Alicante 27/7 - 1/8

Miljö: Jättefin strand och mysig stad. Stora alléer av palmer. Typisk medelhavsarkitektur, det finns både "ruckel" och nybyggda, moderna höghus. Längst ner i stan finns det en fin park med vackra, stora träd. Högst upp i bergen finns en stor borg som ger staden en pampig känsla. Det finns massvis av fontäner!


Utsikt från vår balkong 
Läcker kontrast mellan gammalt och nytt.


Borgen Castillo de santa Bárbara


Stranden


The Simpsons i sand
En konstnär gjorde massor av fräcka figurer i sanden. Förutom The Simpsons så gjorde han en perfekt kopia av Shrek!

Väder: (Juli) Soligt! +35 grader på dagen och +30 grader på kvällen. +28 grader i vattnet (Medelhavet).


Stranden

Befolkningen: Trevliga! Här är det tanterna som är ute på restaurangerna om kvällarna, mot natten kommer de unga. Även om man inte kan språket så förstår de (oftast) vad man menar. Mycket dåliga på engelska dock.

Shopping: Det finns ett stort köpcentrum, Plaza Mar. Och inne i stan finns det också fina butiker. Väldigt mycket skönhetsbutiker, här är kvinnorna mer kvinnliga än hemma utseendesmässigt. Vart de än ska så är det höga klackar. Jag tycker särskilt om en affär som heter Stradivarius, fina kläder till bra priser.


Stradivarius

Kuriosa: Charlotte Perrelli har hus i Alicante.

Sammanfattning: Vi var inte där tillräckligt länge för att se allt vad Alicante hade att erbjuda, men det är en mysig stad med bra förhållanden till sol och bad. Rekommenderar att man lär sig lite spanska innan man åker dit, eftersom de som bor där inte är så bra på engelska.


Kommentarer
Postat av: Mus?

Varför tog du inte kort på Shrek? :o

Emilias man ju!! (Y)

2010-08-02 @ 21:17:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0