Happy new year!








© Gula Tulpaner -
Tänk att 2010 snart är slut. Det har för det mesta varit ett väldigt bra år, trots förlust och annat. Kanske blir det en summering, jag får se.

Jag har en ganska lugn nyårsafton. I eftermiddags såg jag och familjen på Sound of music och sedan åkte vi in till stan. Våra gäster har blivit sjuka och de skulle haft med sig förrätten, så då bestämde vi oss för att äta den inne på Brasserie Lipp på Avenyn istället. Det blev en skagentoast, mums. När vi alla ätit upp gick vi mot Lilla Bommen för att se på GP:s fyrvererier. Jag var fast besluten på att testa kamerans fyrverkerinställning, den kan man ju bara använda en gång om året. Det blev ganska snygga bilder faktiskt.

Nu skall vi snart äta middag. Det blir oxfile med sparrispotatis alt. pommes frites och tryffelsås och sallad till det. Annars så ska vi bara umgås och ha det mysigt. Vid tolvslaget skall det skålas med bubbel!

Det var allt för i år, vi hörs år 2011. Gott nytt år!
/Josefin

Skridskoåkning på Heden




Igår var jag och åkte skridskor på Heden med Emma och Emilia. Vi åkte in relativt tidigt och så var vi där ett par timmar. Det var kul att åka skridskor och Emma lyckades göra en snygg rumpa med benen brett isär. Stiligt må jag säga! Fast vi vågade inte åka över till de tuffa bandygrabbarna... På läktaren drack vi varm choklad (äkta kakao för min del!) och fikade. En mycket trevlig dag!


Några kvar att lita på, några kvar att tycka om


Enda bilden jag har tagit idag

God afton! Idag har jag varit inne i stan och stångats med alla andra reahysteriska göteborgare. På Fredsgatan var det helt okej men inne i Nordstan så var det verkligen fullt hus! Men eftersom jag var själv så hade jag inte bråttom. Jag kan faktiskt tycka att det är skönt att shoppa ensam ibland, för då kan man prova t.ex jeans i lugn och ro och ta allt i sin egen takt. Man får helt enkelt bestämma själv när man är "färdig" med en butik. Jag köpte ett par ljusa Crocker-jeans inne på JC för halva priset, två roliga t-shirtar inne på H&M och en Rexonadeodorant inne på Kicks. Bara bra grejer och allt gick loss på 350 spänn! Det är jag mycket nöjd med. Senare på eftermiddagen mötte jag upp mamma, hennes bästa väninna och hennes dotter för en fika inne på Condeco. Det var jättetrevligt och vi mumsade på goa mackor och muffins. Det byttes även julklappar i form av goodiebags! Jag fick framför allt en hårprodukt från Bed Head Tigi som doftar ljuvligt.

Nu på kvällen har jag sett på Bonde söker fru och nu tänkte jag snart gå och lägga mig och läsa lite. Imorgon ska jag åka skridskor med Emma & Emilia på Heden, det blir nog roligt. Vi hörs imorgon, sov gott!


Mellandagsrea står på schemat

Goddagens! Efter en god nattssömn känner jag mig pigg och fräsch. Till frukost åt jag fruktsallad (ananas och banan) och gröt, hälsopoäng på det! Idag tänkte jag åka in till stan och gå på mellandagsrean, jag har ju inte hunnit med det än. Har en del godbitar som jag ska spana efter. Senare i eftermiddag ska jag möta upp mamma och två kompisar till oss för en fika. Egentligen är jag hur trött som helst på att fika, gör man inget annat i Norrland?
Nej men nu ska jag snart gå ner till bussen. Ha en bra dag!

/J

Konfettiregn



Här kommer en outfit från förra veckan, inomhus och utomhus.
Bild 1: Hoodie Stadium, t-shirt Lindex, jeans BikBok, halsband Lindex, boots Dinsko
Bild 2: - " - + mössa och halsduk Boomerang, jacka Team Sportia

The candle burned out













Sedärja! Ett litet bildregn från min jul. I tisdags firade jag jul med pappafamiljen och i onsdags åkte jag och mammafamiljen upp till Ångermanland för att fira jul med släkten. Jag har fått väldigt fina julklappar enligt mig själv. Mestadels pengar, kläder, smycken, böcker, parfym och annat trevligt! Det har varit en ganska traditionell jul med klassisk julmat, Kalle Anka, knäck och allt vad det innebär. Det var jättekul att få träffa kusinerna igen. Det var helt enkelt en bra jul.

Julledighet

Efter en väldigt rolig julavslutning i skolan igår så har jag äntligen jullov! Idag sitter jag hemma och väntar otåligt på att mina betyg ska dimpa ner i brevlådan. Pirrigt.
Imorgon bitti så åker jag och min (halva) familj till Norrland för att fira jul hos mormor med släkten. Jag såg på vädret att det kommer att vara -20 grader på julafton! Brrr...
Jag räknar inte med att blogga något mer tills dess så jag önskar er en riktigt god jul, så ses vi på bloggen den 27:e igen!

Kram Josefin

Fullt upp inför julen



Hej! Vem har tid att blogga egentligen? Jag har haft fullt upp hela helgen. Igår var jag och mamma och handlade julklappar, då hittade vi en jättesnygg skinnjacka för 250 kr på en affär. Så den får jag i julklapp, yäy! Därefter var det tennisträning och den gick jättedåligt. Var lite deppig och jag vet inte riktigt hur jag ska göra med tennisen för det känns inte som att jag utvecklas någonting alls. Samtidigt är det oftast väldigt roligt. I-landsproblem...
Sen så julpyntade vi vardagsrummet och så var vi hos optikern, och nu har jag fått mina nya glasögon! De är från Dolce & Gabbana och jag är jättenöjd. Vi har haft en jättetrevlig och engagerad optiker så ett stort tack till henne för att hon fixat så fina glas till mig som har ett så stort synfel. Jag är översynt och har +9 i styrka, vilket är högt och mer vanligt hos äldre. Nu har jag fått högbrytande glas som är några av de bästa som finns på marknaden!
På kvällen åt vi nachos med kyckling och såg på Robinson och en hyrfilm som heter En galen natt (Date night). Den var ganska rolig.

Idag gick jag upp 8.45 och låg i soffan och såg på Vänner. Sen har jag räknat matte hela dagen, jag har nämligen prov i algebra imorgon. Segt att ha det så sent, man är inte så peppad på att plugga nu. Men jag tror att det går bra, jag känner mig redo.
På eftermiddagen hade vi ett par goda grannar på julfika. Det var jättemysigt, ett perfekt slut på denna helg. Nu ska jag äta thaigryta till middag och börja packa inför resan upp till Ångermanland på onsdag. Vi ska fira jul hos mormor.
Jag vet inte om jag kommer blogga så mycket mer innan jul, men jag tror inte att ni kommer ha tid att läsa heller? Ha det så jättebra, vi hörs!

Josefin

Careful what you wish for



Hej! Idag har det varit en kanonfredag. Jag är nästan helt färdig med matten inför provet, vi hade ingen engelska och på gympan spelade vi badminton vilket var jättekul. Efter skolan gick jag, Emma & Emilia hem till henne och det var dags att byta julklappar. Av Emma fick jag en body shuffle som luktar ljuvligt och en chokladansiktsmask. Lyxigt! Av Emilia fick jag jättefina smycken i form av ett halsband med ett J på och en turkosgnistrande ring. Snofsigt! Tack så mycket tjejer!

Sen så kom min underbara mor och hämtade mig och här hemma har det bara varit traditionellt fredagsmys. Har ätit OLW Sourcream & Bearnaise-chips som var riktigt smaskiga och kollat på Robinson.
Nu ska jag nana för imorgon har jag julklappar att handla, tennisträning och matte att plugga på.

Ha en trevlig helg!
/J

Jeudi, le 16 décembre


Saknar London & Starbucks!

Hej! Känns som att jag måste blogga lite nu, har skjutit på det därför att det inte finns så mycket att skriva om när det gäller min vardag. Jag har fått reda på mina betyg i ett par ämnen och nästa vecka landar alla i brevlådan. Det känns okej, men inte tillräckligt bra om jag ska lyckas komma in på journalistutbildningen. Men det behöver jag faktiskt inte oroa mig för än. På måndag har jag matteprov och imorgon ska jag lämna in en bokrecension i svenskan. Tar det aldrig slut? Min hjärna sprängs om den inte får vila snart.
Som grädden på moset fick jag en jättehård isboll i ansiktet idag. Det var inte meningen att den skulle träffa mig och jag kastade också lite, men absolut inte i ansiktet och inte så hårt! Pinsamt nog började jag lipa också. Försökte att inte göra det men jag blev så chockad och smällen gjorde så ont så det gick inte att hålla tillbaka tårarna.

Annars så mår jag ganska bra men önskar att jag hade mer tid till alla mina fina vänner. Men snart är det jullov och då har man inget plugg att oroa sig för. L to the ovely.

Nu måste jag plugga, ciao!


London, day three











ALLA BILDERNA ÄR TAGNA AV MIG OCH FÅR INTE KOPIERAS!

Lördag 11 dec 2010

Visst har ni sett den romantiska komedin Notting Hill från 1999 med Julia Roberts och Hugh Grant? Filmen utspelar sig i detta område i London så vi valde att spendera vår sista dag på semestern där. I filmen finns det en känd blå dörr, och den gick vi och letade efter längs Portobello Road. Igår var det en marknad där, så det var jättemycket folk överallt. Vi köpte crêpes med nutella, mums. Medans vi åt funderade vi på vart dörren kunde finnas någonstans. Efter att ha letat ett tag gick jag fram och frågade ett butiksträde om han visste vart "the famous blue door from the movie is". Till svar fick jag att den blå dörren inte finns. Gissa om jag kände mig blåst! Han måste ha tyckt att det var väldigt underhållande när den blåögda, svenska turisten undrade vart en dörr fanns. Men som ett kul minne så fotade jag en random blå dörr ändå. Jag sökte på IMDB och fick reda på att den blå dörren såldes på auktion och att den nu finns i Devon.
Efter ett par timmar i det fina och färgglada Notting Hill fikade vi på Starbucks (ljuvlig cappuccino!) och sen så var det dags att bege sig mot Heathrow.

Detta har varit en väldigt rolig semester och London är en stad som jag absolut vill besöka igen! Fina byggnader, bra shopping och trevliga människor. Helt enkelt awesome!

/Josefin

London, day two













ALLA BILDER ÄR TAGNA AV MIG FÅR INTE KOPIERAS!

Fredag 10 dec 2010

Efter en god nattssömn och en nästan lika smakfull frukost (toast+sylt=not good) bestämde vi oss för att se vad London hade för shoppingutbud. Vi åkte underground till Knightsbridge där ett av världens största varuhus Harrods ligger. Och det var precis lika lyxigt som man kunde tänka sig, man vågade inte ta på någonting. Fast jag måste säga att en del saker var skrattretande dyra, som en jättestor gosedjursflodhäst för 995 pund! Man undrar om de faktiskt får sålt allting. Efter Harrods så var vi på Bond Street, Burlington Gardens, Regent Street och Oxford Street för att nämna några. Inne på Abercrombie & Fitch såg all personal ut som modeller och killar gick runt med bar överkropp medans några andra i personalen (med kläder på) stod och dansade på andra våningen. Hela parfymen doftade av deras unisexparfym, som enligt mig är mer av en god herrdoft. När vi skulle dit kände vi doften från 200 m, haha. Men väldigt fina kläder finns det där!
Några av oss var inne på den gigantiska leksaksaffären Hamley's. Dock inte jag, som fick en jättesnygg, svart kavaj på Zara i juleklapp.
Vi åt lunch på en pub vid inte långt ifrån Regent Street och sen begav vi oss ut i vimlet igen. Jag hade hört så mycket bra om Primark på Oxford Street, så jag rusade dit. Det var helt knökfullt och jag blev lite besviken på utbudet. Jag var inte där så länge, men de kläder jag hann se såg lika billiga ut som de kostade.
På kvällen åt vi på en kinesisk restaurang i Soho, och sen slappade vi på hotellet. Då såg vi att det finns en engelsk version av Halv åtta hos mig som hette Come dine with me. Men det här var inte alls lika bra. Gästerna var otrevliga mot varandra, spottade ut maten och gav riktigt låga poäng.
Det var en väldigt rolig fredag! 

London, day one






















ALLA FOTON ÄR TAGNA AV MIG OCH FÅR INTE KOPIERAS!

Torsdag 9 dec 2010

Vi landade tidigt på morgonen på Heathrow. Från flygplansfönstret hade vi sett en otrolig skyline över London, det var verkligen häftigt! Vi åkte underground till Piccadilly Circus där vi skulle leta upp en trevlig pub att luncha på. Jag beställde fish 'n' chips, och det var gott. Efter lunchen åkte vi sightseeing buss genom stan, och det är något av det roligaste och coolaste som jag har vart med om i hela mitt liv! Det går inte riktigt att beskriva på ett rättvist sätt, men det var verkligen mäktigt. När vi åkte runt i stan så såg vi väldigt många brandbilar, polisbilar och främst ambulanser. Det visade sig att 30 000 studenter demonstrerade vid parlamentet, mot höjda universitetsavgifter. Så vi fick inte se Buckingham Palace, vilket var synd. Men samtidigt fick vi se grymt mycket annat, det som bilderna föreställer. Men läckrast var nog Tower Bridge och Big Ben. Vilka fröjder för ögat!
Men var det varmt ute? Oh nej, det var minusgrader och vi blåste nästan bort uppe på taket i 2,5 timme. Men det var det värt!
På eftermiddagen avslutade vi med fika på Costa (som inte var i närheten av Starbucks standard) och sen strosade vi runt på Oxford Street, den stora shoppinggatan. Det var massvis av juleljus och dekorationer. Vi gick in på Selfridge's och tittade lite också. Sen avslutade vi dagen med italiensk restaurangmiddag på Bella Italia.
Det var en grym start på en oförglömlig helg!

LONDON!

Nu är jag äntligen klar med SO-arbetet och igår pluggade jag fysik hela kvällen. Om en stund ska jag möta Nathalie och gå ner till skolan.
Imorgon är det äntligen dags att åka till London! Wow, kan inte riktigt tro det. Jag är borta till lördag eftermiddag, så vi hörs igen när jag kommer hem.

England, here I come!

Pluggy


Foto: Jag - © Gula Tulpaner

Hej! Idag slutade jag vid 12 så jag har pluggat här hemma hela eftermiddagen. Fysik, spanska, franska och lite SO har hunnits med. Nu behöver jag egentligen plugga mer SO (skriver uppsats) och lite matte också men känner mig så sjukt omotiverad och trött så det blir inte riktigt av. Och vips så hamnade jag här!
Nej, men nu ska jag försöka att plugga lite seriöst så vi hörs när vi hörs.

/Josefin

PS: 3 dagar kvar till London! Iiiiih!


Helgen försvann lika fort som den kom

Jag har inte bloggat sen i torsdags. Ursäkta för det, men det har vart så skönt med helg. I fredags så slutade vi ganska tidigt så då skrev jag på SO-arbetet på eftermiddagen. På kvällen tittade jag och mamma på På spåret och några Vänner-avsnitt. Jag hade nästan glömt bort hur underbart den serien var. Tv-historia, helt klart!
Igår så var jag och mamma på Frölunda Torg på förmiddagen och köpte glasögonbågar. Det blev ett par mörkgröna från Dolce & Gabbana. De lär bli jättefina när vi har fått glaset också!
Sen så åkte jag och Alice till tennisträningen, som var jättekul. Vi spelade mycket forehand men också matchspel.
På eftermiddagen träffade jag Emma & Emilia i centrum där vi köpte gotte inför kvällen. Sen gick vi hem till Emilia och såg på SATC 2 och en annan film. Helt ärligt så blev jag besviken på filmen. Det var väldigt glamouröst och lyxigt, vilket jag brukar tycka om, men här blev det bara för mycket. Guldkant på porslinet, 10 klädbyten per dag och utekvällar varje dag är inte riktigt så jag identifierar livet. Nej, den första var mycket bättre!
Idag så var vi på Allum och köpte julklappar. Kan inte skriva vad jag köpte här, men det får ni reda på när Emma & Emilia har fått dem. Till lunch åt vi tex-mex, way too delicious!
Jag kom hem i eftermiddags och nu ser jag på Gossip Girl. Ha en skön kväll!

/Josefin

The times they are a-changin'



Bilder tagna av moi

Hej på er! Tänk att det redan är december. Känns fortfarande som sensommar inombords. Dock inte utomhus, fy så kallt det är! Det spelar ingen roll vad man har på sig, man fryser ändå. Snälla Thailand, skicka lite värme hit!
Idag bakade jag och Emma lussekatter på hemkunskapen. Åh, vilket bra teamwork vi har! Alla blickar dras mot oss, de sjungande kockarna. Sen så tvingade Eva oss att gå till Hemköp och handla en massa mat som andra elever ska ha. Av ingredienserna så gissar jag att de ska göra chili con carne, om någon är intresserad!
Annars finns det inte mycket mer att skriva om dagen. Det var en väldigt märklig lunch i bamba bestående av sönderkokta potatisar och kokt fisk med ägg (!) i någon form av sås. Det var inte nyskapande och exotiskt, bara weird.
Nu är det bara en vecka kvar tills London! Åh, det är verkligen ljuset i slutet av mörkret. Det kommer bli något utöver det vanliga, det är jag säker på.

Have a wonderful december evening!

RSS 2.0