Le 30 avril

Guten morgen! Hade kunnat börja det här inlägget med klichéer som "jag är som pånyttfödd" och "jag känner mig som en helt ny människa". Tror jag skippar det. Hade en riktigt trevlig dag igår på Varbergs kurort. Var på två orientaliska pass med qigong och yoga, badade i varm saltvattenspool, gymmade (jo, faktiskt!), promenerade med min äkta bro vid stranden och åt massvis på buffén. Som sagt, c'était très bien. Idag är det Valborg och vackert väder, skall jobba ett par timmar och ikväll blir det festligheter och cortègen med vänner. Ha en hejdundrandes Valborg!

Tänkte först gå runt det, tänkte råka springa på dig

Varning för emo-inlägg! Igår var det lördag och jag spenderade större delen av dagen med mig själv. Tog en promenad med Shout Out Louds och Säkert! i öronen och tänkte på relaterade barndomsminnen, ni vet så där som det alltid är i filmer. Gick ner till sjön, satt där en stund. Hem igen och var utelåst. Satte mig då på altanen och lyssnade på P3 där mops-Kitty höll full rulle. Räknade matte och gjorde annat som ingen här bryr sig om. Blev typ en "söndagslördag" men anledningen är att vi idag skall ner till Varbergs kurort! Det blir lite bad, träning och go middag. Tror det kommer bli jättekul, dessutom var det ett tag sen jag sist träffade mina styvsyskon som jag saknat. Imorgon är det Valborg dessutom, måste hitta på något att göra. Nåväl, ha en jättebra dag mis amigos!

History repeats it self and it seems like this I just never learn

Rubriken kommer från den underbara låten Beat heart med Moto Boy som vart min trygga punkt den här veckan. Det har vart ett sånt stök med filmprojekt, redovisningskväll, matteplugg etc. Så helgen är minst sagt välkommen. Igår var jag även och jobbade första gången i mitt liv. Har fått ett litet kneg på företaget där pappa jobbar med kopiering av papper, organisering och så. Dock inget permanent, men jag är väldigt glad ändå. Något annat jag är glad över är alla vitsippor som blommar nu, ja ni ser ju själva. Jag, Sofia, Axel och Johan tog oss en promenad efter lunchen och det var ju fasligt trevligt. Jag måste också bara nämna lyckan över att sätta på P3 och höra Jason, Kodjo och Ginas välbekanta stämmor igen. Decembernostalgi. Nu tänkte jag bara leva livet. Ha det bra gott folk!

Punctured bicycle on hillside desolate

Det är projektvecka i skolan och vilket hittills inneburit ganska lite skoltid. Igår träffade jag Foff i stan på eftermiddagen. Vi drack kaffe i Haga, tog igen det som hänt sen sist, strosade runt och hade det alldeles utomordentligt trevligt. Vi gick även förbi Schillerska, längtar som jag vet inte vad. Idag har jag och Emma stökat i mitt kök, vi skall nämligen redovisa en matlagningsfilm på skolans öppet hus imorgon. Vi lagade brunch, dock blev det mer skratt och fjanterier än matlagning och filminspelning. Så det blev brunch kl 14.30. Men jaja, gott blev det! Sen for hon hem, jag satt på altanen och pluggade lite och nu är det nu. Borde plugga mer, men jag får se. Har blivit en orutinerad gangstah (krydd). Adjö och tack för att ni orkar läsa mina svamliga inlägg!
För övrigt hade jag en fantastisk dröm inatt. Men det bästa med den är att jag kan hålla den alldeles för mig själv.

Dimanche, le 22 avril

Söndagar, bitterljuva på något vis. Det vettigaste jag gjort är att ha målat naglarna, läst i den urdåliga Hanteringen av odöda (eftersom vi läser den i svenskan är jag så illa tvungen) och nu har jag spenderat några timmar med att göra step-koreografin till egna gympalektionen. Det tog tid och kraft men nu är det färdigt, gött! Ska bli intressant att se mina kära klasskamrater göra cha-cha och höga knän. Nu skall jag duscha för andra gången idag och så borde jag räkna matte (vilket jag förmodligen inte kommer göra)! Adios!

Le 21 avril

Mmmmmm en TJOCK och GRÖNGUL korv!!!!! Förlåt.
Tjohejsan! Visst är det grymt med helg? Vaknade tidigt och såg klart filmen jag påbörjade igår, 50/50 (Joseph Gordon-Levitt...), himla bra. Gick ner till Friskis och tränade, åt många mackor väl hemma igen. Eftermiddagen har spenderats med min mor i Alingsås. Vi har fikat, shoppat lite grand och haft det bra. Blev lite Per Gessle i bilen, vilken fantastisk låtskrivare! Eller vad säger ni om "Chalallalalalala heyheyhey" eller "Här är jag, idag är det min födelsedag!"? Tralligt och trevligt är det i alla fall. Nu inväntar jag middag och ikväll skall jag bara ha det bra. Adjö!
Psst... Idag är jag minsann 15 1/2 år gammal! Det firar ni väl?

To call for hands of above to lean on

Gammalt ur inspirationsmappen, från Weheartit
Fredag kväll! Tänkte skriva lite om min dag. Hoppade nästan av lycka när jag såg att Pulp Fiction kommer på tv ikväll (inatt) och slängde genast iväg ett sms till Emma, som vaknade av det klockan tio över åtta. Skolan var som vanligt, inte mycket att tala om. Gulaschgrytan smakade inte gulasch. Efter en knasig spanskalektion gick jag, Emma och Emilia hem till Sofia. Vi åt kladdkaka, såg på Bert och hade det fasligt roligt. Träffade också Sofias make ett kort slag, sicket gulligt par! Denna afton har jag lagat middag till min family och sett på television med mor. Nu tänkte jag se en film och tända lite vanilj-ljus, ha en fortsatt bra kväll allesammans!

Got the spirit lose the feeling take the shock away

Snapshots med vårblommor och U2 t-shirt från Frankrike.
Hej bloggis, tänkte dra iväg ett blogginlägg till min stora läsarskaras stora glädje! Sitter och lyssnar på Joy Division, har precis lagt undan matteboken och hör hur broder min lagar middag. Tänker också tillbaka på min dag. Idag har vi haft första delen av det nationella provet i engelska. Det gick nog bra. Resten av dagen har vi redovisat våra fördjupningar om religiösa symboler i kultur. Mio min Mio, som jag presenterade, gick hem hos Madde. Hoppas hon är lika glad när hon sätter mitt betyg som hon var när jag visade ett klipp från filmen! Gick hem, känslan av att kunna ta av sig skinnjackan i eftermiddagssolen... Har gjort franskaläxan, bakat kokostoppar från Hälsokokboken och sett på ett gammalt Grey's-avsnitt. För övrigt känner jag att min studiedisciplin är rätt kass. Jag menar, man tar ju alltid itu med det till slut, men skjuter på det så mycket som möjligt. Har inlämning på en svenskanovell om två veckor som jag inte ens börjat med. Äsch, allt löser sig och så tar man en Riesen. Jaja, nu skall jag inte ta upp mer av er tid på detta fjanteriet. Adios!
(skrev det här typ 1 1/2 h innan publicering så ni slipper oroa er över mina middagsrutiner)

Den allvarsamma leken

Jag har skrivit en liten "bucket list" gällande böcker jag vill läsa, mestadels klassiker. För att inte missa någon så googlade jag runt lite och den titel som nämndes överallt gällande lästips var Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. Jag vet att Felicia ofta nämnt honom när vi pratat böcker så jag lånade den på bibblan - saken var biff. Boken handlar om Arvid Stjärnblom, ung journalist i det tidiga 1900-talets Stockholm. Han blir förälskad i Lydia Stille, men hon gifter sig med en annan man. Arvid blir självklart bestört men så småningom träffar han en annan kvinna. De lever i ett äktenskap som egentligen är mer vänskap och omtanke än kärlek. När Arvid och Lydia träffas tio år efter hennes giftermål finns känslorna från deras ungdom fortfarande kvar. De bestämmer sig för att inleda en affär - en allvarsam lek (där fick jag till det!).
Jag tyckte att detta var en jättebra bok som känns väldigt modern för att vara skriven år 1912. Den är intressant och lagom lång, det blir aldrig långrandigt eller tråkigt. Ett änna bra boktips!

Mon premier fois en France


Hej bildregn!
Sedan två dagar tillbaka är jag hemkommen från Frankrike. Jag har som bekant bott tillsammans med Emilia och hennes mosters familj i Toulouse en vecka. Åh vilken resa, helt otrolig. Vi har fått uppleva så mycket och höra så mycket franska, dock talar de i ljusets hastighet. Vi har cyklat iklädda randiga tröjor och basker längs kanalen, ätit croissanter med nutella till frukost, dansat till fransk musik, fått cirka tusen kindpussar, ätit gåslever, febrilt slått i franska ordboken, blivit jagade av franska pojkar, vandrat i Pyrenéerna, ätit rosa macarons vid fontänen, åkt Metro, spelat kort i åskväder, fått shortsbränna, strosat förbi crepes-stånd, tagit skydd på ett patisserie i ösregn etc etc etc, skulle kunna fortsätta hela kvällen. Detta har verkligen vart en av de bästa resor jag gjort och jag är så glad att jag fick göra den med Emilia. Efter att ha spenderat dygnet runt med dig i sju dagar är jag inte ett dugg less.
Igår började jag projekt "träna bort Toulouse-maten". Mon Dieu, livet är alldeles för gott ibland.

Bon voyage!

Hejsan. Jag sitter just nu i min säng, ryggsäcken och resväskan är packad och det är lugnt och stilla. Om mindre än en timme åker vi till flygplatsen. Det känns väldigt pirrigt, nervöst, roligt och spännande. Samtidigt kommer jag sakna min familj och mina kompisar, att ta farväl i skolan var jobbbigt. Men jag har Emilia med mig och det är bättre än bra, det känns väldigt tryggt. Vårt plan till Bryssel går kl 17.30, sen blir det lite väntan, och så är vi framme i Toulouse sent ikväll. Aaaah shit, Frankrike!!! Skall prata typ världens finaste språk i en vecka. Men just nu super jag in "hemma", för hit kommer jag inte tillbaks tills dess. Ja, detta var nog ett av de konstigaste blogginläggen någonsin men jag känner mig rätt konstig också. Nåväl, ha en jättebra påsk och ta hand om Svea rike åt mig. Kommer saknar jättemycket, ni vet vilka ni är! Jag är hemma fredag den 13:e, med en fabulous resa i bagaget. Och fransk senap.

Mardi, le 2 avril

Hej cyberspace. Idag har vi haft studiedag, vilket varit himla trevligt. Vaknade av marimba och grävskopor kl nio, åt frukost och dansade runt i la casa. Efter en dusch trampade jag iväg till skolan, där Axel mötte mig och vi gick hem till William. Vi kollade på film och chillade på livet och så. Prima. Trampade hem igen, satte mig ute i solen och lyssnade på musik. Nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra men jag reder mig väl. Hoppas er dag vart bra!

Heaven knows I'm miserable now

Sorry att jag är lite off på bloggningen, men jag tror inte att ni gråter för det? Nåväl, här är en liten rapport om min helg. I fredags var det VI-dagen. Hmm ja, vad man har den för är oklart men det handlar om likabehandling. Såg en jättedeprimerande flamländsk film om Aspergers och mobbning, kombinerat. Desto roligare var det efter skolan. Jag och Emma gick till bibblans café och chillade på livet, sen var vi på ett Groove-pass. Det är totalt mambo-jambo men väldigt svettigt och härligt. Kollade på Firman, Tom Cruise á la 90-tal med far och bror på kvällen.
Igår var jag i stan en sväng. Det var vårfest på Avenyn, riktigt party, fast så kallt i blåsten att man hellre gick inomhus. Köpte två Jane Austen-böcker för ynka 40 spänn, hurra! Var och drack kaffe hos farmor också. Såg The girl with the dragon tattoo igår. Daniel Craig var bra som Blomkvist, dock är jag väldigt besviken (men inte särskilt förvånad) på tolkningen av Lisbeth Salander. Ja, ni får se för er själva helt enkelt.
Idag sov jag ovanligt länge. Har lyssnat på The Smiths, förberett SO- och NO-redovisningar plus lite engelska och börjat packa till Toulouse. På torsdag åker jag, galet!

RSS 2.0