To be honest and just foolish won't make you wanna stay

Hade en väldigt kort skoldag idag på två lektioner. Först bild då jag fotade lite blandat och som vanligt diskuterade jag, Sofia och Linnea den bedrövliga NRJ-musiken (oj vilken tant jag är..). På hemkunskapen presenterade min grupp och jag vår fiskrätt; ugnsbakad lax med hummersås och pressad potatis. Trots lite snålt med råvaror blev tror jag alla blev nöjda. Sen gick jag och Sofia hem till henne och därefter upp till Wendelsbergsparken. Sofia fick vara min modell till mitt bildprojekt då jag tänkt fota lite olika teman. Inspiration till denna plåtning var bohemiskt, First Aid Kit etc. Visst blev det fina bilder på Sofia?
Efter det for jag hem, studerade, såg Top Model och Project Runway och sen cyklade jag ner till Friskis och gick på step. Det var gött och nu tänkte jag se lite How I met your mother. Ha det top notch!

Mardi, le 28 fevrier

Har tigit dessa två dagar, mest för att det inte funnits något särskilt att skriva. Idag hade vi jobbig cirkelträning på gympan, tuppvikarien och lunchen efteråt smakade bra men såg ut som Finnsjövattnet. Vi avnjöt den tillsammans med favvolärarna Marina och Jenny, angenämt. Resterande lektioner är ointressanta.

Imorgon slutar vi lunchtid så jag skall ha en photoshoot med Sofia till mitt bildprojekt. Fierce!


Dimanche, 26 février

Skinnjacka Culture, kofta Gina tricot, blus Saint Tropez, mammas mössa, halsduk Macy's, pappas gamla Ray-bans, jeans BikBok och tumvantar och tygpåse.

Där lärde jag mig gilla Everybody hurts

Har haft en riktigt bra söndag. Började dagen med lite läsning i fysikboken, sen for jag och mor iväg på en liten visit till Eriksberg. Vi strosade runt bland de höga husen, fikade på ett konditori och blickade ut över vattnet, Masthuggskyrkan, Älvsborgsbron etc. Väldigt fint! Det var lite småkyligt men solen sken för fulla muggar så det var skönt. Tycker lägenheterna där är så himla fina, särskilt de gula husen. Vi åkte hem igen och jag stack iväg och tränade. "Groove", en lite new age-aktig dans med yogainfluenser där ingen rörelse var fel, man fick göra ganska fritt i 75 min. Det var jättekul så det skall jag gå på fler gånger. Dessutom är jag helt mör nu efteråt. Något annat som förgyllde min dag var att hitta Markus Krunegårds senaste singel på Spotify. Snaaart nytt album! Skall stryka tvätt framför Kontoret nu, adjö.

Use your heart as a weapon

Inviger vårig skjortblus från Wefashion.com

Har idag inte gjort många knop. Promenerat, ätit plättar med citron, läst ute i trädgården och druckit varm choklad med grädde. Med andra ord en lugn och go lördag.

You can find the spark that guides you home my friend

Igår var en redigt bra dag. Först skola; mattevikariens namn led till stor diskussion (Kurre eller Ruffe?), vi hade skrivning i futurum på franskan, kulinarisk upplevelse med risgrynsgröt till lunch osv. Det blev lite handel på Hemköp, jag och Emma rusade hem till henne för att hon skulle stöka och efter det gick vi hem till Sofia och gjorde oss i ordning. Mötte Emilia och hennes Ledin-taggade päron på bussen mot stan. Utan vuxna kom vi fram till Jensen's Böfhus (även kallat Böfhouse) där vi åt middag för att fira Emilia 16 år. Satt vid ett bord bredvid brasa och samtalade om livet med delikat mat precis framför näsan. Mätta var vi hemma hos Sofia igen men ingen födelsedag utan efterrätt! Så vi slängde ihop en chokladkaka med smält hallongrädde till tonerna av First Aid Kit. Emilia fick öppna presenter och var nöjd. Kvällen avslutades med Bert-avsnitt nedbäddade i mysiga gillestugan. Vad kan jag säga mer än att vi måste vara "The fantastic four".

Vårkänslor

Snön är borta och solen skiner. Trodde aldrig att man kunde bli så lycklig av att se grönt gräs. Jag är sjukt pepp inför vår med allt vad det innebär. Skinnjacka, converse, solisar, Frankrike... Hade prov i ekonomi idag, tror det gick bra. Dessutom valde vi motiv till våra klasströjor. och jag tror inte att det var förrän nu med snack om avslutningsfoto och allt som jag inser hur mycket jag kommer sakna min klass till hösten. Jag tycker liksom om den, även fast vi är smått dysfunktionella. Vad skall jag ta mig till när jag inte längre kan träffa mina bästa vänner varje dag? Nej usch, jag vill inte skriva mer om det för då börjar jag nog grina.. Resten av denna prinsesstorsdag skall jag plugga lite franska och chillaxa. Imorgon blir det äventyr.

True story

I bamba efter en lunch med kycklinggryta;

William: Jag tror jag har vitlöksandedräkt.
Emma: Jag vet inte, jag luktar bara allmänt vidrigt.


Lundi, le 20 février

Så var man tillbaka i Ekdalas underbara klassrum igen. Känns som man aldrig vart borta! Hade en diskussion i SO om "Sverige i EMU - ja eller nej?" idag. Gick la sådär, eller det kändes bra när jag väl satt där men nu i efterhand så vet jag inte. Jaja. Annars har dagem rullat på utan några större händelser. Laddar redan nu för helg.

Kort och gott

Imorgon är det skola igen. Känns inte helt kul men "a man's gotta do what a man's gotta do". På mina 6 vakna timmar har jag ätit lång frukost, duschat, läst bloggar, pluggat SO (Ekonomi), vankat runt i huset och vart ute pch pratat med Felicia. Nu skall jag slänga på mig träningskläder för jag och broder Erik skall ner till Friskis och gymma. Fett.

Luftslottet som sprängdes

Nu har jag äntligen läst ut hela Millennium-trilogin och tänkte skriva en kort summering.
De flesta är bekanta med historien om Mikael Blomkvist men absolut främst Lisbeth Salander. En liten kvinna med draktatuering och rikligt med piercingar som råkar vara en av världens bästa hackers. I första boken korsar hennes vägar den orädde journalisten och kvinnokarlen Mikael Blomkvist som gräver i ett ouppklarat försvinnande i Hedestad. Dessa två inleder en ovanlig vänskap som skall hålla i sig framöver. Lisbeth har ett mystiskt förflutet och är omyndigförklarad. Andra boken kretsar kring hennes bakgrund och när en av journalisterna på Millennium och hans fru hittas mördade misstänks hon för brottet. I tredje boken löses hela härvan upp.
Stieg Larsson har en väldigt fängslande och bra beskrivande stil genom hela trilogin. Böckerna är rätt långa (Luftslottet... är 704 sidor) men de två tidigare har varit intressanta från början till slut. Men denna avslutande del, som skall "blow me away" är på tok för långdragen och stundvis rätt trist. Det är inget större fel på handlingen men intrigen är inte intensiv och det blir väldigt mycket utläggningar hela tiden. Vissa av bikaraktärerna har enligt mig fått väl stor plats. Jag är övertygad om att denna bok hade kunnat kortats ner betydligt och ändå hålla god kvalitet.
Dock bör jag tillägga att detta är en fantastisk berättelse och att de inte liknar något annat jag läst. Strunta i att se filmerna (no offense, Noomi) för Michael Nyqvist är verkligen ingen bra "Kalle Blomkvist".

Vårkänslor (eller nåt)

Kände mig oerhört rastlös idag då jag mest satt hemma och häckade. Så jag begav mig själv in till stan. Från Kungsportsplatsen tog jag 3an till Stigbergstorget. Hade sett på Bengans hemsida att det var rea i butiken och det var riktigt. Köpte två skivor; Between two lungs med Florence + The Machine och The big black and the blue med First Aid Kit. Mycket nöjd gick jag sedan upp mot Masthuggskyrkan och kom dit strax före solnedgång. Har aldrig varit däruppe på berget förut men blev smått överväldigad av utsikten. Kände mig som värsta Håkan Hellström (omslaget till 2 steg från paradise). Det var himla fint i alla fall. Och vad underbart att kunna ha fodrad skinnjacka och lämna mössa och vantar hemma! Jag gick runt på lite gator i kvarteret innan jag tog vagnen till Grönsakstorget och åkte hem med far. Han tvingade in mig på Hemköp och nu är vi hemma. Nu; knapra på nötter och se på OC innan middag.

En hälsning från ett svartsjukt hånfullt hav

Idag har jag varit med Elmo. Jag gick hem till henne i snö och regnrusk, mascaran hamnade lite överallt. Vi gjorde upp hemlighetsstämplade planer och fjantade oss. Sen for vi in till stan och köpte mestadels hemlighetsstämplade saker. Vi åt fenomenal thai-lunch och från vårt bord kunde vi se två väktare springa i full fart mot Design Only och ta fast en man. Dramatik, jovisst! Strosade runt på Kungsgatan och jag köpte ny mascara, föga intressant. Dagen avslutades med varm choklad och 1/2 hallonmuffin på Espresso House. Det var en jättefin dag i jättefult väder. Åh vad jag tycker om dig.
Ikväll har jag änna lagat mat, ugnsbakad lax med hummersås och pressad potatis. Fick finfin kritik från familjen.

Det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Idag har jag åkt skridskor med Alice, skickat in ansökan om sommarjobb hos kommunen, ätit lunch och glott på HIMYM. Skall träffa Alice igen senare för filmkväll, men nu blir det sträckläsning av Millennium.

Folk säger att allt är för konsten

Igår var det alla hjärtans dag och en inte helt vanlig tisdag. På förmiddagen var jag och Emilia på gymmet, sen sa vi farväl för hon befinner sig i Norge resten av veckan. Jag skyndade mig hem och det var kaos med dusch, packning och dessutom missade jag bussen två gånger för att jag inte hittade mitt busskort och ingen var hemma. Fick typ en panikattack men pappa kom hem, hittade det och sen åkte vi in. Träffade Felicia och Sofie nästan en timme efter utsatt tid, och stöket glömdes ganska snart bort. Vi åt superb lunch på Le pain francais och strosade runt i lite olika butiker innan vi tog pendeln hem till dem i Lindome. Resten av eftermiddagen och kvällen bestod av sällskapspel, prat, modeprogram på tv, god middag, massa te etc. Ola Salos prestation på Grammis var förbluffande dålig så vi sov istället. Åt frukost och såg på film imorse, sen tog jag bussen hem. Så himla tråkigt att vi ses med stora mellanrum nu när skolan är jobbig, men det är alltid lika roligt och trevligt när vi väl ses. Goda vänner sen snart 5 år tillbaka, gillar er fortfarande lika mycket.

16-årsmiddag för Emma


(Lade till och med ut en bild på mig! Inte ofta det händer. Kanske håller på att krypa ur mitt skal?)
Mon amie, mi amiga, my friend, min vän Emma fyllde 16 bast i lördags! Självklart kunde detta inte få gå obemärkt. så Emilia och Sofia kom hem till mig på eftermiddagen. Vi förberedde en trerätters middag (med välkomstdrink a la Maria Montazami och allt!) som avnjöts när Emma anlände kl 17.20, aningen sen. Allt blev jättegott och vi kände oss som riktiga masterchefs. Bäst var kanske efterrätten; vit chokladmousse med tropisk fruktsallad. Vattnas i munnen när jag tänker på den. För att inte glömma Emmas presenter; en smoothiebok, en ögonfransböjare, en babyliten väckarklocka och ett jättesnyggt iPhone-skal. Vi såg på TV4s underhållningsprogram och sen blev det ett minimarathon med Solsidan. Innan vi somnade låg vi och pratade, alla nerbäddade med täcken och kuddar. Hela kvällen bestod egentligen av bra samtal, mer eller mindre allvarliga. Nanade till halv nio imorse, åt mackor och drack te till frukost och sen åkte alla hem. Jag är så stolt och så glad över att ha vänner som er, all min kärlek.
Nu lyssnar jag på musiken från Amelie och längtar till morgondagen. Borde lägga mig tidigt så den kommer fortare.

Color the trees color the ocean

Nya stövletter, H&M
Intensiv och rolig jympa på Friskis kan vara det bästa att starta dagen med. Efteråt var jag och shoppade lite smått med mor och bror på en outlet. Snygga byxor och en topp blev det. Har bakat en smal morotskaka på eftermiddagen och nu ser jag på film. Har inte mycket mer att tillägga just nu, ha det!

Uppe med tuppen (typ)

Vaknade pigg som en lärka för 15 minuter sen, hej lördag! Firar med jympa på Friskis om en timme, hurtbulle or what?

Lovets början

Tänkte berätta om mina två senaste dygn här på planeten Jorden. Igår var det nationellt prov i svenska (uppsats) och jag skrev tills hjärnan lade av. Är själv inte så nöjd med resultatet men jag gjorde mitt bästa i alla fall. Sen belönades vi med Tosca på Göteborgsoperan. Hade aldrig vart på opera förut, kanske inte var min kopp te heller men en riktig upplevelse! Var himla flott. Nåväl, sedan begav jag mig tillsammans med Sofia och Emilia (Emma och Linnéa dumpades i Nordstan) på lite ärenden som inte bör nämnas med tanke på ett av mina största fans här. Vi gick in och vände på Starbucks, smockfullt. Så Espresso House på NK fick duga gott och väl för varsin latte. Sen for vi hem, jag med ett skofynd som jag kan visa upp mañana.
Idag, fredag. Sista skoldagen innan ett välförtjänt februarilov! Traskade till skolan med Morgonpasset i lurarna. Hade en uppfriskande fysiklektion, not. Därefter matteproblem, svenska och franska. Åt hamburgare (nej, handburgare!) till lunch i bamba för första gången på minst 5 år. Ja till och med hemkunskapsfröken ville inte missa denna festmåltid. Vi fick sluta tidigt och denna eftermiddag har jag varit med Emilia. Vi lånade böcker på bibblan, drack te och pratade, planerade lite på vår idrottslektion etc. Sen lekte jag masterchef och slängde ihop godaste tortillapizzan . Timbuktu var lika gullig som alltid hos Skavlan och nu avslutar jag kvällen med att slötitta på första Millenium-filmen med mor. Snart läggdags.

You got a fast car and I want a ticket to go anywhere

För två timmar sen pustade jag ut efter att ha stressat ihjäl mig det sista på matteprovet. Jag får alltid en väldigt märklig sinnesstämning efteråt, gick det bra eller gick det egentligen helt åt pipan? Hur som helst är det gött att ha det gjort. Nu är det "bara" två prov kvar innan lovet, imorgon bitti kl 8 är det uppsats i svenskans nationella prov. Mäh. För övrigt dansade vi foxtrot på gympan idag, det var faktiskt rätt kul. Och om någon är intresserad luktar min tröja hemkunskap från dagens lektion då vi gjorde kycklingwok. Den dagen skolan skaffar fläktar i salen... Skall snart iväg och träna step och ikväll blir det te framför Sveriges mästerkock. Det var väl det jag hade att berätta.

Don't you look for me because I could be anywhere

Dricker te och smaskar på en muffins med mamma framför Project Runway. Äntligen har det börjat igen, hurra! Idag har jag för övrigt haft mitt första nationella prov för den här terminen, är lite svårt att säga hur det gick men förhoppningsvis bra. På gympan bjöd Bernt upp till dans, bugg till gamla Elvis-covers! Det var nog det mest intressanta från min skoldag. Har pluggat matte ett par timmar, prov imorgon. Känns lite nervöst men jag har pluggat mucho och vill mest bara ha det gjort. För nästa vecka är det äntligen lov! Har börjat spika lite planer, men grundtanken är att spendera tid med nära och kära och att vila ut. Dör lite när jag tänker på't.

Samedi soir, le 4 février

Bildkälla
Har hunnit komma ner i varv lite efter att Emma, Emilia och Sofia varit här på filmkväll. Vi har spelat brädspel. ätit pappas goda gryta och kollat på Let me in och lite på Hangover 2. Skall lägga mig snart och läsa, imorgon blir det en hederlig pluggdag. Natti.

Bezt

Kvalitetstid med bästa kompisen; rymdgeometri. Det ryktas om filmkväll lite senare..


And you'll be my Gram and my Johnny too

Fredag kväll. Känns som veckan gått väldigt fort trots att jag knegat med plugg och nog vart lite off. Men nu är det helg och förutom lite härlig tid med matteboken ser den ut att bli riktigt bra. Ett fint ljus har lagt sig över den vita snön som hängt i två veckor. Vinter kanske inte är så pjåkigt ändå. Äsch, who am i kidding, jag vill ha vår och traska i röda Converse igen.

Mercredi, le 1 fevrier

Jag lever. Men dagarna blir något slags töcken. I måndags slutade vi tidigt så jag firade med latte på Johnsens tillsammans med Emma, Emilia och Sofias goda sällskap. Dessa härliga fruntimmer skall jag vara med efter skolan imorn också. Det gäller att ta sig genom plugget tillsammans, nästa vecka har vi 4 prov på 3 dagar. Uuuh. Annars har jag inte gjort nåt särskilt makabert dessa dagar förutom 2 steppass på Friskis. Nu skall jag fortsätta se på mästerkocken, på återseende.


RSS 2.0