Off to Malmö!

Hej på er. Det gick bra hos optikern och nu skall jag snart äta middag. Sen så ska jag sova hos mamma för imorgon åker vi på vår lilla trip till Malmö. Det skall bli jätteroligt!
Jag är hemma igen på onsdag, så vi hörs då. Ha det så bra och take care!

/Josefin

Dimanche, le 31 octobre


Bild tagen av mig

Hello! Nu är jag hemma igen. Igår var vi som sagt hos min styvmamma (pappas fru) och firade hennes födelsedag. Hon fick finfina presenter, av mig och min bror fick hon ett Sia-doftljus och en shower gel från Oliva by CCS. Till middag åt vi biff bourguignon och till efterrätt en glasstårta från Lejonet & Björnen med passionsfruktsorbet, hallonglass och vaniljglass. Mums!

Nu skall jag snart åka iväg till en optiker för en synundersökning. Jag skall snart få nya glasögon, så vi behöver se om min syn har förbättrats eller försämrats. Det kan jag inte avgöra själv.
Vi hörs senare.

/Josefin

Birthday party


Bild från när min bror fyllde år i maj

Hej bloggy! Om en stund skall jag och Alice till tennisträningen. Känner mig spelsugen idag faktiskt.

Idag fyller min styvmamma år, så i eftermiddag firar vi hennes födelsedag. Det skall köpas glasstårta på Lejonet & Björnen, mums! Hennes syster m familj kommer också, så det blir nog ett trevligt litet kalas. Jag tänkte ha på mig den nya Desigual-klänningen dagen till ära.
Det blir nog ingen mer bloggning idag, så jag önskar er en trevlig lördag och så hörs vi imorgon!

/Josefin

Desigual



Denna fullkomligt oemotståndliga klänning från Desigual fick jag i födelsedagspresent av pappa & min styvmamma. Jag älskar kråset upptill, volangen nertill och den broderade detaljen i sidan. Den här klänningen är redan en favorit och lär användas väl!

Autumn break

Igår hade jag mitt utvecklingssamtal. Det gick helt galant, jag tror att mina föräldrar gillar min mentor. Vi pratade om hur det gick för mig, och även om en del saker jag behöver förbättra. Så igår kväll satt jag och pappa och räknade matte i 2 timmar. Min pappa är världens bästa.

Och nu har jag höstlov. Ska bli riktigt skönt med lite ledighet. Och så har jag mycket roligt planerat. För på måndag åker jag ner till Malmö och hälsar på en släkting. Det lär bli shopping på stan, och kanske åker vi över till Köpenhamn också! Det hoppas jag.
Jag ska också vara med kompisar, klippa barret och på lördagen är det ju Håkan. Åh, som jag längtar!

Men idag så skall jag bara vara hemma och slappa. Möjligtvis räkna lite matte också. Ha det!
/Josefin


Ingen tror att de är nåt där jag kommer ifrån


Ursäkta den suddiga bilden!

Kofta H&M, t-shirt med Marilyn Monroe-tryck och halsband med klocka från Lindex, kjol från Rut m.fl och boots från Dinsko

Hej, hoppas ni har en angenäm dag i regnet! Själv så var jag inte särskilt nöjd när jag kom cyklandes hem drypande blöt.
Idag började jag sent som alla andra onsdagar, kl 10.40. Hade svenska där vi bara läste, och SO och NO. Inte mycket mer jag har att tillägga om skoldagen.
Imorgon är det utvecklingssamtal. Har knappt någon skola alls, eftersom alla lärare har samtal med sina elever. Jag känner mig inte särskilt nervös inför samtalet, dels så har jag inget att vara orolig över och jag och mina föräldrar kör med öppna kort.
Men det skall verkligen bli skönt med lov.

/Josefin

Det dom aldrig nämner


Bildkälla

Hej på er! Igår hade jag tennisträning och sedan så var jag med Emma & Emilia. De hade gjort en överraskning för mig, jag fick ha ögonbindel på mig och så ledde de mig fram dit vi skulle. Till bowlinghallen! Det var jätteroligt, vi fick alla strike x antal gånger. Men Emilia var nog lite bättre, hehe. Jag lyckades till och med kasta klotet bakåt, skills?
Sen så köpte vi snask (Exotic Snacks, Ahlgrens bilar och Co-co) och åkte hem till mig. Vi spelade spel, åt middag och jag fick öppna presenter. Fick blomma, muffinsformar, en berlock, skivor, pengar, en fånig bok och en übersnygg klänning från Desigual! Tack alla fina!
På kvällen låg vi näst intill begravda med täcken och kuddar i soffan och såg på två filmer. Juno och I love you, Phillip Morris. Juno är awesome men den andra var inte en film i min smak. Jim Carrey som annars brukar vara jätterolig var inte på topp i sin roll.
På morgonen har vi ätit en god frukost och slappat, och för nästan 2 timmar åkte de hem.

Jag lyssnar på 2 steg från paradise just nu! Vilken go' skiva! Det är första lyssningen, så har ingen stor uppfattning än men det låter ju inte illa!
Resten av eftermiddagen skall jag bara ta det lugnt och ha det bra. Ikväll är det Gossip Girl och Ensam mamma söker på tv. Två fullkomligt ljuvliga program.

Inlägget blev lite osammanhängande, men nu vet ni i alla fall vad jag har för mig.
/Josefin

Om du lämnade mig nu


Miss Li 2009, bild tagen av mig

Hallå, här sitter jag och bloggar. Idag har det varit en seriös dag i klassrummet, vi har fått mycket bedömningar och betygsättningar denna veckan. För det mesta är jag nöjd, men i en del ämnen är jag lite besviken. Till julen får jag mitt första betyg, och jag har ytterligare 1 år på mig innan jag skall söka gymnasium så det löser sig!

Igår så firades födelsedagen med mamma, min bror och två grannar som står mig nära. Det var trevligt, och jag fick fina presenter så som prenumeration på Veckorevyn, Håkan Hellströms bok, biljetten till Håkans konsert betald av mamma (TACK), kroppsvård och annat bra! Tack mamma.

Imorgon så skall jag till pappa och ha ytterligare ett födelsedagsfirande, inte fy skam! Emma & Emilia kommer också och skall sova över, så det blir trevligt. Min favoritfilm Juno går på tv, halleluja! Har ni inte sett den så måste ni se den, den är helt underbar. Och filmen har ett väldigt bra soundtrack med typisk indiemusik.

Men just kväll skall jag bara ha det mysigt med familjen framför TVn. Håkan är på Skavlan kl 21, missa inte!

/Josefin

Ett år äldre

Idag fyller jag 14 år! Det känns jättebra, och det är roligt med födelsedagar. Min familj är alldeles för morgontrött för att orka med firande på morgonen, så det blir födelsedagsmiddag för mig ikväll istället! Hoppas på tårta och fina presenter, hehe.
Jag har de finaste vännerna man kan ha och de kom framrusandes till mig med presenter i skolan. Tack så mycket, ni är bäst!
Just nu luktar jag dessvärre hemkunskap (alla på min skola förstår vad jag menar) så jag skall hoppa in i duschen och fixa till mig lite.
Bloggar nog inte mer idag, men förhoppningsvis har jag en massa bilder att visa imorgon.
Kram på er!


Jag svävar på moln

Jag åkte in till stan kl 11 för att ställa mig och köa utanför Rock House. Jag var en av de 20 första som var där. Det var kallt och höstigt ute. Jag träffade en jättetrevlig tjej, Cecilia, och vi gjorde sällskap och pratade hela väntetiden lång. För efter nästan 4 timmar av köande så var vi framme vid honom. Honom med stort H.
Håkan Hellström! Där satt han i röd collegetröja och de bruna lockarna låg stilla på hans huvud. Indietjejerna gick fram och fick autograf och kramade om honom. Helt plötsligt var det min tur.

Jag: Hej, jag vill bara säga att du är världens bästa. Så att du vet om det. *räcker fram skivan*
Håkan: Nej, det vet jag inte...
Jag: Jo, det är du!
Håkan: Vad snäll du är som säger så. *ler*
Jag: Vi ses i Scandinavium också. Får jag ta ett kort?
Personal: Om det går snabbt.
Jag: Jadå! *går fram och lägger armen om Håkan*

Sen sa vi hejdå och jag befann mig i någon form av lyckorus. Jag kan fortfarande inte förstå att detta har inträffat, men det har det. Åh. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna uttrycka mig i ord, han är verkligen helt underbar. Jag fick nya skivan signerad och omslagsbilden på tidningen Filter där Håkan är med. Dock så måste jag vänta tills min födelsedag på att få lyssna på skivan, det kommer bli helt omöjligt! Vill lyssna NU NU NU.
Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv. Håkan Hellström, jag älskar dig.




Do-Wah-Doo


Klänning H&M, kofta Gina Tricot, basker KappAhl och boots från Dinsko

Nu är det äntligen helg igen! Och söndagen lär bli bäst.


En vän är en vän hur taskigt livet än gått


Kofta H&M, t-shirt och jeans Gina Tricot och nya boots från Dinsko

Hej hej! Hur mås det? Själv så mår jag prima, har bara haft två lektioner idag. Hade hemkunskapsprov om näringslära på morgonen, och det gick helt okej. Sedan så hade jag SO och nu ska vi börja med ett nytt moment som verkar jättejobbigt och svårt. Urk.
Efter lunch gick vi på bio på Kulturhuset med skolan och såg Slumdog Millionaire. Jag tyckte att den var bra! Den fick en att inse hur bra man har det, till skillnad från andra.
Nu lyssnar jag på musik och ska ta itu med franskaläxan. Ha det!

Impossible is nothing


Bild tagen av mig

Pust! Jag är hemma efter att ha sprungit 1 mil och cyklat 1 mil. Det var inte helt smärtfritt, men det gick. Är väldigt stolt över att ha klarat av det, för det trodde jag inte att jag skulle göra. Men det lär ju kännas i benen imorgon....
Nu har jag precis duschat och resten av eftermiddagen skall jag vila och plugga, och göra något smaskigt att äta. Ikväll skall jag till skolan och vara "guide" när skolan har öppet hus för blivande sexor. Hade mycket hellre varit på Håkans skivsignering, men så blir det ju inte tyvärr. Men Håkan, vi ses ju om bara 24 dagar! Känns helt underbart.
Nu ska jag återhämta mig efter dagen. Au revoir.

I am the fire burning desperately but you're controlling me, release me


Bild tagen av mig

Hej på er!
Dagen börjar gå mot sitt slut, och det är helt okej för mig för jag vill att morgondagen skall komma NU!
Imorgon är det den 13 oktober. Denna dag släpper Håkan Hellström sitt senaste album, Två steg från paradise. Förväntningarna är höga, mycket höga. Någon recensent skrev att det var hans bästa skiva någonsin. Bara den kommentaren gör ju en väldigt förväntansfull.
Men Håkan kommer att leverera, det är jag helt säkert på. Han kommer till Bengans imorgon kl 17 för att signera, och jag kommer sorgligt nog inte att befinna mig där. Istället skall jag vara på min jobbiga skola och vara guide på öppet hus. Not that great.
Som om jag inte hade nog med elände, så skall jag imorgon springa en mil. Jag kommer inte att orka det, det är jag helt säker på. Jag har tur om jag ens orkar att springa 5 km. Konditionen är inte på topp så att säga. Men jag skall ha med mig min iPod och lyssna på en massa peppande musik i alla fall, för det lär jag behöva.
Nu ska jag antingen läsa lite näringslära eller sticka på min halsduk.
Hoppas ni har det bra, och ta vara på hösten. Den kan vara något av det vackraste som finns!

Sweet dreams!

Hej bloggen! Jag har äntligen fått Internet hos pappa, så nu ska det nog kunna bli mer bloggning ska ni se.
Har haft en helt okej skoldag idag. På engelskan jobbar vi med ett grupparbete som ska redovisas på fredag, om Edinburgh. Har världens bästa i min grupp, så detta ska nog gå bra tror jag.
Har burit på mycket oro den senaste tiden, men jag och pappa hade ett jättebra samtal nu ikväll så det känns lite bättre. Känner ganska mycket prestationsångest i skolan. Förhoppningsvis är det bara en fas.
Jag har sovit dåligt inatt så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Nighty night!


Morgonsoffan



Hur många av er är det som minns humorserien Morgonsoffan? Själv så var jag en trogen tittare!
Programmet var en parodi på Gomorron Sverige och andra morgonprogram, och det sändes år 2008 på SVT1. Programledare var David Batra och Petra Mede. David föreställde en typisk "mysgubbe" och Petra en mer strikt kvinna.
Många kända komiker var med i programmet. Björn Gustafsson spelade den sura huskocken Pierre, som lagade de enklaste av maträtter. Björn spelade också den nervösa ungdomsreporten Benjamin, som varje vecka provade något nytt. Johan Glans spelade den panka Maakus som varje vecka delade med sig av sina bästa spartips. 
Ett av de mest kända inslagen i programmet måste vara Nightvision. Karsten Torebjer, spelad av Patrik Larsson, är ett danskt "psychic medium" som kommer i kontakt med det okända. Han blir ofta ifrågasatt i sina metoder.

Jag och mina kompisar Olivia & Felicia följde programmet flitigt och enligt mig var Morgonsoffan ett kapitel i svensk humorteves historia. Trots att det gick under bara 1 år så minns jag det än idag. Här nedan kommer det bästa från programmet.





En simpel lista

Tagen hos Baby Senorita

Dagens humör: Fredagsglad

Dagens mående: Fredagstrött ;-)

Dagens borde: Packa upp skolväskan och börja med diverse uppgifter...

Dagens frisyr: Utsläppt! Vi hade Crazy Hairday i skolan, men mitt hår är oftast galet av sig själv så jag behöver inte anstränga mig... ;-)

Dagens klädsel: Jeans, mönstrad t-shirt, beige army-kavaj, svart scarf och mina nya svarta kängor.

Dagens planer: Tillbringa tid med familjen

Dagens vill ha: En walk in-closet full med snygga dyrgripar!

Dagens längtan: Helg!

Dagens fundering: En hel del

Dagens beroende: Mitt underbara, varma täcke som alltid är som bäst när man skall gå upp.

Dagens tråkigaste: Ett skämt som inte var ett dugg roligt

Dagens tidning: Göteborgs-Posten, yeah!

Dagens låt:  Elvis Presley - Burning Love


Come on and save my soul


Bild tagen av mig

Fredag är världens mest älskvärda dag. Den där sista lektionen för veckan och det bara ilar i kroppen av känslan att man snart får gå hem och ha helg. Ledighet, inga läxor (om man har tur) och mys. Finns inget bättre!

Igår var jag i staden med världens bästa Emma. Vi var på jakt efter praoplatser, eftersom att vi ska praoa v 8-9 nästa år. Vi hade planerat att praoa på klädbutik, och vi gick till ungefär alla som finns i hela Göteborg känns det som. Jag vet inte hur många gånger vi fick svaren "Nej tyvärr", "Ni är för unga" eller "Vi tar  bara emot gymnasieelever".
På Gina Tricot ville de att man skulle skriva ett personligt brev och lämna in ett CV. Jag är snart 14 år, jag har inga arbetsmeriter och har inte fått betyg än, så hur tänkte ni nu?
Jag må låta negativ, men jag är förvånad över hur många som inte tar emot praoelever. Vi erbjuder gratis hjälp som underlättar på era arbetsplatser, och hur ska vi kunna komma in på arbetsmarknaden i framtiden om vi inte vet hur allt går till?
Vi fick i alla fall gått mycket, och så tog vi en fika på Espresso House också. Alltid fint med kvalitetstid med sin bästa vän.

Vad ska jag göra i helgen då? Jag skall ha tennisträning, mysa, göra lite läxor och kanske gå stavgång också. Jag vet inte om jag har skrivit det, men det är min nya favorit-träningsform! Vi har fått testa det på gympan, och det är så kul! Jag tycker inte om att jogga och att bara promenera vanligt kan vara lite trist, så stavgång är perfekt för mig.

Ha nu en underbar fredagskväll i höstrusket!
/Josefin


And we could've gone swimming near that cottage by the lake



Bilden är tagen av mig och får inte kopieras!

I fredags var jag nere vid sjön och fotade, där tog jag bl.a den här bilden på den tjusiga anden!

Brist på blogginlägg

Hej, ni som läser denna blogg. Jag har, som ni kanske märkt, inte uppdaterat på 9 dagar nu.
Förra veckan var jag hos pappa där vi fortfarande inte har något internet (!), men förhoppningsvis så ska Telia fixa det nu i veckan. Håll tummen!
Sen så har jag det väldigt hektiskt i skolan just nu. T.ex imorgon så har jag SO-prov om politik, sen ska jag hålla ett tal om idrott i svenska och så har jag en redovisning om ekologi också.
Just nu så prioriteras självfallet plugg först så om det blir glest mellan inläggen så hoppas jag att ni förstår.
Vi hörs!

RSS 2.0