The Oscar's most beautiful looks



Bilder från Seul

Natalie Portman
: Ja, vad ska man säga? Det bara lyser om henne! Klänningen är jättefint skuren och färgen är väldigt vacker mot hennes ljusa hy. Sminkningen och håret är naturligt och chict. Gorgeous!

Scarlett Johansson: Det här är verkligen jätteläckert! Klänningen kommer från Dolce & Gabbana och ser ut som att vara gjord för henne. Gillar brytningen med den enkla stylingen. En riktig 10-poängare!

Lundi, le 28 février

Da

© Gula tulpaner -

Vilken bra start på veckan! När jag bara vart på Furetti en kort stund kommer min mamma och hennes bästa kompis S in i butiken. Mamma hittade ett par jättefräcka stövlar (som i boots, inte gummistövlar) som hon antagligen köper imorgon. Sen åt vi lunch tillsammans på Le Pain Francais. Det blev en god paj och till efterrätt, en macaron! Har velat äta en sån hur länge som helst, och den motsvarade alla mina förväntningar. Åh så gott, det måste jag lära mig att baka. Cupcake, du har mött din överman.
På eftermiddagen fick jag uträtta lite ärenden, jobba med skoluppgiften, prismärka m.m. Jag trivs verkligen jättebra på min prao-plats.
Nu skall jag inte vara uppe allt för länge till innan det är dags att nana.

Och det här är till dig, Sofie! Ett stort, stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du fick en jättebra dag, jag saknar dig. Kram från moi!

/Josefin

Om himlen finns är jag förlorad





© Gula Tulpaner -

Dessa bilder tog jag när jag gick genom stan i fredags. Underbara, vackra Göteborg.

Something you may need when you feel sad and grey


© Gula tulpaner -
Hallå där, en liten update kommer här! 4 praodagar på Furetti är avklarade. Idag har vi mest sålt skor, varav ett par boots som min självaste styvmamma köpte. Nice! Lunch åt jag på thairestaurangen i Arkaden. Kycklinggryta med ris och vårrullar, mjao. Ikväll skall jag slöa (som jag gjort alla andra kvällar den här veckan), och ha det bra. Tror att jag håller på att bli sjuk, igen. Snälla söta immunförsvar, bekämpa viruset. Har inte tid till att vara sjuk.
Inspirerande inlägg, huh?

/J

Le 23 janvier


© Gula tulpaner -

God afton! Ja, det blir en lite sen uppdatering innan det är dags att nana. Det är ju trots allt lillördag!
Tredje PRAO-dagen på Furetti. Det var inte så mycket kunder just idag, så det hoppas vi att det blir ändring på tills imorgon. Det har varit en ganska vanlig dag, inte något särskilt utmärkande förutom att jag åt lunch på Mediterraneo tillsammans med min pappa och styvmamma. Det var både trevligt och gott! Jag åt en pasta med champinjoner (herregud vad trött jag är, var tvungen att tänka efter hur champinjoner stavas!), sparris, tryffel och ruccola. Ni hör ju. Efter "jobbet" var jag inne en kort stund på bokrean, men hittade inget särskilt. Skall ta mig en ordentligare titt när antalet köpsugna minskas. Nu på kvällen har jag ätit middag, sett på Halv åtta hos mig och Sveriges Mästerkock och haft det bra.

Nu skall jag träffa John Blund. God natt!


Tjena mittbena!



Idag har jag vart hos frisören och klippt mig. Det blev en "städning" av slitna toppar, och så har jag bytt bena till en mittbena. Har funderat på en förändring ett tag och det här kändes som rätt väg att gå. Dock är min lugg ganska kort just nu vilket gör att den inte kan följa med på sidorna tills dess att den växt lite. Så det är lite Robert Wells över min lugg just nu!
De jag hade i åtanke när jag bytte bena var Diane Kruger och Malin Åkerman, som har läckra frisyrer.

/Josefin

No time for us


© Gula tulpaner -
Hej! Det är mycket beklagligt att jag inte bloggat sen i fredags. Men ni gråter väl inte för det hoppas jag?
Igår började jag min prao på den exklusiva sko- och väskbutiken Furetti. Den ligger på Södra Larmgatan 4 här i Göteborg. Jag trivs bra! Jag har fått dekorera, hjälpa till i lagret, gå ärenden, städa och lite annat. Min handledare Linda är jättetrevlig, så det underlättar ju. Jag är där mellan 11 och 18, så när jag kommer hem är jag ordentligt trött. Därför är det så dåligt med bloggning. Men jag skall försöka klämma in lite inlägg emellanåt.

Lev livet!

Laughing in the open air, have yourself another dream





© Gula tulpaner -

Bilderna kommer från igår och idag då jag har umgåtts med Felicia och Sofie. Igår tog vi en fika på Espresso House på Vallgatan (Hur mysigt?) innan vi såg den Oscarsnominerade The King's Speech. Mycket bra! Övertygande skådespel från Colin Firth och Geoffrey Rush. Inte fantastisk, men bra.
På kvällen såg vi på film, åt gott, drack te och hade det trevligt. Det var ett perfekt avslut på ett bra sportlov!

Nu på eftermiddagen har jag tränat en halvtimme på crosstrainern och slappat. Ikväll blir det fredagsmys och Let's Dance. Imorgon skall jag och mamma på författarfrukost.

Over and out! /Josefin

Wishlist inför våren 2011

Spring 2011

Köpställen: BikBok, H&M, Indiska, Gina Tricot

The inely journey called life



Tunika Lindex, kofta Gina Tricot, halsband köpt i Spanien, underkjol H&M

Hej i snöovädret! Ja, jösses vad det snöar här. Jag som vill ha vår. Men fint är det!
Idag har jag varit med Alice. Vi har gått en promenad, ätit lunch, softat, stylat oss och fotat. En trevlig onsdag helt enkelt! Imorgon kommer Felicia och Sofie hit, äntligen! Det skall bli jätteroligt att ses igen.
Det kanske dyker upp ett inlägg lite senare, annars så bloggar jag imorgon.

Er tillgivne Josefin

I never felt so alive since 1999


© Gula Tulpaner -

Halli hallå! Haft en bra dag? Jag har ganska nyligen kommit hem från stan med Emma. Ja vi hade det trevligt, Emilia! Vi åt budgetlunch på McDonalds, jag har spenderat alldeles för mycket pengar den här månaden. Sen kikade vi runt och så. Lite hemligt också...
Imorgon skall jag vara med Alice. Ha det så bra!

Be my Valentine!


© Gula Tulpaner -

Glad alla hjärtans dag! Hur firar ni? Själv så firar jag den med egentid. På förmiddagen har jag vart hemma och slappat. Till lunch gjorde jag en tonfisksallad, mums. Efter det trotsade jag kylan och promenerade ner till biblioteket. Där lånade jag en bok av Martina Haag och sen satte jag mig i bokcaféet och läste tidningar som Amelia, Tara och ELLE. Vi har faktiskt ett väldigt stort och fräscht bibliotek i centrum. Jag träffade också på en klasskompis, änna trevligt! Sen gick jag hem igen, så det blev en timmes promenad idag. Just nu laddar jag ner Mysteriet på Greveholm, den verkar snart vara klar så då ska jag ha det mysigt. Kanske det blir en kopp varm choklad till det?

Imorgon skall jag förhoppningsvis till stan med Emma. Ha det!
/Josefin

It's a celebration



Klänning Miss Sixty, kofta H&M och strumpbyxor Lindex

Hej bloggers! Jag har varit lite inaktiv på sistone och de inlägg som väl skrivits har varit ganska tråkiga. Men nu blir det nya tag, eftersom att jag har sportlov och därefter 2 veckors PRAO. Så det blir mer tid till blogging!
Igår var lördag och då inleddes dagen med tennisträning. Sen åkte jag, Emilia och Emma in till stan med den gröna expressen för att genomföra Emmas födelsedagsfirande, vilket var middag på Jensen's Böfhus! Där åt vi gott och hade det trevligt. Belysningen där var inte så bra, därför tog jag inga bilder. Men men, efter middagen köpte vi gotte på 4-Gott och tog bussen hem. Väl hemma såg vi på Melodifestivalen och hejade på Babsan! En väldigt mysig kväll och innan vi somnade hade vi en lång pratstund.

Idag hämtades jag av pappa kl ett och då åkte vi till farmor och fikade. Nu på eftermiddagen har jag gått en timmes promenad i skogen, och alla minnen kom tillbaks. Jag gick genom skolgården på min gamla skola och det kändes också väldigt bekant och underligt.
Resten av söndagen ska jag ha det allmänt bra, så får jag se vad jag hittar på imorgon. Ha det bäst!

You're my river running high, run deep run wild


© Gula Tulpaner -
Bjuder på en (gul?) bild på sushi, bara för att jag är fruktansvärt hungrig. Det senaste jag åt var en skorpa vid 14-tiden...

Hej! Idag slutade jag kl 12.30 så jag och Emilia begav oss in i ett regnigt Göteborg efter skolan. Där hittade vi lite hemliga grejer till en viss födelsedag imorgon. Då fyller Emma 15 år! Känns sådär att du blir 1 år äldre än mig i 8 månader, haha. Stort grattis i förskott, älskade vän! På lördag blir det äventyr..
Nu ska jag sluta skriva i koder och försöka skriva något vettigt. Jag har precis tränat 30 minuter crosstrainer, det var skönt. Har känt mig lite risig ett tag så det kändes bra för kroppen att frigöra lite energi. Ikväll skall jag slutföra min deckare, dricka te och ha det mysigt. Det är ju så ruskigt väder där ute.

Vi hörs imorgon, over and out!

Magiskt



Oskar Linnros - Genom Eld

Morgonfrost



Skjortklänning Guess, stövlarna är köpta på utförsäljning

Nu sticker jag iväg till skolan, ha en bra dag!

Här kommer lyckan för hundar som oss


Tunika Deeday, kofta Gina Tricot

Lite halvdan outfitbild, men så här såg jag i alla fall ut igår. Längtar tills man kan ta bilder ute i det gröna igen. Skoldagen var helt okej, och SO-lektionen var fruktansvärt rolig. Efter skolan gick jag och Emilia hem till henne och gjorde lite ditten och datten. Vi smed planer som tyvärr inte kan avslöjas här än. Men om en vecka så vet ni! Trevligt var det och sen hämtade pappa mig och vi handlade mat till kvällens middag som jag lagade, kycklingtacos. Åh så gott! På kvällen såg jag på Let's Dance, tyckte att Tina Thörner var mest outstanding. Min favorit Alexander Rybak är duktig men måste släppa loss lite mer. Helt rätt att Björn Ranelid åkte ut, han har fått sin chans och har inte lyckats charma publiken.

Om en timme skall jag och Alice till tennisträningen, ska bli roligt! Känner mig energisk. Efteråt hade vi tänkt att hänga lite. Och imorgon lär det bli en pluggdag, jag har matteprov på måndag. Men jag känner mig redo!
Nog pratat, ha en jättebra lördag och blås inte iväg!

/Josefin

I'm falling in love with your favourite song


© Gula tulpaner -

Kavaj Zara, t-shirt Armani, jeans BikBok, väska H&M, halsbandet och ringen är presenter.

Idag hade vi en väldigt kort dag (8-11), skönt. Jag tog bussen hem och sen åt jag toast med tonfiskröra till lunch. I eftermiddag ska jag försöka att vara både effektiv, men att ta det lugnt också. Måste göra NO-läxan och plugga matte inför provet på måndag. 7 skoldagar kvar till sportlovet nu, tagga!
Ha en bra dag!

/J

Promenad i Gunnebo




© Gula tulpaner -

I söndags var jag och mamsen och promenerade, här kommer lite bilder i brist på annat att blogga om.
/J

RSS 2.0