SOLSEMESTER!



Tidsinställt inlägg

När detta publiceras lyfter planet från Landvetter. Jag är redo för en vecka med sol, bad, läsning på stranden och god mat! Vi hörs hemma igen.


Bokhögen byggs på



Dessa tre tillsammans med en herrans tablettaskar fick följa med hem. Underbart att ha så mycket läsning framför sig!

Bokmässan 2011








Fredag. Skyndade från skolan in till stan för en eftermiddag på årets bokmässa! Sofie kom från Polhem och Foff var redan inne och stökade. Som vanligt var det fullt av kändisar! Blev ganska starstruck när jag såg en av mina idoler, Janne Josefsson. Vågade mig inte fram för att fråga om en bild, det får bli någon annan gång. Vi såg på Marcus Birro i stilig kostym som pratade om sin senaste bok. Foff köpte tre pocketar och när jag gjorde likadant på Piratförlaget så sprang vi nästan in i både Jan Guillou och Alex Schulman. Bland mina köp fanns en av Martina Haags böcker som jag fick signerad in person. Bredvid henne stod Katerina Janouch och Ann Söderlund. Jag och Foff tog bild med Martina och då passade Katerina också på att vara med, hehe. Sofie fick agera fotograf! Såg också de nya "pocketarna" som är typ hälften så små som vanliga. Efter tjugo minuters väntan dök äntligen Camilla Läckberg upp för sin signering. Egentligen var den främst för Super-Charlie, men jag hade med mig Fyrvaktaren. Camilla var jättesnygg i rosa, och förmodligen dyr, klänning och höga klackar. Jag berättade att jag läst alla hennes deckare denna sommar och hon svarade "Jaha, så du har plöjt hela högen". Hade egentligen tänkt be om en bild men med tanke på kön bakom mig kändes det inte riktigt läge. På vägen ut såg vi Henrik Schyffert & Fredrik Lindström och Arja Saijonmaa. Sen avslutades dagen med mat på Le Pain Francais. Jag vill dit nästa år igen!

[pehndewl-tawhg paw yarnvairgs-stashoonen]



Haha, det här klippet är bäst! Hej förresten. Har pluggat hela eftermiddagen; svenska, spanska och franska. Men nu är jag färdig och har tagit en varm dusch, mys. Ska nog lägga mig i sängen och kolla på TV innan det är läggdags. Imorgon ska jag på Bokmässan med Felicia & Sofie, det ska bli jätteroligt. Hoppas på att få en bok signerad av Camilla Läckberg. Ha det!

Mitt hjärta är ditt att förstöra



Så här såg jag ut denna onsdag:

Vanliga skinnjackan, klänning Vero Moda, skärp JC/Saddler, väska H&M och nya stövletter från Dinsko

Kontaktlinser

Hej! Jag har lite svårt att se vad jag själv skriver, jag har nämligen precis fått kontaktlinser för första gången! Det känns jättehäftigt. Det kändes väldigt ovant och konstigt att sitta och typ ta på sin ögonglob men optikern tyckte åtminstone att jag var duktig. Som sagt, ser inte text så tydligt just nu men tror att det handlar om att det är så nytt. Fick förstora texten på datorn, hehe. Men det är absolut inte så illa som det låter!

Annars då? Har vart på Universeum med skolan idag, vi skall vara med i något projekt om hållbar utveckling. Tråkigt, känns som vi jobbat med detta flera gånger förut. Men 10 000 till klassen och en övernattning på Universeum lät ju inte helt fel. Dessutom kommer det vara líte makthavare inblandade, alltid nåt. Hemmavid har jag tränat in mitt engelska tal som skall hållas på fredag och gjort färdigt svenskaläxan. Franskan skjuter jag på tills imorn...

C'est tout!

Mardi, le 20 septembre


Bild tagen i fredags när en luftballong flög över Liseberg

Hej, jag orkar inte alls blogga men jag gör det ändå. I skolans värld idag har vi fått se en film om gymnasieprogrammen och fått lite info om det. Gjort konditionstest i gympa på 3 km löpning som gick över förväntan. Dagens lunch var currykorv vilket lät minst sagt oroväckande, men visade sig vara typ korv stroganoff. NO-lektionen var kaos och ja, resten är inte så intressant. Tror jag skrivit att jag ska praoa på Åhlens café & restaurang? När jag ringde igår så sa de att de ville att jag skulle komma dit och bli visad runt. Så när jag kom fram dit efter skolan så är den personen jag skulle prata med ganska upptagen, så jag blir runtvisad när praotiden börjar istället. Det kändes riktigt värt att ha åkt dit enbart för det! Så då var det bara att åka hem igen. Nu har jag vart hemma en halvtimmma och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. Kanske blir lite plugg, men har inget brådskande. Imorgon ska vi till Universeum med skolan så det blir sovmorgon. Ciao! 

Les roses dans mon jardin



Yes, jag har fortfarande helg! Eller rättare sagt studiedag. Dock har jag inte mycket studier att ta itu, bara lite español. Idag har jag hunnit gå ner till bibblan och låna två böcker att läsa på stranden i Grekland. Så underbart det ska bli. Och så har jag ringt till Åhléns cafe & restaurang där jag ska praoa vecka 40. Tror att det kan bli ganska kul! Ikväll ska jag iväg och träna efter en veckas vila. Pepp!

Adieu.

Ny tygpåse




Nu kan Håkan få följa med mig överallt och bära mina saker.

Eller följ mig till de gråa höga husen bakom järnvägsspåren



Gårdagens:

Den vanliga skinnjackan från Culture, hoodie Peak Performance, t-shirt Gina Tricot, jeans Lindex, mössa MQ och väska från H&M.

Känslorna faller fritt på midnattsgatorna








Igår skyndade jag mig in till stan efter skolan för att träffa Felicia. Vi tog en fika på Espresso House och strosade längs Avenyn innan vi tog 5:an bort till Liseberg. Efter 10 minuters velande mellan tre olika köpte jag äntligen en tygpåse med Håkan och "Det är så jag säger det". I love it! Vi satte oss på en bänk och pratade om roliga och mindre roliga saker innan vi åt frittar på Comics. När Foff frågade om det var möjligt att bara få pommes frites svarade kassakillen att "Det är absolut möjligt!". Då klockan blev fem var det dags för tre timmars väntan på favoriten. Man såg många bekanta ansikten i publikmassan. Och dessvärre en del flaskor med okänd substans och cigaretter som tändes och fimpades gång på gång. Men när klockan blev åtta och ridån drogs ner till tonerna av "Det här är min tid" var bekymren som bortblåsta. Resten var obeskrivligt. Jag är så lycklig när jag hör honom. Han spelade senaste skivan från början till slut och däremellan berättade han om hur han nästan blev påkörd av spårvagnen med sitt eget namn på. När vi i publiken lät som de 19 500 pers vi var sa Håkan lågmält "Jag tror jag måste byta byxor...". Extranumrerna drog igång och till Känn ingen sorg för mig Göteborg sprutades det konfetti. Kom igen Lena! fick alla att dansa. Ramlar, som är en mina favoriter, var som vanligt ett enda långt lyckorus. Nu kan du få mig så lätt spelades äntligen så som den ska med akustisk vers och hårda trumslag och skrik till refrängen. Men vackrast på hela kvällen var ändå sista låten: Det är så jag säger det. Den har han aldrig spelat på de tidigare fyra konserterna jag varit på så den har jag längtat efter. Och visst blev det en tår i ögat. Jag säger som jag sa på Rock House-signeringen för snart ett år sen. Håkan, du är världens bästa.


Hello Darkness, my old friend



Min eftermiddag: en utsökt kopp te tillsammans med kemiboken och mattehäftet. Living the dream!
Idag var jag tillbaks i skolan igen och det har gått jättebra, förkylningen är i princip borta. Men vi har gympa imorgon och det är nog bäst att jag inte anstränger mig, vill ju inte äventyra Håkan med Foff imorgon kväll(!). Diskuterade med Sandra i skolan idag om vilken som är hans bästa låt, man sitter ju där i evigheter och till slut har man nästan räknat upp alla. Tror att omgivningen var måttligt roade av oss där. Men är man ett fan så är man!

Till sist önskar jag er en mysig kväll med en av de bästa låtarna ever made.


It's the opposite of Hallelujah


Slottsskogsvallen 4/6

Precis när jag trodde att förkylningen var borta vaknade jag 06.17 av att näsan var alldeles igentäppt. Toppen! Tänker gå till skolan imorgon ändå, orkar inte vara hemma mer. Börjar bli lite bindgalen.

Men något som muntrar upp mig och som jag ser fram emot är HÅKAN HELLSTRÖM PÅ FREDAG!!! Det är bara 2 dagar bort! Dock kommer Liseberg vara helt proppfullt med fjortisar och indiekids som röker en i nacken, men det är underbart ändå! Jag har faktiskt inte bestämt att gå med någon men jag lär ju inte vara ensam där. Så det löser sig! Dessutom tycker jag om att vara för mig själv ibland.

Åter till näsdukarna!


She's got you high and you don't even know yet

Hej! Ni vet ju varför jag är hemma, och det är inte alls kul. Men förhoppningsvis mår jag bättre imorgon! Hittills har min dag bestått av en lång frukost, Rix Morronzoo, en varm dusch och av att ha tittat på språkresor. Jag känner mig väldigt sugen på att åka till England i sommar och förbättra engelskan! Bournemouth eller Brighton känns mest lockande för tillfället, men vi får se. Måste ju diskutera det med mina päron. Min dag är så där lagom spännande så det finns inte mycket att skriva. Ska se på tv-serier, läsa och dricka te typ. Hej då!

Förkylning..

Hdgjföfå, jag är förkyld. Och jag orkar inte! Huvudet känns som mos, näsan rinner och igår var jag så hes att jag stundvis harklade fram orden. Kul att bli sjuk precis innan vi ska på övernattningsläger med skolan. Men det är inte mycket att göra åt saken. Unless ett mirakel sker och jag känner mig toppen imorgon bitti. Now you know!


Cozy times




Lördag. Frida och Felicia var hemma hos mig och vi hade en jättemysig och trevlig kväll. Åt god mat och efterrätt, spelade brädspel och såg på film är lite vad vi gjorde. Vi pratade om massa grejer, huruvida Gäster med gester är äkta osv. När Felicia och Friday åkt hem på sena kvällningen ställde jag mig och diskade medan jag lyssnade på Rix Fm-party. En riktig toppenkväll!

Idag är det 10 år sedan 9/11, vilket är lite speciellt. Och min styvbror Elliot fyller 11 år!


Det är kallt nästan höst nu



Kavaj Zara, topp Lindex, jeans BikBok och stövletter fyndade i mammas garderob.

Jag älskar fredagseftermiddagar. Man har hela helgen framför sig och förhoppningsvis inte så mycket läxor att tänka på. Det är himla mysigt. Finns inget särskilt att säga om skoldagen. Fast på lunchen roade vi oss med att komma på gåtor, och hade jag kommit ihåg dem hade jag kunnat skriva några här. Jättekul var det i alla fall. Ikväll blir det hederligt fredagsmys men nu ska jag titta på OC och bli nostalgisk. Bye!

Jeudi, le 8 septembre



Solnedgångsbilder tagna för 1 vecka sen.

Hej! Idag har jag haft en rätt så händelserik skoldag. I syslöjden hittade jag min slöjdmapp (där allt är dokumenterat) som varit mystiskt försvunnen i typ ett år, trots att jag letat överallt. På lunchen gick brandlarmet, men eftersom det gör det flera gånger varje vecka så var vi coola och satt kvar och åt. På svenskan hade vi bokcirkel och mitt under en diskussion går brandlarmet, igen! Denna gång är det på riktigt, det luktar bränt i korridoren och vi får reda på att någon har eldat i en papperskorg. Vilket liv den personen måste ha? När vi slutat skolan så var vi tvungna att gå direkt för att skolan skulle låsas, på grund av "branden". Jag och två klasskompisar gick hem och jobbade med vårt religionsarbete i en timme. Sen cyklade jag hem och har ätit pannkakor med kanel och socker medan jag pluggat franska och spanska glosor. Om en timme skall jag på Fuego (Zumba). Yes, det var det. Imorgon är det fredag och då får ni förhoppningsvis lite mer inspirerade inlägg! Ciao

Får jag gå precis så nära



Blommig regnkappa från okänd tantaffär och favorittunika från Lindex.

Hej! Nu är jag äntligen klar med dagens läxskörd. Så skönt! Har skrivit en labbrapport, läslogg och pluggat glosor i både franska och spanska. Det händer inte mycket i mitt liv just nu, det regnar mest om dagarna. Nu ska jag ta mig en varm dusch och slappa. Ikväll börjar Bonde söker fru, himla mysigt. Toodles!


Dancing though my heart is breaking



I brist på tid och kreativitet, eftersom mina läxor tar död på mig, kommer här en outfit från i söndags.

T-shirt Armani, shorts/kjol Weekday, skor från H&M och en tygpåse på det.

Solsken, +26 och september







Igår, söndag, hade Göteborg det varmast i Sverige! 26 plusgrader i september, underbart! I stället för att bada på bryggan var jag i stan med Emma, vilket var minst lika härligt. Jag lyckades glömma plånkan hemma (första gången, promise) så det tog jag som ett tecken på att jag inte skulle shoppa. Vi hade picknick i Bältesspännarparken där det blev en lång pratstund. Sen strosade vi runt, skrattade och drack persikavatten. En jätterolig och mysig dag, det kändes som sommarlov igen.

Nya träningskor för inomhusbruk



Jag behövde ett par inomhusskor att ha på Friskis & Svettis. Dessa snyggingar från Reebok kostade 599 kr på rea, nedsatta från 1199. Toppen!

It's like forgetting the words to your favourite song



Har ni en fabulous helg? Själv har jag hunnit med ett och annat idag. I förmiddags var jag och gjorde en synundersökning, jag ska nämligen prova på linser! Det känns jättespännande, eftersom jag alltid haft glasögon. Efter det åkte jag och far från Johanneberg in till stan där jag skulle titta på lite saker. Dels fick jag ett par nya träningsskor, visar de sen, och så var jag på Elgiganten och tittade på digitalkameror. Min Nikon Coolpix P60 går mot sina sista dagar och vad lämpligt att det är 1,5 månad till min födelsedag då? Tittade främst på Canon Ixus, och jag är lite sugen på 220:an. Det blev fika på Espresso House på NK, och medan vi åt hörde vi Lazee uppträda en trappa upp. Och inne på Åhléns såg vi ingen mindre än Emma Wiklund (modellen) som visade sin hudvårdslinje Emma S. När vi kommit hem från stan så åkte en ganska lång tur på pappas motorcykel. Jag älskar att åka på den gamla Hondan. Frihetskänslan, vinden i håret och pirret i magen när det går riktigt fort! Det är underbart. Nu blir det snart middag och créme brulée till dessert. Ha det!

Vendredi, le 2 septembre



Hej kära läsare! Det gäller ju att visa uppskattning för de man har! Idag har jag haft allt för många lektioner i skolan. På "Skolans val" skulle vi gå ut till olika platser i vårt lilla centrum, ta kort på oss när vi stod där och visa för läraren. Ehm, ja. På bilden ovan sitter vi i alla fall utanför Kulturhuset, tyckte det såg lite roligt ut med Conversen. Efter skolan gick jag till bibblan med två klasskompisar och jobbade med vårt SO-arbete. Det krävdes socker för att hjärnorna skulle orka jobba fredag eftermiddag men lite fick vi gjort. Sen gick jag till frisören och fick en välbehövd klippning. Så nu är håret uppklippt och fräscht igen! Älskar känslan efter att man vart hos frissan, och hur håret doftar. Nu lät det ju som att jag inte tvättat mitt hår på 3 år, men ni fattar. Nu ska jag sluta tjöta och fortsätta lyssna på The Smiths. Hörs!

Fairytales don't always have a happy ending



Så här är jag klädd idag!

T-shirt Abercrombie & Fitch, kofta Gina Tricot och kjol från Lindex.

Man the city just ain't so kind tonight



Gårdagens enkla klädsel!

T-shirt Armani, kofta H&M, jeans JC/Crocker och Converse.

IForm-loppet, känslan efteråt...


Hemkommen efter loppet! Svettig och glad!

Det är med stolthet jag skriver att jag tog mig igenom loppet och sprang 5 km på tiden 31,19 min. När uppvärmningen var slut och vi stod i startfållan tänkte jag "vad sjutton har gett mig in på?". Men när starten gått och alla började springa kände jag mig ändå ganska taggad. De första kilometrarna sprang jag nästan oavbrutet och det kändes jättebra. Fram mot slutet fick jag väldigt mycket håll i sidan, men målgången blev på löpande fot. Hela familjen var där (förutom styvbror E) och peppade, tack för ert stöd! Och till er, fina vänner, som lyckönskat. Priset blev en härlig goodiebag med vattenflaska, lite prover, tidningar och t-shirt från Asics. Kanske blir det Vårruset nästa år?


RSS 2.0