Danny the entertainer







Är precis hemkommen efter att ha poppat i bilen med mina goingar! Nu till konserten, vi var längst fram! Okej, några var ju framför men vi var väldigt nära ändå. Danny bjöd på en riktig show med snygg koreografi och fräcka effekter. När han kom tillbaks för extranummer så sa han "Ni trodde väl inte att jag skulle gå hem utan att spela den här låten?" eller nåt liknande. Det bara skriker In the club i kroppen på oss alla och så fortsätter han och säger "Cassandra". Då var vi rejält snopna. Men sen blev det In the club för hela slanten!
Textmässigt när det gäller låtarna är det ju ganska platt men med dans och beats så blir det väldigt underhållande. Betydligt roligare sätt att spendera sin måndagskväll på än att sitta hemma!

Nu ska jag försöka gå ner i varv och sova. Natti!

Be my mirror, my sword and shield

Idag har värmen återvänt, hurra! Skolan var mindre kul idag med ett jobbigt matteprov och NO-uppgifter. Men jag fick samtidigt ett väldigt roligt besked ang mitt betyg i svenska! Svävar på moln...
Om en stund ska jag in till Liseberg för då ska jag och mes meilleures amies på...Danny! Kan inte säga att jag är hans största beundrare men det blir ju party, that's for sure! Den här veckan skall jag på inte mindre än 3 konserter, trevligt trevligt. Men nu har jag inte tid att svamla längre, vi hörs imorn tror jag.

/Josefin

PS: In the club, the club, OH OH!


Kalaslördag




Vi var som skrivet och firade mamma i eftermiddags. Det är ju mors dag imorgon men eftersom mamma alltid fyller år där omkring så slår vi ihop de dagarna. Av mig fick hon ett Sia-blockljus (luktar himmelskt!) och ett collage med foton och andra bilder som representerar henne. Hon fick också två blombuketter, så jag vet att hon var nöjd! Vi fikade och spelade spel, mycket mysigare att vara inomhus än ute i det här ruggiga vädret. Just nu ser jag på How I met your mother men tänkte påbörja en ny bok och plöja senaste numret av Veckorevyn senare ikväll. Imorgon blir det ingen uppdatering eftersom jag kommer spendera dagen med matteboken. Vi hörs på måndag, ha en fortsatt angenäm helg!

PS: Jag läste ut Norwegian Wood av Haruki Murakami igår. Lovely! DS


Je t'adore, maman

Idag regnar det för glatta livet och det var inte uppskattat när jag cyklade ner till centrum! Inte på hemvägen heller för den delen. Men desto roligare är det att min kära mamma fyller år idag! Låt oss säga 40+! Så snart skall jag dit med min bror och styvsyster och fira henne lite. Pappa och styvmamma skall vara med på cykelfest här i orten idag, så vi får hålla oss undan när gästerna kommer för förrätt. För oss blir det nog hämtmat, the lazy way! Annars så har jag räknat matte en stund på förmiddagen, har räknat i princip varje dag den här veckan och det lär behövas imorgon också inför provet på måndag. Är jättenervös och rädd för vad som komma skall. Men sen (om man bortser från spanskaläxan till tisdag) så är jag fri! Okej, vi tar några utropstecken till!!!!! *lycka*

/Josefin

Jeudi, le 26 mai

God afton! Hehe, jag läser alla andras bloggar som är väldigt väl uppdaterade och så går jag in på min och...ja. Skolan tar upp nästan all min vakna tid men snart är 8an över! Har räknat det till 7 riktiga skoldagar kvar och 15 dagar kvar till avslutningen. Något att se fram emot!

Vad händer då? I tisdags var jag på superjobbig och explosiv intervallflexträning. Var helt mör i kroppen efteråt. Nu på kvällen har jag tränat step och lagat spaghetti carbonara med min bror. Resten av kvällen skall spenderas med How I met your mother. Men nu måste jag verkligen ta tag i disken, vi hörs snart igen!

/Josefin

Den förtjusande Veronica Maggio




© Gula tulpaner -

Bilder från konserten i fredags. Frustrerande att de blev så gryniga men det är så det blir när man utnyttjar zoomen mycket antar jag. Det var i alla fall väldigt bra och vi hade ganska perfekt plats i mitten.

Moneybrother




© Gula tulpaner

Den 13 maj var jag på Moneybrothers spelning på Taubescenen med Felicia. Det var akustiskt, trevligt och nära. Ett schyst fredagsnöje helt enkelt! Och visst ser det ut som att han kollar in i kameran på andra bilden? Säg ja!

Sju sorger och åtta bedrövelser sen

Veronica var jättebra! Vi köade från 18 och vid 20-tiden var det knökfullt, 17-18 000 pers. Det var mest nya låtar men även några godingar från förra skivan. Jag fick gåshud när hon sjöng Mitt hjärta blöder och Snälla bli min. Och blev överlycklig när I staden växer inga blommor spelades! Det var en toppenkväll med bra väder, trevligt sällskap av mina fina vänner och schyst musik. Det är något särskilt med konserter.

Låtlistan: (ej i ordning)
Satan i gatan
Välkommen in
Jag kommer
Mitt hjärta blöder
Vi kommer alltid ha Paris
Alla mina låtar
Snälla bli min
Sju sorger
Gammal sång
Stopp
I staden växer inga blommor
V för Vendetta
Måndagsbarn
17 år


Just nu lyssnar jag på musik och ska vara hemma ett par timmar innan det är dags för att åka in mot stan. Skall vara med och uppleva den härliga, göteborgska stämningen. Och heja fram pappa och min styvmamma.
Vi hörs.

Too late to slow

Hejsan! It's been a while.. Idag är det i alla fall fredag och jag ska till Liseberg (andra fredagen i rad..) med mina kära amigas och lyssna på Veronica Maggio! Lyssnade mycket på hennes gamla platta, den nya har jag inte hört så mycket av men den verkar ju väldigt populär. Det blir nog jättebra, och troligtvis mycket folk.
Imorgon springer pappa och min styvmamma Göteborgsvarvet så jag skall åka in och heja! Sen är det någon grillkväll med bostadsrättsföreningen men jag får se om jag är med eller ej. Och så är det ju domedagen! Jaja, nu skall jag vila mig i form inför kvällen. Ha det bra!


Kort sagt om helgen

Fredag 13 maj

Jag och Felicia åkte in till stan. Först kikade vi runt i lite olika butiker och sen åt vi middag på Jensen's Böfhus. Riktigt smarrigt! Sen var det äntligen dags för Moneybrother. Spelningen var akustisk och väldigt bra! En sån charmig snubbe! Han spelade tyvörr inte så många hits men vad gör det? Hemma igen såg jag på film, Takers. Ett riktigt bottennapp!

Lördag 14 maj

Min kära brors 16 års-dag! På eftermiddagen hälsade jag på min farmor och sen var det dags för födelsedagsmiddag. Grillat med ugnsstekt färskpotatis, bearnaisesås och sallad. Väldigt delikat! Sen på kvällen bunkrade vi upp framför ESC. Gillade Frankrike och Finland men min favorit Norge tog sig tyvärr inte till final. Men en bronsmedalj för Sverige var ju riktigt kul! Positivt överraskad, trodde inte på sån hög placering. Och det var ju otroligt spännande när vi låg 1a så länge! En riktig rysare!

Söndag 15 maj

Förmiddagen spenderades med biologiboken och engelsk grammatik. Sen var vi inne i stan en sväng och på eftermiddagen var jag på Zumba.

Och idag var det måndag igen. Helt okej skoldag och nu är jag äntligen färdig med spanskaglosorna. Men nu, tv!

/Josefin

Vendredi, le 13 mai

Fredag den 13:e har inte alls vart en mardröm, utan tvärtom en riktigt bra dag. Trots att regnet stundvis öste ner på oss under orienteringen och att vi jobbade med grammatik på engelskan. På SO:n blev jag beundrad av min vikarie (eller han är i princip lärare för han har jobbat länge på skolan), han sa att jag aldrig ger upp och att jag jobbar som en häst! Jag kunde inte hålla mig för skratt men smickrad blev jag. Sen på cykelturen hem träffade jag på två välbekanta ansikten, Olivia & Felicia, som jag snart skall träffa för att åka in till stan. Vi ska äta på Jensen's böfhus och sen blir det Liseberg. Ikväll är det dags för Moneybrother och håll alla tummar och tår för att vi slipper få regn på oss. Dock är det ganska soligt nu. Jag skall vara flitig med kameran så blir det bilder imorgon. Med det sagt önskar jag en trevlig fredag, det har vi förtjänat efter en lång vecka!

/Josefin


Jag har aldrig sett någon så uppsnärjd i det blå



Hello, here I am! Jag befinner mig i någon form av svacka just nu så har helt enkelt inte känt för att blogga. Dessutom har jag inte haft nån lust att sitta vid datorn när det vart sol ute. Igår hade vi studiedag så Emma och Emilia sov över här i måndags. Vi solade, lagade mat, slappade och kollade på film och så. Mycket etrefvligt den!
Igår var jag mest hemma och slappade, var ute, pluggade men på kvällen blev det ett träningspass.

Idag har jag haft en ganska kort skoldag och svenskalektionen blev en riktigt rolig en! Just nu laddar jag över ny (gammal) musik till min iPod. Älskar att hitta godbitar i pappas skivsamling! Nu när Spotify är så begränsat har jag börjat lyssna mycket mer i mitt iTunesbibliotek. Jag är en av de få människor som fortfarande köper skivor, alternativt lyssnar på pappas gamla.
Nu när vi (jag?) ändå kom in på musik så ska jag på konsert på fredag. Moneybrother! Han spelar på Liseberg och det lär bli riktigt bra. Det var ganska längesen jag lyssnade på hans musik men den är fortfarande bra. They're building walls around us, Born under a bad sign och Just another summer hoppas jag få höra.

À bientôt!


Blue the most human colour


Vill ha sommar!

Hello! Nu är det äntligen helg, gissa om det ska bli skönt. Känner mig helt färdig. Har haft prov både idag och igår (samma prov konstigt nog, det tar sjukt lång tid och man får flera lektioner på sig), en jämförelse mellan Franska revolutionen på slutet av 1700-talet och revolutionen i Egypten tidigare i år. Ingen lätt uppgift!
Har inga särskilda planer för helgen men en fågel viskade i mitt öra att det ska bli sol och 20 grader?! Mums!
Just nu lyssnar jag på Regina Spektor och Kent medan jag inväntar middag. Sen blir det fredagsmys med allt vad det innebär.

Tack och hej!

Nuet.

Hallå! Vi kör inga bortförklaringar. Jag har andra saker som måste göras.
Jag har precis inaktiverat min facebook. Tänkte se ifall jag vill vara utan det eller inte för ärligt talat tycker jag inte att det är så kul längre. Men vem vet, jag kanske faller tillbaka i fällan igen.
Annars då? Dagarna flyter på. Från att ha så varmt och skönt väder blev det plötsligt mycket kallare. Känns lagom kul att ha vantarna framme igen. I skolan är det ganska mycket just nu, lärarnas planering brister rätt ofta. Det är sånt vi elever får ta konsekvenserna för. Men det är bara att gilla läget.
Träningen går bra i alla fall! Igår var jag på Flex (balans, rörlighet, styrka), imorgon skall jag på Step och på söndag blir det Zumba. Bikinisäsongen närmar sig...

Nåväl, nu ska jag inte sitta här och babbla. Adjöken!

New in



Jag var i stan en kort sväng idag. Det var mest min bror som shoppade men jag fick mig också något. Nämligen en shortsdress! Har letat efter en snygg och originell och det tycker jag att denna är! Roligt att jag kommer vara ensam om att ha en sån här. Den är köpt på Beyond Retro.

Just nu ser jag på Gossip Girl och gör en jättejobbig spanskauppgift. Snart blir det middag, grillat!

RSS 2.0