Me and you forever, the rest can go to hell



Where did I go? Jo, igår var det en väldigt händelserik dag. Pappa var ute och sprang i ösregnet på morgonen. Efter 30 min kom han tillbaka, lerig, med en stukad och svullen fot. Stackaren hade trillat i backen och foten hade tagit skada. Jag fick agera sjuksköterska och linda foten med gasbinda! Igår var också styvmor Viktorias födelsedag, och vi skulle till dem och fira. Vi lyckades komma iväg när foten slutat bråka. Hos Viktoria var det släktkalas med barn, vuxna och två hundar som sprang runt och gnabbades. Vänskapligt, som tur var. Vi åt lasagne till middag och hade det bra. Vi sov över där och imorse vaknade jag av att jag frös och hade en väldigt orolig känsla i magen. Illamående i högsta grad, som höll i sig i flera timmar. Till slut kräktes jag. Det var väldigt äckligt så det går jag inte in mer på. Nu mår jag lite bättre men resten av dagen kommer att gå i "just chillin"-anda. Ska läsa Flickan som lekte med elden och kanske blir det någon film. Imorgon är det ny dag med nya tag. Bye!

Sometimes I almost regret it like I regret my regrets





Lördag. Jag och pappa åkte till Stigbergstorget för att bläddra bland alla skivor på Bengans. Vi var inte ensamma, för Anna Ternheim skulle spela 1 timme senare. Det var inget vi såg på, hon är lite för tråkig. Istället hittade jag två skivor jag velat ha, Glasvegas Euphoric///Heartbreak\\\ (världens bästa band) och Jens Lekman Night falls over Kortedala (som råkar vara min fars födelseort). Är jättenöjd, det gick på en billig penning. Sen stonkade vi runt med resten av världen i Nordstan, hua. Där bör man inte befinna sig en lördag eftermiddag. På eftermiddagen var vi och drack kaffe hos farmor och jag tittade lite i hennes bokhylla. Där hittade jag en hel del gammal litteratur, bl.a. en utgåva av Stolthet och fördom från 1946. Har läst den på engelska men jag lånade den ändå. Just nu lägger jag in lite musik på iPoden, ikväll blir det god middag och någon bra film. Såg 2012 igår, den var lite löjlig. Allt fallerar precis bakom dem, hela tiden! Väldigt mycket klichéer, men underhållande var den.


Khadidje



Du är inte min son den!

Och jag vågade aldrig hålla din hand


Tog den här bilden på Emma igår, älskar allt med den.

HÖSTLOV! Jag tänker läsa böcker, dricka te, umgås med kompisar, fota, ha filmkvällar, gå på stan etc. Denna fredag eftermiddag spenderas med tv-serier i myskläder.

Vi blir aldrig som dem från stan



Parkas Gina Tricot, kavaj Zara, kjol Lindex, kängor Dinsko och väska Björn Borg

Idag hade jag iup-samtal och det gick som smort. På lektionen efteråt lyckades Vargen (vår lärare) förstöra en stol! Vi hörde ett ljudligt brak och plötsligt satt han där på golvet. Poor thing! Sen åt vi "platta köttbullar" till lunch och sen åkte jag och Emma till stan. Jag köpte födelsedagspresent till min styvmor och Emma till sin mor. Och ett Rosa Bandet, kändes bra. När jag skulle sätta på det så säger jag "Jag köpte ett med händer på!" och Emma svarar "Men alla har ju händer på sig...". Det blev en fika på Espresso House bestående av vanilla latte och morotsmuffin. Innan hemgång gick vi runt i Trädgårdsföreningen, fotade och så. Lägger upp bilder imorgon för nu skall jag precis sätta igång med franskaläxan. Imorgon är det lov!

Mercredi, le 26 octobre

Har cirkus noll inspiration till att blogga just nu. Sen senast har jag äntligen blivit färdig med JV-arbetet och redovisat med gruppen, varit på öppen skola för blivande sexor och pratat om framtidsprojekt, spelat volleyboll på idrotten så att händerna nästan domnat av smärta och klagat på skolans kycklingpytt. Imorgon är det iup-samtal klockan 7.30 med mes poires. Om två dagar är det äntligen lov!

Nu ska jag snart ta mig till Friskis på ett eller annat sätt för ett step-pass, på återseende.


Helgens tredje kalas


Ljuvligt kit från The Body Shop, jag kommer dofta sheanöt i vinter!

Denna gång med nästan hela familjen. Jag kom hem från Emilia vid 12 och 1,5 timme senare kom pappa och V på lunch hos oss. Mamma serverade fransk löksoppa och jag fick öppna ännu lite fler presenter. Jag har fått en massa fint och det bästa var en Canon Ixus 220 HS, som jag hade önskat mig! Har bara börjat testa den lite smått men den verkar vara precis lika bra som jag förväntat mig. På eftermiddagen har jag pluggat och nu ser jag Gossip Girl. Bästa helgen på länge! 

Vi tre, 15 år





Låt oss tala om gårdagen. Först kom jag hem till Emilia där Emma väntade. Vi skulle ta bussen, vart fick jag inte reda på, eftersom jag fick blunda hela färden! Sen blev jag ledsagad hela vägen tills de sa åt mig att öppna ögonen. Vips så var vi på Biopalatset, i salongen till Crazy stupid love! Den var jättemysig och rolig, vi skrattade högt fastän resten av publiken var helt tysta. Sen åkte vi hem igen och jag blev tillsagd att sätta mig i matsalen. Under tiden gjorde tjejerna en helt underbar trerätters middag! Till förrätt var det seafood med gräddfil och ruccola, till varmrätt lax med pesto och pressad potatis och slutligen en jordgubbsmousse till dessert. Och inte nog med det så fick jag en jättegullig present också. Sen åt vi godis och kollade på tv och film i soffan, mys! Tack för den superfina kvällen, bättre vänner kan man inte ha!


Sometimes I feel like saying "Lord I just don't care"




Mammas trenchcoat, klänning Soyaconcept, over knee-strumpor Indiska och kilklackskor från Wera/Åhlens 

Nu skall jag till Emilia och fira med tjejerna! Verkar som att vi ska till stan, spännande...


Mats och älgen




Alltså är det här verkligen på riktigt? Emma visade det i skolan idag, denna Mats måste ju vara den enda som inte fattar hur det skall sluta. Och vad då "komsi"? Fick mig ett gott skratt!

Vendredi, le 21 octobre



Skinnjacka Culture, pälsväst Greenhouse, klänning Desigual, halsband från New York

Åh vad det är mysigt med födelsedag, det borde man ha oftare! Fått så många gratulationer och fina logginlägg på FB, vilka goa kompisar jag har! Skoldagen har varit bra med bl.a. kemilabb, franska rörelseverb och spaghetti med köttfärssås i "restaurangen". På skolans val gick jag, Emma, Emilia och Sofia ut och tog höstbilder. De blev riktigt fina, kanske lägger upp några här. Sen gick jag ärenden på bankomaten och bussterminalen för att tanka på busskortet. Jag har nämligen fått instruktion att dyka upp hos Emilia 15.30 imorgon med busskort. Jag skall vara finklädd men har ingen aning om vart vi ska! Är så nyfiken.
Nu skall jag fortsätta att njuta av att fylla år. Hoppas ni har en härlig fredag!


C'est mon anniversaire aujourd'hui


Bild från mors födelsedag

Plötsligt var man 15 år.


Just another day in paradise

Om det fortsätter så här lär jag vara utbränd inom en månad! Jag, Axel och Johan har jobbat i princip hela dagen med vårt arbete om Jehovas vittnen. Först dubbla lektioner SO då vi blev klara med vår faktatext och analys. Sen var det "bara" presentationen kvar. Vi började jobba 14.50 och 18.10 var vi färdiga... Min hjärna lägger nog av vilken sekund som helst. Efter att ha suttit inne i vårt lilla skolbibliotek så länge bokstavligen sprang vi ut ur skolan. Och jag har sällan trampat så fort upp för backarna! Kanske skulle få vara läxfri resten av kvällen? Oh nej, dags för franska glosor. Kill me now.


Nuläget

Lyckan som uppstår när du inser att du kommer spendera födelsedagen med skolböckerna.

I know the sun will set to rise



Dagens låt! Texten är så himla fin och Chris Martin sjunger brallorna av mig. Jag ber er, Rix Fm, spela inte sönder den...

Nu blir det lite klassisk musik och plugg.

Dimanche soir, le 16 octobre

Det blev lite nödvändiga ting som fick följa med hem från stan, till både mig och broder. Jag åt en delikat, egenkomponerad sallad på Slimfood! Synd att den inte ligger så mysigt, då hade man gått dit oftare. Klockan halv fem gick jag på dubbelstep på Friskis. Det är som det låter, alltså två stepbrädor. Det var ganska svårt men kul! Nu är jag äntligen färdig med franskaläxan och ser på How I met your mother. Något säger mig att jag kommer sova gott inatt.

It's hard to dance with the devil on your back



Gårdagen startades med ett träningspass på Friskis. Jag visste inte riktigt vad det var men enligt beskrivningen "inget du vill missa". Och HIT kunde ju antingen vara något med boxning eller kanske dans till hits? Men inte då! HIT står för Högintensiv träning. När ledaren sa att det var "Friskis tuffaste pass" fick jag lite smått ångest! Det var verkligen ingen barnlek och alla där var mycket bättre än mig. Det var kettlebells, käppar, vikter, dips, armhävningar, sit-ups, bergsklättaren, björnen etc. Träningsvärken idag talar sitt tydliga språk. Sen fikade vi hos farmor. Det är alltid så mysigt att kolla i gamla fotoalbum tillsammans. Hemma igen träffade jag Alice, min grannkompis, och vi gick en lång promenad. Vi har vart så dåliga på att höra av oss så det fanns en hel del att prata om. Jättetrevligt var det! När jag precis kommit innanför dörren ser jag att Felicia skickat sms och hon var minsann också ute och promenerade. Så jag mötte henne och vi gick ner till tjärnet där vi pratade på en bänk tills vi trodde vi skulle frysa ihjäl. Vi har inte heller hörts av så mycket så tiden bara drog iväg. Plötsligt var klockan sju och då gick jag hem och lagade middag med pappa. Oxfile med morotspure, rotfrukter i ugn, trattkantareller och sallad. Jag behöver knappast skriva det var utsökt. Vi såg senaste Pirates of the Caribbean och den var ganska dålig. Ingen Pirates utan Keira och Orlando! Handlingen var rätt trist och jag somnade lite...

Denna söndag lär också bli produktiv. Snart skall det inhandlas lite nödvändigt, som gummistövlar och träningstights, i stan och i eftermiddag skall jag på dubbelstep.

Samedi, le 15 octobre


Förrförra lördagen, oktober på Halkidiki

Mysigt med helg. Jag har hunnit läsa ut en bok och äta en god frukost så här på förmiddagen. Den här veckan har det slarvats med träning så jag skall iväg till Friskis om en stund. Det blir nått nytt pass, "HIT". Vet inte riktigt vad det är så det blir spännande. Sen skall jag hälsa på farmor och så hoppas jag på att ta en promenad innan det blir mörkt. Måste passa på att ta höstbilder innan vi går mot vintertider. Nu vet ni vad jag gör idag, trevlig helg!


Går i vinterskor på hösten, alltid förberedd för storm



En kass bloggvecka. Jag har varit på Gymnasiemässan och det var inte riktigt som jag trodde. Det var trångt och litet och folk kastade sig över en. Nu har jag fyra alternativ som jag funderar på. Känns ganska skönt att inte ha en miljon olika skolor att välja mellan. Nog om det, idag har skolan varit ganska bra. På morgonen var NO-Eva sjuk och Axel hade en fin genomgång om joner med mig. Syon höll ett föredrag om gymnasiet för oss, vilket kändes väldigt sent, och man visste väl egentligen allt det hon tog upp. Franskan var en lång väntan på lunch då jag tog den största portion sallad evaaah. Efteråt lekte vi lite med en fjäderboll på skolgården innan spanskan som gick ovanligt fort. Jag och Axel köpte yoghurt (korrekt stavning?) och satte oss på bibblan och pluggade. Kan ju säga att han jobbade bättre än mig. Efter 45 min åkte jag till stan och mot Pilbågsgatan för att gå på linsundersökning. Katarina och jag var alldeles till oss över att det funkat så bra! Snart blir det Flygande Jakob till middag och sen hoppas jag på att se en bättre film än den vi såg igår, London Boulevard. Tjing!


Florence + The Machine - Shake it out



Medan jag skriver klart min konditionsuppgift i idrotten och pluggar lite franska kan ni få lyssna på den här låten. My cup of tea for sure!

gehoigweripwjp

Dygnets 24 timmar tillåter inte tid för bloggen och egentligen är detta sista möjliga ställe jag borde vara på. Men jag behöver få skriva lite ordbajs. Jag tycker redan efter 2 dagar tillbaka att skolan är för mycket och undrar hur jag ska överleva det här året. Dessutom var vi på Gymnasiemässan och var jag inte förvirrad då så är jag det nu. Jag har ingen aning om vart jag vill gå. Matteläraren säger att det här året kommer bli väldigt tufft. Och jag som tyckte förra året var hektiskt? Musikläraren vill att vi lyssnar på klassisk musik och de dånande stråkarna gör mig irriterad. Och inte nog med det, nationella prov till våren! Usch, nu får jag sluta tycka synd om mig själv. Hoppas ni där ute är glada och bekymmerslösa!

Babbel om JV och dylikt

Nej men om man skulle träffa lite Jehovas vittnen så där på morgonkvisten? Jag och två till var där i drygt 3,5 h idag. Behöver jag nämna att jag är jättetrött? Vi intervjuade två stycken och de var faktiskt väldigt trevliga. Inte alls så där maniska som vissa religiosa kan vara ibland. Vi fick närvara på deras gudstjänst som varade i 1,5 timme. Ja, det var lite segt. Men det är ganska fascinerande hur det kan finnas så mycket att prata om i Bibeln. Jag är inte ett dugg troende och tillhör absolut inte Jehovas vittnen. Men är ändå glad över att ha varit där och fått bort vissa fördomar. Nu kan man inte säga att de är särskilt objektiva när de pratar om sitt samfund, så det får tas med en nypa salt. Nåväl, jag hade egentligen tänkt träna step men jag är alldeles för trött. Och imorgon är det skola och på tisdag skall vi på Gymnasiemässan. Full rulle helt enkelt!


Midnatt i Paris


Bildkälla

Åh, vad mysigt med helg. Jag vaknade, helt utvilad, kl 7.40 imorse! Jag vaknar aldrig så tidigt, väldigt konstigt. Då tittade jag på nya säsongen av How I Met Your Mother, verkar lika bra som de föregående. Annars har jag spenderat några timmar med svenskaläxan och nu på eftermiddagen har jag och mamma varit på bio. Vi såg Woody Allens Midnatt i Paris. Den var bra, kanske väl intellektuell. Det var mycket skämt om konstnärer och gamla författare. Men väldigt fina bilder på Paris och Owen Wilson var inte så irriterande som han brukar vara. Dessutom har Nicolas Sarkozys fru Carla Bruni en liten roll som guide. Se den!

2 steg från Håkan



Missa inte denna underbara man på tv ikväll! SVT2 kl 20.00, jag är bänkad.

Värm min hand i ett iskallt Ikealand





Idag var det sista dagen på Smakverket. Den har faktiskt gått ganska fort, vips så var klockan fyra! Som tack för den här veckan fick jag en biocheck av "chefen", det blev jag jätteglad för. Och dessutom kommer jag kanske få extrajobb där! Jag håller tummen, det vore superbra. Sen kom Emma och vi tog 3an, efter lite krångel, till Haga för att träffa Emilia och Sofia. Vi tog en fika på Café Jakob där de praoat, mycket trevligt. Det blev prat och mycket skratt! Så här vill jag att min höst skall vara; fika, kompisar och Göteborg. Mysigare blir det inte.

Modevisning på Donna




I onsdags kväll var jag och mor på modevisning nere i centrum. Jag och en tjej i min parallellklass var klart yngst, men några måste ju dra ner medelåldern! Man fick sig lite cider och tilltugg och sen drog det hela igång. Modellerna var vanliga kvinnor i 40-årsåldern i alla olika former. Till sist var det dags för lotteri och där vann mamma minsann ett par trosor med slimmande effekt! Hehe, i alla fall bättre än en handduk som någon annan vann.

Mercredi, le 5 octobre

¨
Bild från oktober 2010

Hallå hallå, det är jag igen. Jag kom hem från Smakverket för en stund sen och har precis ätit pannkakor, slurp! Idag har jag fått göra mackor, plocka disk, hacka grönsaker och fylla på läsk i kylarna. Dessutom har det kommit en till praoelev vilket är kul. Dels för sällskapet och att det blir mindre jobb. Emma var och åt lunch hos oss idag, men stackarn fick inte prata så mycket med mig eftersom det var mitt i rusningen. Det togs dock igen på bussen hem! Nu ska jag jobba lite på svenskaläxan och lyssna på musik, sen ska jag och mamma på modevisning.


Kassándra, Halkidiki, Greece









Jag har alltså varit i Kriopigi i en vecka. Kriopigi är en rätt så liten ort på Kassandra, som är en av de tre öar som bildar Halkidiki. Det ser lite ut som en treudd. Jag åkte med pappafamiljen och vi har haft det väldigt bra. Temperaturen har legat runt 25 grader och sol nästan hela tiden. En dag har bestått av att äta frukost (stor buffé, med pannkakor, omelett osv.), spela tennis, sola och bada på stranden, äta lunch, sol och bad, middag och läggdags. Vi har också åkt trampbåt, plockat stenar på strandkanten och allt annat som hör solsemestern till. Jag har läst ut två böcker; Män som hatar kvinnor och Jane Eyre. Båda mycket bra, på olika sätt. Som det är i medelhavsländer är det många herrelösa hundar och katter. En hund på hotellet trivdes mycket bra i vårt sällskap, dock klappade vi honom inte for obvious reasons.

Hotellet var väldigt bra och levde upp till sina fyra stjärnor. Det finns inte mycket att klaga på förutom att de lade dill i tzatzikin. Och läget var vackert med det turkosblåa havet rätt framför ögonen på en. Grekland är nog det vackraste land jag varit i.


Krispigt i luften, börjar bli kväll



Fuskpälsväst Greenhouse, tröja Lindex, jeans BikBok, väska H&M och sneakers från Reebok.

Det gör inte ont när hösten kallar


I Nordstan stod lite random människor och dansade, utan musik. Glada för att det är Kanelbullens dag?

Nu har jag vart hemma i två dagar och praoat lika många, ärligt talat känns det ganska bra att göra något vettigt igen. På Smakverket är det full rulle och jag får göra sallader, plocka disk, torka bord och hjälpa till med det som behövs. Idag har jag bland annat hällt upp smoothie i muggar och rullat drygt 100 köttbullar. Personalen är overall ganska trevlig. I köket jobbar två som är döva, en man och en tjej, vilket är lite speciellt. Men det funkar bra med kroppspråk och lite miner. De är jättesnälla! Och diskplockaren är asiat, kanske från Korea, han pratar bara engelska. Jag "jobbar" 9 till 16, ganska bra tid eftersom mina små vänner slutar samtidigt! Igår träffade jag Emilia & Sofia på bussen och idag gick jag till Emma på Cross för att vänta på henne. Det var väldigt trevligt att träffas igen! Planerna för kvällen är att se TV-program jag missat. Inom kort kommer ett inlägg om Grekland upp!


Hemma

Svettig och utmattad men i alla fall hemkommen från Grekland. Imorgon skall det hinnas med både prao och skolarbete på bibblan. Hjälp, jag är fortfarande i semesterkoma.

RSS 2.0