det. Ändå var det enligt honom "den bästa publik jag haft i mitt liv". Undrar om han använt den repliken förut? Haha, nej nu skall jag inte vara så kritisk. Eric verkar trevlig och han verkar hysa stor uppskattning för sina fans. Popular var självklart kvällens höjdpunkt. Och när han tog upp en 12-årig tjej ur publiken som fick en kram, skiva och t-shirt. Det var ett typiskt "Awww...".

Nu ser jag fram emot Oskar Linnros den 15 augusti!

I need love CPR but you're so far away


Ljuvliga sommar!

Hola amigos. Igår såg jag Something Borrowed (förhandsvisning) på biografen och den var helt okej, mysig romcom på en lättsam nivå. Jag har vart hos Emilia större delen av dagen och därav utebliven uppdatering. Vi satt ute i solen och pratade, sen fick hjälpa till att rengöra hennes sköldpaddas akvarium. Aldrig igen! Längesen jag såg så mycket avföring. Berätta mer Josefin, right? Sen mötte jag Emma och vi cyklade till Friskis och tränade step. Instruktören frågade om det var någon som skulle på Eric Saade imorgon och vi räckte generat upp händerna. Det var härligt att träna och nu har jag gjort mina 3 dagar i veckan. Möjligtvis blir det en joggingtur i helgen, jag får se.

Vi hörs imorgon!

Ett litet tips så här på eftermiddagen


Bildkälla

Jag ville bara tipsa om det nya bandet Serenades. Det består av Adam Olenius (sångare i Shout Out Louds) och Markus Krunegård! Dessa herrar tillhör ju några av mina favoriter. Så nu lyssnas det för fullt på EP:n Birds. Riktigt bra! Debutalbumet släpps den 24 augusti.

You're keeping secrets under your pillow



Klänning Vero Moda, skärp JC och mockastövletter från Vagabond.

Shit, vilken dag det har varit hittills. Idag så skulle jag till stan och gå lite ärenden, så jag tog buss 601 som jag var helt säker på att den skulle gå till Heden. Men den börjar åka jättekonstigt och kör först mot Mölndal men så kommer chauffören på att han kört fel och kör ut på motorvägen. Frid och fröjd tänker jag, tills jag ser att han kör mot Landvetter. Allt detta upplevde jag ensam, eftersom jag var enda passageraren. Jag går fram och frågar varför han inte åker till Heden och då säger han att den linjen slutade för en timme sen. Så han släpper av mig i Landvetter centrum där jag får springa för att hinna med Röd Express in till stan. Efter att ha åkt buss i nästan en timme kommer jag fram till stan.

Jag var inte i stan så länge, var bara trött och på dåligt humör så jag åkte ganska snart hem. Nu lyssnar jag på Veronica Maggio (mamma har köpt nya skivan!) i hopp om att bli lite uppmuntrad. Ja, det var det. See you.

Dimanche, le 11 juin


Bildkälla

Hej readers! Igår hade vi lite firande för att min bror gått ut 9an och jag 8an med familjen. Sen var jag hos farmor en sväng och på kvällen så såg vi Gudfadern! Det är ju en av världens bästa filmer enligt Imdb och den var bra. Den är 3 timmar lång men det kändes inte alls.

När vi ändå pratar om film så satt jag och pappa och skulle välja film i onsdags. Och då kom jag på att jag inte alls har sett många klassiker. Så nu har jag börjat kolla på Imdbs top 250 och tänker försöka se några av dem. I onsdags såg vi Pulp Fiction (plats 5) och den var jättebra. Inget för den känsliga! Och idag har jag sett Kill Bill vol 1. Ikväll skall vi se Gudfadern 2. Haha, det var väldans vad titlar jag började rada upp här. Jag har nog också fått filmfnatt, Emma.

À bientôt!

Ett efterlängtat sommarlov



Detta är en av dagarna vi kommer att minnas när vi tänker tillbaka på sommarlovet 2011. Dagen då jag gick ut 8an. Så här gick den till. Imorse åkte jag hem till Emilia och vi bakade jordgubbstårta med grädde och marängbotten som helt klart blev mest omtyckt av klassen. Våra mentorer pratade lite och det verkar tyvärr som att vi kommer få en hel del nya lärare. Sen var det gemensam avslutning med resten av skolan utomhus och där hölls det lite framträdanden och utdelningar av diplom. Bland annat en utmärkelse för utveckling och prestationer som två personer i varje årskurs (6-9) får. Så rektorn ropar upp en massa namn och plötsligt "Josefin (efternamn)"! Jag blev jätteförvånad och går upp på scenen där jag får ett diplom och en biobiljett. Jag är verkligen jätteglad. Sen sjöngs "Den blomstertid nu kommer" etc. Vi sa hej då till lärarna och sen åkte jag, Emma och Emilia till stan. Vi hade tänkt se nya Baksmällan men den gick inte just då så vi såg Kung Fu Panda 2 istället. Den var helt okej och stundvis ganska kul. Ikväll ska jag äta sushi och se på film med pappa.

/Josefin


Hardened heart can take no harm






Hej cyberspace. Nu har jag gjort min sista skolvecka för 8an. I tisdags städade vi och spelade brännboll och igår var vi i Slottsskogen och sen såg vi musikklassens musikal. Idag har regnet öst ner och gör det fortfarande. Tror ni inte att det var just idag vi skulle till Delsjön? Vi vandrade på de halaste av berg och lyckades till slut laga den där panengen i triangaköket. Jag har varit gladare! Sen handlade jag och de två E:na ingredienser till tårtan vi skall baka imorgon bitti. Då är det skolavslutning. Känns obeskrivligt skönt! Det här året var varit väldigt påfrestande och jag har aldrig behövt sitta med näsan i böckerna så mycket som jag gjort nu. Vi får hoppats att det har lönat sig på betygslappen imorgon.

Nu tänker jag fortsätta lyssna på Broder Daniel och skapa en spellista på Spotify.

Lundi, le 6 juin



Ska det här föreställa nationaldag? Jag har vart i stan med Emilia och det enda som tydde på detta var att butikerna öppnade sent och att flaggor var hissade. Ska vi inte vara stolta över vårt land? Eller är det bara ren lättja?
Det är i alla fall stekhett ute, nästan 30 grader. Men det gick tydligen bra för mig att shoppa ändå för ett linne och ett halsband fick följa med hem. Vi åt lunch på uteserveringen Cappuccino vid Kungsportsplatsen. Där beställde jag en enorm kycklingmacka! Och Emilias räkmacka såg också väldigt inbjudande ut. Sen åt vi varsin glass i solen innan vi åkte hem. Jag har också vart hos min farmor nu på eftermiddagen. So long!

Håkan Hellström på Slottsskogsvallen, del 2










Efter 45 minuters försening är vi varma, otåliga och förväntansfulla. Till tonerna av en vacker visa om Göteborg kommer han och bandet äntligen ut på scen. Mungiporna åker spikrakt uppåt. Håkan säger "Det känns som att hela familjen är här, kära göteborgare". Han sjunger och talar med en sån träffsäkerhet, inlevelse och kärlek så att det känns äkta. Mellansnacket är både skämtsamt men också allvar. Jag tycker om att höra honom berätta om vad låtarna betyder. Det bär jag med mig efter konserten och i vardagslyssnandet.

Han spelar många nya låtar men också, till min stora glädje, gamla godingar som En vän med en bil. Det blir som en tidsresa över hur han har utvecklats genom åren. Tänk att det är 11 år sen första skivan! På den stora skärmen bakom ser man gamla bilder och klipp. Publiken för det mesta väldigt energisk och stundvis skakar marken! Jag skrålar med så gott jag kan! Vissa texter sitter ju bättre än andra. Höjdpunkterna låtmässigt är Ramlar, Dom där jag kommer från, River en vacker dröm och såklart Känn ingen sorg för mig Göteborg. I den sistnämnda befinner jag mig i något slags eufori. Så fantastisk känsla som inte går att förstå ifall man inte var där.
Just det, när För sent för Edelweiss spelas är inte Håkan med sitt band utan med ingen mindre än Tomas von Brömssen (aka "han i Saltön"). Tomas säger att han "känner sig som Askungen, som får dansa med prinsen". Det var fint sagt! Håkan är märkbart rörd och säger att det är så stort för honom.

I slutet av konserten skjuts det plötsligt fyrverkerier! Det var väldigt vackert och kändes lite som Håkans sätt att sprida sin kärlek till publiken. Jag hade höga förväntningar och tänkte att sommar + Håkan Hellström aldrig kunde vara dåligt. Men att det skulle vara så fantastiskt bra som det var hade jag aldrig kunnat tro! Att ryggen värker och benen knappt bär mig längre struntar jag i eftersom jag är i ett lyckorus. Håkan, du är ett fenomen utan dess like och du kommer för alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.

Håkan Hellström på Slottsskogsvallen, del 1



Jag mötte Sofie på Espresso House på Vallgatan (ett av stans bästa fik) och där tog vi en fika innan det var dags för konsert. Jag testade islatte och det var kanongott! Till det åt jag en smaskig hallonmuffin och Sofie tog blåbärspaj. Lovely! Efteråt gick vi en stund på stan och vi gick in på Furetti där jag hälsade på min gamla handledare. Vi fick ganska bra kontakt så det var roligt att träffa henne igen. Sen tittade vi i lite fler affärer och tog spårvagnen bort till Linnéplatsen. Båda två kände väl till Slottsskogsvallen, vi visste bara inte vart den låg! Så vi gick runt hela Slottsskogen (kändes det som) och tog en glass innan vi äntligen hittade dit. Fortsättning i nästa inlägg.

Samedi, le 4 juin

Ojojoj, är det redan lördag? Har räknat ner till den här dagen ända sen vi köpte biljetterna i november. Och nu är den här. Detta blir min fjärde gång om jag räknat rätt. Denna man, väldigt älskad men också hatad av många, är vad jag kallar kärlek. Men jaja, jag lär väl hylla honom tillräckligt när jag kommer hem sent ikväll. Jag skall träffa Sofie i stan i eftermiddag och fram tills dess tänker jag bara ta det lugnt här hemma och ladda för det som komma skall. Det är ingen bra idé att köa länge idag när det är så varmt.

Vi hörs senare!

Du är bara en av många människor jag drömt om





Idag har det varit underbart somrigt ute så jag och mamma åkte ner till Tjolöholm utanför Kungsbacka för att sola. Vi tog också årets första dopp! Även om det var väldigt kort. Sen gick vi en stund på Freeport och drömde oss bort i Odd Molly-butiken. Så mycket fint men ack så saftiga priser! Ett träningslinne från Reebook fick följa med hem.


Jag såg min ungdom trampa gasen i botten









Igår spenderade jag min lediga dag med Felicia och Sofie. Till en början var det molnigt och lite småkyligt men sen kom solen och värmde oss om ryggarna. Vi åt picknick i Gunnebo och sen följde de med hem för att umgås och äta middag. Och gissa vem som vann på TP? Dessutom vi lär nog alltid minnas att Påskön tillhör Chile. En jättemysig dag hade jag med er, mes amies adorables!

Imorgon skall jag och Sofie ses igen för ingen mindre än the one and only Håkan Hellström!


Petter & September









I onsdags kväll var jag och käraste Emma på Liseberg för att se September och ja, Petter kom väl med på köpet. Det var väldigt många från skolan där. Vi stod i mitten, ungefär som vi gjorde på Veronica. Konserten inleddes med att en okänd kille rappade och det var ingen höjdare. Sen kom Petter och han är inte riktigt min kopp te men jag försökte göra det bästa av det ändå. Men överlycklig blev man efter en halvtimme när September kom ut i turkosa paljettbyxor! Hon är en riktig stjärna och var väldigt bra live. Roligt att hon sjöng sina äldre låtar också. Högsta betyg till henne!

Sunlight opened up my eyes

Så var skolveckan slut, hurra! Idag har jag cyklat inte mindre än 3 mil, skolans variant på Vätternrundan då vi cyklar runt och till Delsjön. Det var inte lätt men jag klarade det! Nu på eftermiddagen har jag solat i trädgården och om en dryg timme skall jag och Emma in till Liseberg för att se på Petter och September. Det blir party!

Toodles!


RSS 2.0