Men din blick var mörk och märklig där du stod



Jeansskjorta Gina tricot, halsduk H&M och mina mest bekväma kängor.

Idag har jag i skolan skrivit en hel låt på franska tillsammans med Sofia, texten är lite cheesy men är verkligen nöjd med soundet. Väldigt fint blir det med akustisk gitarr och piano. På tekniken skall vi bygga och rita stolar, kanske inte så avancerat för att gå i nian. Lunchen var ingen större matsensation, men desto roligare var det på gympan med volleyboll. Slutligen hade vi matte och sen trampade jag hemåt på cykeln. Himla bra att man fortfarande kan cykla när vi går in på december månad! Nu tänkte jag läsa lite historia och sen blir det step på Friskis med Emma. Min stora träningscomeback efter allt stök med foten. Taggad!


Grey adorable city by the docks






Kameraproblemet löst. Här är alltså bilder från i lördags. Just nu sitter jag och lyssnar på Deportees och Belle & Sebastian. Vi har vart på Universeum med massa andra 9:or idag, eftersom vi vart med i en tävling om framtidsprojekt. Mitt projekt kom inte med (bara 1/4 del från vår skola kom med) men däremot vann jag ett annat pris. Det var utlottning av lite saker från shopen och helt plötsligt hör vi hur de ropar mitt namn, lite sjukt eftersom det var så otroligt mycket folk där. Och priset var en kubliknande sak som man böjer för att göra figurer, haha. Som någon sa på bussen efteråt, nu har du nåt att pyssla med i alla fall. Jag tänkte ägna resten av eftermiddagen och kvällen till att fixa lite med julklappar, plugga och laga mat.

Eyes that light up, eyes look through you



När jag efter tre dagars tystnad på bloggen äntligen tänker göra något åt saken så är kamerasladden plötsligt försvunnen. Tänkte berätta lite om min helg. I lördags var jag på öppet hus på Ingrid Segerstedt och det kändes faktiskt som en skola jag vill gå på. Gillade allt och det var så fräscht och fint. Såg för övrigt Andreas Wijk där, kändisspotting på hög nivå! Sen åt jag lunch med min far och kollade på NK:s julskyltning, väldigt Londonish. Sen träffade jag Emma och Emilia, vi tog en fika på Espresso House och sen begav vi oss mot Bergakungen. Vi såg på Breaking Dawn... Eller jag satt mest och skrattade hela tiden, vem tycker inte att det är kul med "triangeldramat" och när Taylor plötsligt står och spejar i skogen? Den var också sjukt motbjudande i vissa scener, ni som sett den eller läst boken kan nog gissa vad det rör sig om.
Igår sålde jag ljus till klassresan, pluggade matte och engelska och åt årets första glöggfika med ma famille. På kvällen myste jag med filt, vaniljljus och The Holiday på dvd. Chict!
Denna måndag har vi äntligen blivit klara med modellen till projektet, trots att vi fick stanna en kvart efter skolans slut. Har inte mycket mer att förtälja för tillfället, men stay tuned.

Innan mörkret faller ska jag lämna några varma rader



Vintrig skinnjacka och halsduk från H&M, linne Ellos, kofta Gina tricot, jeans Lindex och kängor Dinsko

Slut på skolveckan, som har varit lite upp och ner. Inte så mycket läxor men saker som fått tankarna på annat håll. Igår var jag och Felicia på EF-möte som hölls i Hvitfeldtskas aula. Jag har funderat en del på att åka på språkresa till England till sommaren, men det blir i så fall med STS. EF verkar väldigt b och onödigt dyra. 
Min fredag började mindre bra med att lektionen var inställd och det var tydligen en omööööjlig uppgift att hitta vikarie. På svenskan hade vi ett seminarium om Strindberg och det var faktiskt mer intressant än vad jag trott. Franskan flöt på bra och när det var dags för lunch slängde jag i mig risgrynsgröt. Vi kollade på en musikvideo med Shakira på spanskan, muy interesante. Nu sätter jag punkt för denna fredag.

Må dina hårddiskar förevigt alltid krascha


Matbild tagen för två veckor sedan

Igår var jag på öppet hus på ett gymnasium och det verkar vara bra. Minuset är att de har ganska mycket estetiska kurser och aktiviteter, vilket jag inte vet om jag är så sugen på. Ständigt denna röra i mitt huvud!
Onsdag idag. Jag och Sofia har börjat skriva en låt på franska i musiken, den kan nog bli riktigt bra tror jag. Dessutom blev vår film i tekniken klar, fast Martin kommer nog rycka på ögonbrynen och skratta åt oss när han ser den. Vi själva var väldigt roade av den i alla fall. Efter lunchen gjorde jag "comeback" på gympan. Och foten klarade av att spela volleyboll hyfsat bra. När matten var slut gick jag hem med Nathalie, åt ostmackor och drack te. Vet att ni älskar att läsa om my fabulous life.


As long as you were with me when the cold winds blow



Tänkte inte säga så mycket om vad jag hade för mig igår. Jag och Emma stöttade och tröstade en vän i nöd, och jag tror att vår vänskap växte ännu lite starkare. Ni betyder mer än vad ord kan beskriva.
Idag var det dag 2 i vårt tradiga framtidsprojekt och alla gruppmedlemmar kan nog vara överens om att resultaten inte alls levde upp till allt slit. Jag vet faktiskt inte riktigt hur detta kommer sluta. Men det kändes som att det var dömt att misslyckas tack vare skolans brist på planering och resurser. Himla trevligt var det däremot att få sluta 12 idag. Den här eftermiddagen tänkte jag se till så att teknik-texten är redo för inlämning imorgon, se på How I met your mother, läsa lite och så. Ikväll skall jag nämligen på "öppet hus" på Sigrid Rudebeck. Exciting indeed. Det återstår att se ifall jag hittar till Bellmansgatan ensam...

Damaged by your hollow heart



Parkas Gina tricot, kofta och kjol H&M, t-shirt Zara och mammas stövlar från Tamaris.

Gunnebo julmarknad








Den här söndagen har gått i julens tecken. Jag och mamma for till Gunnebo slott och trädgårdar där det hölls trevlig julmarknad. Okej, där lät jag som att jag var typ 60+, hehe. Som man kunde tänka sig var det mycket tomtepynt och sånt men jättefina smycken också. Dessutom såldes det massor av julgodis, och vi har nu bestämt oss för att vara husliga och göra eget i år. Tryfflar, mandlar, skorpor etc. Heja heja! Har ni recept mottages de gärna. Vi var också inne i valvet, där jag för snart 4 1/2 år sen träffade några utav mina närmsta vänner på ett skrivläger. Tiden går verkligen fort.

Imorgon börjar jag 10, gottigt.


My sister's keeper


Bildkälla

Igår kväll såg vi på film, My sister's keeper. Många känner säkert igen titeln, det handlar om 15-åriga Kate som har leukemi. Hennes yngre syster Anna har sedan födseln tvingats av föräldrarna att donera benmärg och annat för att rädda Kate's liv. En dag vill hon inte längre fortsätta, och anlitar en advokat för att stämma sina föräldrar. Det är ett porträtt på en familj som mår dåligt men ändå bryr sig om varandra. Gripande och bra, mot slutet var det lite blött i ögonvrån. Cancer är så hemskt.

Idag har vi en solig och fin dag, troligtvis blir det en utflykt och lite stök här hemma. Ha en bra dag!

Änglamakerskan



Läckbergs senaste bok handlar om ett försvinnande år 1974. På påskafton är det uppdukat för lunch när en familj försvinner spårlöst. Kvar finns en liten flicka, Ebba. Ebba återvänder till Fjällbacka som vuxen och en rad händelser inträffar. Patrik Hedström löser fallet med sin fru, författaren Erica Falck som ständigt lägger näsan i blöt.

Jag blev ganska besviken på den här boken. Den håller ett rätt lågt tempo och handlingen var väldigt trist. De historiska bitarna var bra, men överflödiga för själva intrigen. Änglamakerskan är en av de sämre som Camilla Läckberg har skrivit enligt mig.

Ikväll påbörjar jag Brott och straff.

Det enda som krävs är 3 timmar och lite rea



Det är farligt att ta med Josefin in på H&M... Och som ni ser har jag köpt böcker, Brott och straff och Svindlande höjder. Har ungefär 7 böcker på lager nu, det klarar jag mig på i flera månader.

Pick a star on the dark horizon and follow the light





Shopping, shopping, shopping. Jag och mamma åkte in i förmiddags och, som vanligt när det är vi, köptes det mer än vad det var tänkt. Men det var härligt att få komma in till stan lite, här ute i förorten känns allt lite tråkigare på något sätt. Vi fikade på SoHo, som var helt knökat med folk. Det är så himla mysigt där, om än lite dyrt. Vi kom hem för en timme sen i alla fall, och resten av min lördag skall jag bara ta det lugnt. Finns nog inget bättre än helg. 

She said it was all make-believe but I thought you said maple leaves



Jag idag: Välanvända skinnjackan, blus Replay, jeans BikBok, väska H&M och skor Dinsko

Le 19 novembre

Igår hade jag det riktigt mysigt här hemma. Jag bakade chokladbollar, såg på tv-serier (jag följer en hel del..), åt fredagstacos med familjen och läste ut en bok. Recension kommer senare! Jag är ju som sagt ledig på riktigt den här helgen, så idag tänkte jag och mor min åka till stan och köpa mig lite basgrejer. Kanske blir det något annat också. Vädret är riktigt höstigt, med ca 10 plus och moln. Me likey!

T.G.I.F



@Botaniska trädgården, vill inte att hösten skall övergå till vinter...

Den här helgen har jag INGENTING. Inte någon inlämning, läxa eller prov alls. Jag minns faktiskt inte när det senast hände, men det kommer bli så skönt. Vi hade likabehandlingsdag i skolan, det var inte något särskilt. Men jag är glad ändå. Har precis gjort färdigt min NO och nu tänkte jag se de tv-serier jag missat denna veckan; Grey's, How I met your mother etc. Så resten av min fredag blir det bara mys med tv, läsning och sånt. Jag tycker att ni också skall unna er lite lyx idag.

L'aprés-midi d'une eleve

Hemkommen från skolan. Idag har vi bl.a. sett en film om Första världskriget som vi nu börjar jobba med. Hoppas att arbetet blir roligare än vad filmen gav intryck av. Nu måste jag verkligen jobba med NO, som jag bara påbörjade igår. Citerar min vän Axel som citerar någon annan; Live hard, die young.

Någon dag är jag din jakttrofé som du behöver ha


Tumblr_luq7fjnflg1qd3my0o1_500_large
Inspiration från Weheartit.com, perfekt när man har brist på bilder.

Efter två dagars intensivt pluggande hade jag idag äntligen mitt musikprov i klassisk musik, och det gick faktiskt bra. Man kan mer än man tror. Sen sjöng vi lite olika låtar för att bli inspirerade till nästa projekt, och när det var För en lång lång tid sjöng jag för full hals utantill. Mer Håkan på lektionerna! Annars så känner jag mig ganska matt och oinspirerad just nu, och nu när vinterjackan åkt på känns det att vintern snart är här. Nej, nu ska jag sätta igång med NO-uppgifterna. Ikväll skall jag och mamma på modevisning och kundkväll, känns helt rätt en onsdag som denna.


Dimanche, le 13 novembre


Drömmer mig tillbaks till Grekland...

Tänkte uppdatera lite. Idag är det ju Fars dag, så pappa fick sig en hejdundrande present bestående av ett nummer Filter och en påse lakrits. Annars så har jag skrivit på en reklamtext i svenskan och lyssnat på klassisk musik större delen av dagen. Sen var jag och fikade hos mamma och det var trevligt. Visade glatt upp min blå tjockisfot, någon måste ju stå för underhållningen? Nu ska jag läsa lite musikhistoria och sen skall jag på bio med pappa och broder. Vi ska se Tintin och sen blir det middag på Pasta+. Tror det blir riktigt mysigt. Ni som läser får ha en fortsatt bra söndag, vare sig ni pluggar eller bara degar.

And I'll say "I no longer feel I have to be James Dean"


Håkan 6/11-10. Saknade te havs.

Snart slut på denna lördag. Jag har inte vart så värst produktiv idag, fastän jag hade planerat att göra typ femtioelva läxor. Vi var i alla fall hos farmor och fikade kanelbullar i eftermiddags, och det blev en kik i bokhyllan. Försökte vara svår och läsa Strindbergs Röda rummet från 1879, men det gick inte så bra. Ikväll gjorde pappa jättegod middag med entrecôte, rotfrukter och rödvinssås, delikat. Sen såg vi Så mycket bättre och Jason "Timbuktu" verkar så himla go' och trevlig. Tycker att han har vart bäst i programmet i år. Gillar egentligen Laleh men hon är så tystlåten. Känner inte riktigt att det här inlägget blev tiptop så nu myser jag ner mig i sängen med en bok.

111111


@Botaniska trädgården

Vilket magiskt datum att komma tillbaks till bloggen på. Den här veckan har det pluggats en jädra massa. Helgen ser inte heller ut att bli helt skolfri men nu har jag åtminstone matteprovet och kemiprovet gjort och det känns bra. Vad har mer hänt? Igår hade vi skolans "Klassikern" då vi springer 1 mil. Det är 2 varv runt lilla Delsjön. Jag gjorde sällskap med Axel, Emma och Emilia och vi gick mest och pratade med lite löpning emellanåt. På andra varvet så kommer vi till en brant backe och jag rusar ner. På något sett trampar jag fel med vänsterfoten och det knakar till ljudligt. Det gjorde ont men jag kom i hål på haltande fot. Cykelturen hem funkade till viss del och det var inte förrän jag kommit hem och tagit av mig skon som jag såg vilken jäkla svullnad det var på sidan av foten, uppmot vaden. Idag känns foten lite bättre men det är fortfarande ömt och jag har gasbinda runt. Snacka om ironiskt att både jag och pappa stukar foten inom loppet av 1,5 vecka.

Nu sätter jag punkt och tar fredagsmys. Trevlig helg!

Martina-koden



I fredags läste jag ut Martina-koden, en krönikesamling av Martina Haag. Martina skriver om sitt liv som trebarnsmamma och författare/skådespelerska. Det är lättsam och underhållande läsning som lyser upp de ruskigaste höstkvällar. Martina skriver ur en humoristisk synvinkel och man rycks med i texten. Boken är nog egentligen riktad till småbarnsmammor men även 15-åriga jag tyckte mycket om den. Läs!


This night when they say dead become alive




Igår träffade jag Frida, Sofie och Felicia i stan. Det var jättekul att träffa dem igen! Vi gick runt och strosade fram till 16-tiden då vi såg En dag på Biopalatset. Jag åt så mycket godis att det gjorde ont i tänderna. Filmen var godkänd, men boken, som var så himla fin, är ganska svår att fånga på knappt 2 timmars film. Men den manliga skådespelaren var bra i rollen som Dexter. Efter filmen satte vi oss och drack te/kaffe/vatten på Kafé Vanilj. Vi pratade om allt och inget och det var jättemysigt. När jag kom hem vid 21 såg jag och mamma på lite tv-serier och så. En riktigt trevlig lördag!

Idag har jag pluggat musikhistoria, elektrokemi, matte och gjort research till projektarbetet. Tänkte vila en stund och sen blir det dubbelstep med Emma på Friskis. Over and out.

Disney, mys och gotte


Bildkälla

Igår så räknade jag matte och städade ma chambre. Klockan 16 ringde det på dörren och Emma och Emilia steg på. Vi såg på film, pratade, åt middag och så. Den bästa vi såg var helt klart Aristocats, en av mina barndomsfavoriter. Ingen av oss hade sett den på typ 10 år så hela tiden fick man små flashbacks och déja vu. Vid 23 gick de hem och jag kröp ner under täcket och började läsa Läckbergs senaste, Änglamakerskan. Verkar lovande. Nu skall jag äta frukost och sen ut och sälja ljus till klassresan. Sen beger jag mig mot staden. Ha en bra dag!


Plötsligt hamnar man väl under en spårvagn








Mer bilder kommer lite senare, blir så mycket på en gång annars!

Igår var jag, Emma och Emilia i Göteborg, dock inte i shoppingstråken. Emilia hade nya Doctor Martens som var zuperznygga. Vi tog 8an till Botaniska trädgården och där var vi och fotade ett par timmar bland växter och höstiga träd. När hungern började göra sig påmind letade vi upp ett café, men billigt var det inte. Då är det bara att börja promenera, som Maria Montazami säger. Via Slottsskogen kom vi fram till Linnégatan, och det var ren och skär lycka som uppstod när vi såg Subwayskylten! Vi åt varsin 30 cm sub och det var som a little piece of heaven.  Pinsamt var det när vi skulle tillbaka till Korsvägen och "inte hittade" någon spårvagn. En tjej som satt på bänk bredvid kunde inte undgå att höra vårt samtal och till slut sa hon att "Om ni ställer er på hållplatsen på andra sidan går 6an till Korsvägen". Sanna stadsbor är vad vi är! Vi kom till slut hem och då pluggade jag lite matte innan träning på Friskis. Man känner sig alltid lika snygg när man efteråt är genomsvettig och träffar på någon från skolan. Som dessutom är sjukt vältränad. På kvällen såg jag Bonde söker fru och Bron. Grey's får jag se idag istället. Men inte nu, för det är dags att sätta igång med matte och kemi. Sing hallelujah.


Ut på äventyr

Om typ 1 timme åker jag och mina ladies till stan, ska fota mycket! Kommer hem i eftermiddag, ikväll blir det step. Skriver mer senare.

Mardi, le 1 novembre

Mår mycket bättre idag, känner mig frisk och på gott humör. Idag tänkte jag ringa Felicia och ta en promenad, och allmänt njuta av att ha höstlov. Dock blir det kanske lite matte också, har prov nästa onsdag. Ha en bra dag!


RSS 2.0